یک متخصص پوست و مو گفت: بیماری پوستی «روزاسه» در میان مردان به علت تاخیر درمان شدید تر از زنان است.

هدی عین اللهی متخصص پوست، مو و زیبایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره بیماری پوستی «روزاسه» گفت: روزاسه یک بیماری شایع است که عمدتا پوست صورت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او افزود: روزاسه باعث قرمزی در بینی، چانه، گونه‌ها و پیشانی می‌شود و با گذشت زمان این قرمزی ممکن است بدتر شده و رگ‌های خونی قابل مشاهده باشند.

عین اللهی تصریح کرد: در برخی موارد بیماری پوستی «روزاسه» در قفسه سینه، پشت و گردن بروز پیدا کرده و در مواردی دیگر ممکن است چشم‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و باعث تحریک پذیری، قرمز و آبکی شدن آن‌ها شود. البته ناگفته نماند که روزاسه در برخی از افراد باعث بروز جوش‌ها و برآمدگی‌های پر از چرک می‌شود که این اختلال ممکن است باعث ورم کردن بینی شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی درباره عوامل تشدید کننه بیماری «روزاسه» گفت: علت بروز روزاسه شناخته شده نیست با این حال نظریه‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد. اما برخی از محققان معتقدند که روزاسه یک اختلال کلی در عروق خونی است و برخی دیگر بر این اعتقادند که این عارضه به علت مایت‌های میکروسکوپی پوست (دمودکس)، عوامل روانی و یا نقص در بافت همبند زیر پوست ایجاد می‌شود.

عین اللهی با اشاره به مهم‌ترین عوامل خطرساز در بروز بیماری «روزاسه» اظهار کرد: افرادی که پوستی روشن دارند و به راحتی پوستشان قرمز می‌شود در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری پوستی هستند. روزاسه بیشتر در میان زنان شایع است، اما علائم این بیماری در مردان شدید‌تر است و علت این قضیه این است که اغلب مردان درمان روزاسه را به تاخیر می‌اندازند تا زمانی که روزاسه پیشرفت کرده و به مراحل شدید برسد.


بیشتر بخوانید: بیماری پوستی شایع در فصل پاییز را با قهوه درمان کنید


این متخصص پوست، مو و زیبایی ادامه داد: در حالی که درمان خاصی برای روزاسه وجود ندارد، اما روش‌های درمانی برای کنترل و یا کاهش علائم آن وجود دارند که در صورت مشاهده نشانه‌های علائم روزاسه حتما باید به پزشک مراجعه کرد. البته علائم روزاسه می‌توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند و حتی در بعضی مواقع حداقل باعث بروز یکی از علائم می‌شوند.

نشانه‌های بروز بیماری پوستی «روزاسه»

گرگرفتگی

بسیاری از افرادی که به روزاسه مبتلا می‌شوند سابقه سرخ شدن و یا گرگرفتگی‌های مکرر را دارند. قرمزی صورت که ممکن است در بازه‌های مختلف پدید آیند اغلب از اولین نشانه‌های این اختلال است.

قرمزی ثابت

قرمزی پوست صورت ممکن است مشابه آفتاب سوختگی باشد، اما با این تفاوت که قرمزی ثابت برطرف نمی‌شوند.

برجستگی‌ها و جوش‌ها

اغلب افراد مبتلا به روزاسه با برجستگی‌های قرمز کوچک و جوش‌های پر از چرک مواجه می‌شوند که گاهی اوقات این جوش‌ها شبیه به آکنه بوده و به صورت سر سیاه بروز نمی‌کنند، اما ممکن است با سوزش همراه باشند.

رگ‌های خونی قابل مشاهده

رگ‌های خونی کوچک قابل مشاهده در زیر پوست، در بسیاری از مبتلایان به روزاسه بروز می‌کنند که در این صورت حتما باید به پزشک مراجعه شود.

سوزش و تحریک چشم‌ها

ممکن است در افراد مبتلا به روزاسه چشم‌ها آبکی، ورم کرده و یا قرمز (خونی) به نظر برسند که به این حالت «روزاسه چشمی» گفته می‌شود که اگر درمان نشود ممکن است به آسیب‌های قرنیه و از دست دادن بینایی منجر شود.

احساس سوزش و گزش

ممکن است احساس سوزش یا گزش، ایجاد پوست‌های پولکی، ضخیم شدن پوست، ورم پوست، خارش، سفتی و خشکی پوست در صورت بروز کنند. البته ناگفته نماند که علائم روزاسه ممکن است علاوه بر صورت در سایر بخش‌های بدن از جمله گردن، قفسه سینه و یا گوش‌ها بروز کنند.

عین اللهی با اشاره به تشخیص روزاسه اظهار کرد: متخصصان پوست در ابتدا علائم و نشانه‌های بیمار را به صورت کامل معاینه کرده و سوالاتی در مورد سوابق پزشکی آن‌ها خواهند پرسید که در اینصورت بیمار باید حتما در مورد هر گونه مشکل و یا علائمی مانند قرمزی، جوش، سوزش و یا خارش پوست خود آن را حتما با پزشک متخصص مطرح کند چرا که هیچ آزمایش اختصاصی‌ای برای تشخیص بیماری پوستی «روزاسه» وجود ندارد.


بیشتر بخوانید: این بیماری پوستی یار همیشگی شماست


این متخصص پوست، مو و زیبایی تصریح کرد: بعضی اوقات پزشکان برای درمان عوارض و علائم بیماری «روزاسه» دارو‌های خوراکی و یا موضعی تجویز می‌کنند که این دارو‌ها می‌توانند علائم را کنترل کرده و یا حتی از میزان آن‌ها کم کند و در بعضی مواقع دیگر با استفاده از برخی لیزر‌های تخصصی به درمان این بیماری اقدام می‌کنند.

عین اللهی درباره علائم آغازگر بروز بیماری «روزاسه» گفت: قرار گرفتن در معرض باد و یا آفتاب، فشار‌های عاطفی، آب و هوای داغ و یا سرد، ورزش‌های سنگین، مصرف الکل و نوشیدن مایعات داغ آغاز گر بروز بیماری «روزاسه» هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار