به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سید فرزاد علامه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مسئول برگزاری هفته سلامت مردان در نشست خبری که به این مناسبت در دفتر مرکزی انجمن برگزار شد، اظهاکرد: در روز سلامت مردان ویزیت و مشاوره رایگان آقایان در برخی مناطق انجام میشود.
او افزود: اتوبوس سلامت در روز پنجشنبه اول اسفند ماه در منطقه پیروزی و یک کارخانه در خاوران به ویزیت رایگان مردان میپردازد.
علامه ادامه داد: شعار امسال روز سلامت مردان، «بیماریهای پروستات و چالش جوانان، میانسالان و سالمندان» است و کار ویزیت رایگان مردان بر اساس تفاهم نامهای بین مرکز تحقیقات سلامت مردان و انجمن اورولوژی انجام میشود.
او بیان کرد: در حال حاضر ۱۳۰۰ اورولوژیست و ۱۵۰ دستیار در کشور وجود دارد و سالیانه بین ۳۰ تا ۴۰ اورولوژیست به کشور اضافه میشود.
بیشتر بخوانید: ۵ سرطان شایع در بین مردان/ سرطان پروستات را جدی بگیرید
در ادامه مراسم نیکوبخت نائب رئیس انجمن اورولوژیست ایران، گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از پزشکان اولوژیست در بخش خصوصی و ۵۰ درصد در مراکز دانشگاهی فعالیت میکنند.
او افزود: در کنگره سلامت مردان تمام ابعاد سلامتی مردان مورد بررسی قرار میگیرد.
نیکوبخت ادامه داد: مردان کمتر از زنان به پزشک جهت چکاپ مراجعه میکنند و زنان بیشتر از مردان به فکر سلامتی خود هستند.
در ادامه مراسم سید جلیل حسینی رئیس مرکز تحقیقات و سلامت مردان گفت: موضوع بیماریهای مردان یکی از مسائل مهم وزارت بهداشت است و طی روزهای آینده سند سلامت مردان رونمایی میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و سلامت مردان ادامه داد: بر اساس توافقات انجام شده برخی سازمانها در ساعات غیراداری ویزیت مردان انجام خواهد شد تا بهانهای برای آنها به دلیل حضور در محلهای کاری خود وجود نداشته باشد.
او افزود: یکی از اهداف سند سلامت این است که بیماریهای مردان بار زیادی دارد و این در شرایطی است که این افراد دیر به پزشک مراجعه میکنند.
حسینی بیان کرد: سوزش و تکرر ادرار از جمله علائم التهاب پروستات است و بعد از ۴۵ سالگی پروستات به صورت خوش خیم بزرگ میشود و درمان آن به وسیله دارو یا جراحی پروستات انجام پذیر است.
رئیس مرکز تحقیقات و سلامت مردان گفت: در برخی موارد ممکن است کانون سرطانی ایجاد شود که علائمی برای بیماران ایجاد نمیکند که با غربالگری مخصوص پروستات و معاینه سالیانه میتوان پی به وجود این عارضه برد.
در ادامه مراسم محمدهادی رادفر دبیر انجمن اورولوژی گفت: اگر افراد سابقه بیماری سرطان در خانواده درجه یک خود نداشته باشند باید بعد از ۵۰ سالگی اقدام به آزمایشهای پروستات و غربالگریهای مربوط به آن را انجام دهند و اگر پدر، عمو یا برادر فردی مبتلا به بیماری پروستات باشد باید آزمایشهای لازم را از سن ۴۰ سالگی به طور دورهای انجام دهد.
دبیر انجمن اورولوژی گفت: هنوز اجماع جهانی در زمینه معاینات سالیانه پروستات وجود ندارد، اما بهتر است افراد جهت اطمینان خاطر غربالگریهای پروستات را به طور دورهای انجام دهند.
در ادامه مراسم سید محمد قهستانی عضو هیئت مدیره انجمن اورولوژی و فوق تخصص اورولوژیست کودکان گفت: باید تا ۱۸ ماهگی تکلیف آسیبهای وارده به بیضه نوزادان مشخص شود تا در صورت نیاز با یک عملهای جراحی بیضه در جای خود قرار بگیرد.
عضو هیئت مدیره انجمن اورولوژی گفت: در ۳ درصد از نوزادان پسر جامعه احتمال ابتلا به بیضه نابجا وجود دارد.
انتهای پیام/