از کار افتادن ترمز دلایل زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توانیم به فرسودگی قطعات خودرو اشاره کنیم، در ادامه بیشتر صحبت می‌کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هنگام ترمز بریدن چه باید کرد؟ همه ما ممکن است روزی با این شرایط بحرانی رو به رو شویم، داشتن اطلاعات کافی درمورد چنین شرایطی مهم است و به ما کمک می‌کند در مواقع رویارویی با بحران بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم. از کار افتادن ترمز دلایل زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توانیم به فرسودگی قطعات خودرو اشاره کنیم، در ادامه بیشتر صحبت می‌کنیم.

اقدامات لازم هنگام ترمز بریدن خودرو

همان طور که گفتیم، فرسودگی قطعات خودرو و همچنین افزایش میزان پایش روغن ترمز ۲ دلیل عمده‌ای هستند که در بریدن ترمز خودرو نقش دارند، اما وقتی در شرایط بحران قرار داشته باشیم این نکات مهم نیستند، بلکه باید بدانیم چه اقداماتی انجام دهیم تا خودروی بدون کنترل را متوقف کنیم. اولین توصیه ما حفظ خونسردی و تسلط به شرایط ایجاد شده است.

حفظ خونسردی و چک کردن اطراف پدال

در درجه اول عصبانی و هیجان زده نشوید، خونسردی خود را حفظ کنید و اگر در یک جاده شلوغ هستید دیگران را مطلع کنید. مثلا: بوق بزنید، نور بالا دهید و فلاشر خود را روشن کنید. اگر کسی همراه شماست بگویید تا به شما کمک کند به دیگر رانندگان هشدار دهید. اگر حس کردید که پدال خیلی سفت شده، اطراف پدال ترمز را چک کنید تا شیء مزاحمی مانع ترمز گرفتن نشده باشد.

حواس تان به جاده باشد

در حین کنترل خودرو از جاده غافل نشوید، در این شرایط اغلب حواس رانندگان پرت می‌شود دائما به پدال‌ها نگاه می‌کنند. حواس تان به جاده باشد از موانع یا ترافیک سنگین دوری کنید.

ترمز خود را دائما چک کنید

کروز کنترل را خاموش کنید و به صورت پیاپی و با ریتم‌ها و فشار‌های مختلف ترمز بگیرید، در اکثر موارد مشکل با همین اقدام حل می‌شود. اگر این کار جواب نداد، بازهم خونسردی خود را حفظ کرده تاوقتی خودرو متوقف نشده به ترمز گرفتن‌های پیاپی ادامه دهید.

اصطکاک هوا و زمین

اصطکاک هوا و سطح زمین آرام آرام سرعت شما را کم می‌کند، پنجره‌های خودرو را باز کنید تا سطح اصطکاک را افزایش دهید. اگر در جاده حاشیه‌هایی به این شکل (|||||||||) دیدید روی آن‌ها حرکت کنید. اگر سرعت خودروی شما زیاد بود از انجام حرکات ناگهانی یا حرکات مارپیچ خودداری کنید، زیرا که باعث واژگونی خودرو می‌شوید.

دنده معکوس با احتیاط و تسلط

دنده معکوس راه حل خوبی است، اما اگر با احتیاط باشد. وقتی شما عجولانه دنده شیفت کنید مطمئناً خودروی تان از کنترل خارج خواهد شد. به مرور که از سرعت خودرو کاسته می‌شود دنده را کاهش دهید و به هیچ وجه عجولانه رفتار نکنید. اگر خودرو شما اتوماتیک است، کنترل را روی حالت دستی قرار دهید و دنده را ۱ یا ۲ کنید.

ترمز دستی با احتیاط

اگر راننده خوبی باشید و تعادل خودروی تان را بدانید می‌توانید در مواقع بریدن ترمز، از ترمز دستی کمک بگیرید. اگر به طور ناگهانی ترمز دستی بکشید مطمئن باشید خودرو واژگون خواهد شد. آرام آرام ترمز دستی بکشید و اگر ترمز خودروی تان پدالی است، آرام آرام پدال را فشار دهید. اگر چرخ‌های عقب قفل کردند کمی ترمز دستی را رها کنید تا چرخ‌ها آزاد شوند و در همان حالت ترمز را نگه دارید.

موانع محیطی آخرین راه حل

آخرین راه حل استفاده از موانع محیطی است، هیچ کدام از این روش‌ها راه حل مناسبی نیستند، اما اگر موارد بالا جوابگو نباشند مجبور به انجام شان هستیم. به دنبال پستی و بلندی‌های جاده باشید. اگر جاده صاف بود به دنبال مانع باشید تا لاستیک خودروی تان را به آن تماس دهید تا سرعت تان کمتر شود. این کار را ناگهانی انجام ندهید، زیرا که ممکن است لاستیک شما بترکد.

همچنین حرکت روی بوته‌ها و درختچه‌هایی که ارتفاع کمتر از یک متر دارند کمک می‌کند تا از شتاب شما کاسته شود. در اقدام آخر به خاکی بکشید، اگرچه این مورد خیلی خطرناک است، اما چاره‌ای هم جز آن وجود ندارد. یا اینکه یک خودروی در حال حرکت سرعتش با سرعت شما برابر است را پیدا کنید و از پشت به او ضربه بزنید تا شتاب خودرو را کم کنید و با ترمز او از حرکت بازایستید.

نکات پایانی

اگر خودروی شما اتوماتیک است، هرگز آن را روی حالت (P) یا پارک قرار ندهید، زیرا که فرمان قفل می‌شود. اگر موفق به توقف شدید دوباره حرکت نکنید تا کاملا از سلامت خودرو مطمئن شوید. در شرایط بحرانی خودرو را خاموش نکنید، فقط سوئیچ را در حالت ۲ (مرحله دوم چرخش) قرار دهید تا سیستم تعلیق قفل نشود. در آخر: در حین معکوس کشیدن دنده عقب را جا نزنید.

منبع: پارس ناز

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
عالی .ممنون