معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر در حاشیه مراسم افتتاح دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما در بوشهر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: دوسال است که جشنواره ملی خرما را در بوشهر برگزار میکنیم و این جشنواره به یکی از جشنوارههای خوب و مطرح در کشور تبدیل شده است.
سعید زرین فر افزود: هدف مهم این جشنواره توسعه صنعت خرما و حل مشکلات نخلستانها و صادرات خرما بود و یکی از مواردی که در جشنواره خرما مصوب شد این بود که این جشنواره را به زمان خاصی محدود نکنیم.
او ادامه داد: جشنواره خرما در دو دوره برگزاری خود مصوباتی داشته و جشنواره امسال هم ۱۵ مصوبه داشت، و برای این که مصوبات پیگیری شود و نتیجه آن در جشنواره بعد ارائه شود بهتر دیده شد که دبیرخانه همایش ملی خرما به صورت دائمی راه اندازی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر ابراز امیدواری کرد با توجه به این که میز ملی صادرات خرما نیز در این استان فعالیت دارد، ایجاد این دبیرخانه به بهبود شرایط تولید و صادرات خرما منجر شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، خرما را یکی از محورهای توسعه بخش کشاورزی استان خواند و گفت: در این استان، سالانه ۱۶۵ هزار تن خرما تولید میشود و این محصول نقش موثری در اشتغال و معیشت مردم دارد.
محمدتقی منوچهری افزود: با توجه به اهمیت خرما، در چند سال گذشته کارهایی به ویژه در حوزه زیرساختها انجام گرفته است که یکی از این کارها اجرای طرح نخلستان است برای اصلاح باغها.
او ادامه داد: اکنون این طرح در سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغهای شهرستان دشتستان آغاز شده و در بخش نخست، ۱۰ هزار و ۱۰۰ هکتار وارد مرحله اجرایی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اجرای طرح نوین آبیاری در حدود ۸ هزار هکتار از نخلستانها را از دیگر کارهای صورت گرفته در حوزه زیرساخت خرما عنوان کرد و گفت: فعالیتهایی نیز در حوزه صنایع تبدیلی، بسته بندی و نگهداری صورت گرفته است به طوری که اکنون ۱۱۷ واحد سردخانهای و نگهداری خرما با ظرفیت ۹۵ هزار تن داریم که ۱۸ هزار تن آن سال ۹۷ ایجاد شده است.
منوچهری ادامه داد: خرما به عنوان یکی از مهمترین محصولات استان است و برهمین اساس، میز ملی خرما را در استان بوشهر داریم و جشنواره ملی خرما را در استان برگزار میکنیم.
او بیان کرد: با توجه به بهبود کمیت و کیفیت برگزاری جشنواره ملی خرما، این جشنواره بین المللی شود و راه اندازی دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما میتواند شروعی برای این موضوع باشد تا کشورهای فعال در این زمینه به بوشهر بیایند و محصول این استان به دنیا معرفی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: تولید خرما امسال خوب بود و ۱۶۵ هزار و تن خرما تولید شد که ۶۰ هزار تن خارَک و رطب، و بقیه خرما بود.
منوچهری گفت: اکنون ۳۰ تا ۴۰ هزار تن خرما در انبارهاست که فعالان این حوزه و بازرگانان باید برای فرآوری و صادرات آن کار کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندر بوشهر هم در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: سال ۹۶ اتاق بازرگانی پیشنهاد برپایی جشنواره خرما را به شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت ارائه کرد و سال ۹۷ نخستین جشنواره ملی خرما در بوشهر برگزار شد که با مصوبات و استقبال خوبی همراه بود.
خورشید گزدرازی افزود: یکی از مصوبات جشنواره امسال، ایجاد دبیرخانه دائمی همایش ملی خرما بود تا با توجه به نیاز استان بتواند مشکلات کشاورزان و صادرکنندگان را به شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت و سپس برای ارائه راهکار به دولت منتقل کند.
او شکوفایی تولید و صادرات خرما را از مزایای ایجاد این دبیرخانه دانست و ادامه داد: به طور قطع دبیرخانه همایش ملی خرما میتواند با توجه به محدودیتهای موجود برای صادرات، مشکل صادرکنندگان را بررسی و به حل آن کمک کند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بوشهر همچنین به روند صادرات خرمای این استان اشاره کرد و گفت: استقبال خوبی از خرما شده و با توجه به اینکه سردخانههای خوبی در استان داریم که میتواند خرما را حفاظت کند برای ارائه آن به بازار جای نگرانی نیست و میتوان خرمای باقیمانده در استان را در بازارهای داخلی و حوزه خلیج فارس و اوراسیا به فروش رساند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن وتجارت استان بوشهر نیز در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: طبق برنامه ششم توسعه باید سالانه پنج میلیارد دلار محصولات کشاورزی از کشور صادر شود که سهم خرما ۵۰۰ میلیون دلار است و پارسال ۴۰۰ میلیون دلار خرما صادر شد.
ابوالقاسم محمد زاده با اشاره به صادرات سالانه ۳۰ هزار تن خرما از استان بوشهر افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت به تازگی بسته حمایتی خرما را در ۱۷ بند ارائه کرده و همه دستگاههای متولی تولید و تجارت موظف شدهاند آن را اجرا کنند.
او با بیان اینکه، دولت اختیارات خود را در این زمینه به انجمن خرما واگذار کرده است، بیان کرد: مقرر شده حمایت لازم از صادرکنندگان صورت گیرد و در زمینه حمل و نقل خرما حمایت صورت گیرد.
معاون تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر درباره خرماهایی که اکنون در انبارهای استان وجود دارد هم گفت: باغداران نگران نباشند، زیرا با توافق صورت گرفته با پنج کشور اوراسیا، قرار است خرما به این کشورها صادر شود به طور حتم خرمای درون انبارها فروش میرود.
انتهای پیام/ک