به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزاری خارجه و دیپلماتهای ارشد کشورهای حاضر در کنفرانس امنیتی مونیخ، امروز یکشنبه نشست ویژهای را در خصوص تحولات لیبی برگزار کردند.
این نشست به منظور رایزنی در خصوص اجرای آتش بس لیبی و تحریمهای تسلیحاتی این کشور برگزار شد. وزاری خارجه فرانسه، ایتالیا، ترکیه، آلمان و برخی کشورهای در این نشست حضور داشتند. این جلسه به میزبانی هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان برگزار شد. دیپلماتهای ارشد روسیه، چین و آمریکا نیز در نشست ویژه لیبی حاضر بودند.
نشست یک روزه با موضوع لیبی، اولین نشست کمیتهای است که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ و به دعوت سازمان ملل و آلمان برگزار شد. هدف از این نشست یک روزه ایجاد هماهنگی و اتحاد برای جلب حمایت بین المللی از تلاشها در جهت دستیابی به راه حل سیاسی و آتش بس در لیبی است.
در ۱۹ ژانویه یک کنفرانس بینالمللی درباره برقراری آتشبس، در برلین برگزار شد. ۱۶ نهاد و کشور، از جمله روسیه، ترکیه، مصر، امارات متحده و آمریکا در این کنفرانس حضور داشتند. شرکتکنندگان در آنجا توافق کردند که برقراری آتشبس در میان گروههای درگیر در لیبی لازم است و چنانچه هر یک از طرفهای درگیر آتشبس را نقض کند، شورای امنیت سازمان ملل او را تحریم خواهد کرد.
لیبی از زمان مرگ معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ درگیر تنشهای زیادی بوده و میان دو طرف یکی ارتش ملی این کشور به فرماندهی خلیفه حفتر در شرق و دیگر دولت وفاق ملی به رهبر فائز السراج در طرابلس، پایتخت این کشور، تقسیم شده است.
انتهای پیام/