به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،آیین بزرگداشت بیست و ششمین سالگرد ارتحال آیتالله گلپایگانی از مراجع معظم تقلید روز سهشنبه، ۲۹ بهمنماه،پس از ادای فریضه مغرب و عشاء در مسجد اعظم قم برگزار خواهد شد.
این آیین با حضور نمایندگان بیوت مراجع معظم تقلید، استادان و فضلای حوزه علمیه، اقشار مختلف مردم و مسئولان حوزوی و استانی برگزار میشود.
آیت الله سید محمدرضا موسوی گلپایگانی در نهم ذیقعده سال ۱۳۱۶ ه.ق در روستای گوگد واقع در پنج کیلومتری شهرستان گلپایگان متولد شد.
تحصیلات خود را از گوگد آغاز کرد در گلپایگان دروس سطح را فرا گرفت سپس برای تکمیل تحصیلات خود به اراک مهاجرت کرد.
به دنبال اقامت آیت الله حائری یزدی در شهر قم،مرحوم آیت الله گلپایگانی به همراه جمعی دیگر به دعوت رسمی استادش حائری به سوی این شهر حرکت کرد و در مدرسه فیضیه ساکن شد و به تحصیل خود ادامه داد.
او چند ماهی را در شهر نجف و در کنار کسانی چون محمدحسین غروی اصفهانی سپری کرد، اما قم به عنوان محل اصلی تحصیل او بود. او در ۲۴ سالگی به درجه اجتهاد رسید.
از جمله استادان او سیدمحمد حسن خوانساری،عبدالکریم حائری یزدی و آقا ضیاء عراقی بود و کسانی چون مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی،آیت الله جنتی،آیت الله مکارم شیرازی،آیت الله علوی گرگانی از شاگردان این عالم وارسته بودند.
از آثار او می توان به افاضة العوائد، حاشیه بر عروةالوثقی، ارشاد المسائل، هدایة العباد، رساله فی عدم تحریف القرآن، توضیح المسائل اشاره کرد.
این عالم زاهد از مراجع تقلید و عالمان شیعه در دوران معاصر بود که پس از مرگ سید حسین طباطبایی بروجردی، به مرجعیت رسید.
او از زمره مخالفین حکومت پهلوی و از همراهان امام خمینی(ره) بود که پس از تبعید ایشان به عراق، بیانیهها، اعلامیهها، تلگرافها و سخنرانیهایی در حمایت از سید روحالله خمینی و انقلاب اسلامی ایراد کرد.
تأسیس بیمارستان آیتالله گلپایگانی، مدارس علمیه، دارالقرآن الکریم و مجمع اسلامی جهانی لندن از فعالیتهای عامالمنفعه این مرجع تقلید بود.
این عالم پرهیزگار روز پنجشنبه هجدهم آذر ۱۳۷۲ در ۹۵ سالگی در تهران درگذشت و از سوی دولت هفت روز عزای عمومی و یک روز تعطیل اعلام شد.
پیکر او روز جمعه ابتدا در شهر تهران با حضور رهبر معظم انقلاب و مردم تشییع شد و سپس روز شنبه در قم تشییع و پس از اقامه نماز آیت الله لطفالله صافی گلپایگانی (دامادش) در مسجد بالاسر حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در کنار دیگر مراجع تقلید به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/ش