به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، علیرغم گذشت بیش از یک هفته اما به نظر می رسد بازار مواد ضدعفونی کننده و الکل در لرستان ساماندهی نشده و مردم به دنبال یافتن یک بطری کوچک الکل همچنان مستاصل هستند.
هرچند سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان اعلام کرده روزانه ۳۰ هزار ژل ضدعفونی دست به علوم تحویل می دهد و کارخانه های الکل سازی نیز نتیجه سه شیفت کاری را نیز به این دانشگاه عرضه می کنند اما همچنان خبری از این تمهیدات در بازار نیست و هیچگونه برنامه ریزی دیده نمی شود.
رئیس سازمان صمت لرستان گفته در حال حاضر ۲ کارخانه الکلسازی استان سه شیفته در حال تولید هستند و روزانه ۱۶ هزار لیتر الکل ۷۰ درصد، ۱۸ هزار لیتر الکل ۹۷ درصد و ۲ هزار لیتر الکل ضدعفونیکننده تولید میکنند.
اما نتیجه این فعالیت های شبانه روزی به دست مردم نمی رسد و داروخانه ها همچنان بر نبود الکل و مواد ضدعفونی کننده اصرار دارند.
نبود الکل و ژل ضدعفونی کننده آنچنان فراگیر شده که اگر داروخانه ای این اقلام را عرضه کند به سرعت مشخصات و نشانی داروخانه در فضای مجازی منتشر می شود و همین امر باعث اتمام فوری کالا شده است.
پس از اعلام تست مثبت سه لرستانی به کرونا ویروس و نگهداری بیش از ۶۰ نفر مشکوک، این بیماری بیشتر جدی گرفته شده و مراجعه به داروخانه ها به شدت افزایش یافته اما شرایط عرضه اقلام بهداشتی تفاوتی نکرده و بازار لرستان به ویژه در شهر خرم آباد همچنان ملتهب است.
در تعداد اندکی از داروخانه ها نیز الکل به قیمت های دو تا سه برابر به فروش می رسد اما همچنان از ژل دست و ماسک خبری نیست و صف های طولانی انتظار مقابل داروخانه ها بیانگر این واقعیت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان هم که گفته دستگاههای اجرایی استان به منظور مقابله با ویروس کرونا می توانند الکل و مواد ضدعفونی کننده را از شرکت های تولیدی استان با قیمت مصوب دریافت کنند اما تا این لحظه نیز هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.
در شرایط فعلی که مردم اضطراب ابتلا به این ویروس را دارند و تلاش می کنند نکات بهداشتی رعایت شود اما متاسفانه دست بهداشت عمومی از مواد لازم خالی است و نمی توان با این شرایط به جنگ کرونا ویروس رفت.
متاسفانه اعلام های هر روز دانشگاه علوم پزشکی لرستان مبنی بر تامین بازار الکل و ژل ضدعفونی بی نتیجه است و مردم از این داروخانه به داروخانه دیگری سرگردان هستند تا شاید یک بطری الکل کوچک را به قیمت چندین برابر هم که شده خریداری کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان هم گفته به دانشگاه علوم پزشکی پیشنهاد داده اند توزیع الکل و بسته های موبوطه را از طریق خانه های بهداشت انجام دهد تا به نوعی سازماندهی شود اما خانه های بهداشت نیز هرگونه دستورالعمل در این خصوص را تکذیب می کنند.
حال سوال اینجاست که الکل های تولید شده در استان و شاید وارد شده از سایر استان ها به کجا می رود که در این شرایط حساس دست مردم لرستان ازآن خالی مانده، درحالیکه اعلام می شود الکل تولید استان به 36 هزار بطری در روز رسیده و برای توزیع توسط داروخانه ها به علوم پزشکی تحویل شده اما از طرفی داروخانه ها همچنان بر نبود این کالا اصرار دارند.
به نظر می رسد دستگاههای نظارتی باید اقدام عاجلی داشته و با اعلام متخلفان برخورد جدی کنند تا سودجویان سلامت مردم را اینگونه به بازی نگیرند.
استاندار لرستان نیز روز گذشته از برخورد جدی با داروخانه های متخلف خبر داده و گفته داروخانه هایی که در عرضه الکل و مواد ضدعفونی کننده کوتاهی و تخلف کنند پلمب می شوند و این یعنی هستند داروخانه هایی که همچنان ساز ناکوکی با سلامت شهروندان زده و معامله با جان مردم را به جای رسالت قسم خورده خود عوض کرده اند.
این روزها افکار عمومی خرم آباد در حالیکه به شدت نگران کرونا ویروس شده خواستار شفاف سازی مسوولان امر و البته مجازات واضح متخلفان است تا شاید آرامش نسبی به بازار تب کرده الکل بازگردد.
منبع ایرنا
انتهای پیام/پ