به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، عباس پورمیدانی رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تلاش برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه کشاورزی، دارای مزایای فراوان اقتصادی است و موجب بالا رفتن فرصتهای شغلی و تولید در همه مناطق استان بهخصوص روستاها میشود.
پورمیدانی با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی قم برای ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در قم، از سرمایهگذاران حمایت خواهد کرد، افزود: تاکنون ۸۲ فقره جواز تاسیس برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی با فراهم ساختن امکان اشتغال مستقیم برای یک هزار و ۷۶۰ تن در استان صادرشده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در نزدیکی مزارع، باغها و دامداریهای استان موجب بالا رفتن زمان ماندگاری محصولات کشاورزی قم و افزایش سطح رقابتپذیری آنها در بازار میشود.
او ادامه داد: همچنین در حال حاضر ۱۰۷ واحد تولیدی در بخش کشاورزی پروانه بهرهبرداری دارد و در این حوزه برای ۲هزار و ۷۵۴ تن اشتغال ایجادشده است.
پورمیدانی افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم از همه ظرفیتهای خود برای سهولت در صدور مجوزها و همچنین پرداخت تسهیلات موردنیاز سرمایهگذاران در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی استفاده خواهد کرد و بهزودی شاهد گسترش این صنایع درآمدزا در سطح استان خواهیم بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: همچنین با توسعه واحدهای فعال در زمینهٔ صنایع تبدیلی و تکمیلی در قم، محصولات کشاورزان استان با سهولت بیشتری خریداریشده و درآمد آنان افزایش پیدا خواهد کرد.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزیقم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
انتهای پیام/ح