همایش زنان سرمایه های اجتماع به همت شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی با حضور بانوان فرهیخته و کارآفرین شهرستان آق قلاو فرماندار و مسئولین این شهرستان برگزار شد.

همایش به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، آرزو حیدریان رئیس شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی با بیان اینکه بانوان مهمترین سرمایه های اجتماع هستند، گفت: حرمت و متزلت زن در جامعه ایرانی تا آنجا مورد اهمیت است که در تمام طول تاریخ زنان ایرانی هم پای مردان در دفاع از آب و خاک ایستادگی کرده اند.
 
او با اشاره به اینکه زنان در جامعه اسلامی در همه زمینه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی الگو و تأثیر گذارند، ادامه داد: فرهنگ ایرانی پس از ورود اسلام به بهترین و زیبا ترین فرهنگ تبدیل شد که در آن بانوان بیشترین سرمایه های اجتماعی را سامان دادند.
 
 رئیس شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی گفت : زنان می توانند نقش مؤثری در شکوفایی علمی و اقتصادی داشته باشند و هر جا حضور زنان فعال و پر رنگ بوده باعث احیا دین و رعایت مسائل مذهبی بوده است.
 
حیدریان افزود: در دوران انقلاب، زنان پا به پای مردان، برای دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی حضور داشتند و از حقوق خود گذشتند تا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.

او تصریح کرد: حضور فعال و چشمگیر زنان در بخش های مختلف اجتماع، بیانگر توانمندی و کارآمدی آنان است.
 
رئیس شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی با اشاره به جایگاه زن در فرهنگ اسلامی گفت: باید قدردان زنان در جامعه باشیم چرا که این قشر هستند که در بسیاری از مقاطع تاثیر گذاری های حساسی را داشته اند.
 
حیدریان افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) در آموزه های معرفتی و در عالم انسانیت بهترین الگو زنان جامعه هستند.
 
او با اشاره به اینکه خانواده به عنوان یکی از مهم ترین گروه هایی شناخته می شود که بنیان اجتماعی شدن افراد در آن گذاشته می شود، ادامه داد: اصلی ترین پایه های اجتماعی از درون خانواده سرجشمه میگیرد و زنان به عنوان قطب عاطفی خانواده مسولیت تربیت فرزندان و پرداختن به امور خانواده را به دوش می کشند، در نتیجه زنان در تولید سرمایه های انسانی جامعه نقش بسزایی دارند.
 
رئیس شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی با بیان اینکه کنار هم بودن زنان، سرمایه ای اجتماعی آنها را بالا می برد و اتحاد آنها می تواند سرمایه ی اجتماعی جامعه را افزایش دهد،گفت: انجمن های خیریه ای که توسط زنان برای محرومان به شکل خودجوش ایجاد  می شود و به مرور زمان افزایش می دهد، یک نمونه بارز از مشارکت مدنی زنان در جامعه است.
 
حیدریان افزود: امروزه مفهوم سلامت با مولفه های سرمایه اجتماعی در زنان گره خورده و بسیاری از بیماری های جسمی و روانی با عوامل اجتماعی رابطه قوی دارد.
 
او تصریح کرد: زنان باید خود را باور کنند و به توانایی‌های خود اعتقاد و اعتماد داشته باشند تا بتواند وارد عرصه اقتصادی شوند.

رئیس شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی گفت: اکنون ما تعدادی زیادی از زنان توانمند را داریم که حاضر به حضور در جامعه نیستند و علت اصلی این موضوع این است که برخی از زنان می‌ترسند که اگر در کار اقتصادی شکست بخورند، همه‌‌چیز را از دست بدهند این درحالی است که مردان هم در بازار کار، بارها و بارها شکست را تجربه می‌کنند، ما باید در کشور زمینه‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را فراهم کنیم زیرا این موضوع می‌تواند، نتایج بسیار مثبتی برای کشور داشته باشد، زنان به جای روی آوردن به فعالیت‌های اقتصادی اکثرا به سمت دانش و دانشمند شدن می‌روند.

حیدریان افزود : زنان باید با تغییر رویه به سمت کار آفرینی اقتصادی حرکت کنند و خانواده‌ها نیز باید دختران کارآفرین با قدرت اقتصادی تربیت کنند. زیرا در نهایت زنان باید در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی نقش و مسئولیت داشته باشند. خستگی‌ناپذیری، سخت کوشی و پشتکار جزو خصوصیت اخلاقی زنان است، زنان ریشه‌های درخت توسعه هستند هر قدر این ریشه‌ها تقویت شوند.

او ادامه داد: درخت تنومندتری در جامعه خواهیم داشت، ضمن اینکه قرار نیست هیچ زنی در مناسبات اقتصادی جای مردان را بگیرد بلکه زنان در جایگاه و نقش خود می‌توانند برای کشور ایفای نقش کنند. اعتقاد به توانایی زنان در موضوعات اقتصادی و دستیابی به مدارج بالای مدیریتی باید در خانواده و سپس در جامعه شکل بگیرد.

رئیس شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی با بیان اینکه سرپرست خانوار قهرمانان واقعی جامعه ما هستند، گفت: همواره زندگی برای زنان سرپرست خانوار بسیار سخت است، به همین منظور معتقدهستیم، زنان بد سرپرست و بی‌ سرپرست قهرمانان واقعی میدان‌های زندگی امروز جامعه ما هستند و بر این باوریم که جایگاه و موقعیت زنان به نسبت سال‌های قبل تغییر یافته و بهتر شده، اما هنوز مطلوب نیست و باید بیشتر تلاش کرد تا بتوانیم به وضعیت مطلوب برسیم.
 
در پایان این همایش از حدود ۶۰ نفر از بانوان نمونه در زمینه های مختلف به مناسبت ولادت حضرت فاطمه(س) علمی، فرهنگی، ، هنری توسط شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی تجلیل به عمل آمد.
 
این سومین دوره از این همایش بود که هر ساله به همین مناسبت با هدف ارزش گذاری و تجلیل از نقش زنان در جامعه توسط شورای مشارکتهای زنان برگزار می شود.
 
 
انتهای پیام//ز.ق
 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.