به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کبد چرب عارضهای است که به دلیل شیوه زندگی کمتحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری بوجود میآید.
به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، با توجه به گزارش محققان کلینیک کلیولند آمریکا، وجود چربی در کبد طبیعی است؛ ولی زمانی که این میزان افزایش یابد، یعنی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شود، عارضهای به نام کبد چرب به وجود میآید. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد.
کبد چرب الکلی به دلیل مصرف الکل بوجود میآید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبدچرب الکلی را افزایش میدهد. هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیرالکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال میدهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهمترین عوامل خطر این عارضه باشند. علل دیگر کبد چرب غیر الکلی استفاده از داروهای مختلف، هپاتیت، بیماریهای خود ایمنی یا بیماریهای کبد ارثی، کاهش سریع وزن و سوء تغذیه هستند.
مطالعات جدید نشان میدهد ترکیب عصاره چای سبز به همراه ورزش منظم شدت بیماری کبد چرب را کاهش میدهد. به این منظور محققان موشها را به مدت ۱۶ هفته با رژیم غذایی پرچرب تغذیه کردند. سپس به آنان عصاره چای سبز دادند و تمرین دو بر روی چرخ را برای آنان طراحی کردند. نتایج نشان میدهد موشهایی که این رژیم غذایی را داشتند و به طور مرتب ورزش کردند، در مقایسه با موشهایی که فقط رژیم غذایی پرچرب داشتند، فقط یک چربی در کبدشان ذخیره شد. نتایج آزمایش نیز نشان داد موشهایی که عصاره چای سبز مصرف کردند و به طور منظم ورزش میکردند، مدفوعی با سطح لیپید و پروتئین بالاتری داشتند.
محققان پلیفنولهای موجود در چای سبز را در این عامل دخیل میدانند و معتقدند این روش در انسان نیز کارایی دارد. کبد چرب در مراحل اولیه هیچ علامت خاصی ندارد و با گذشت زمان و پیشرفت بیماری علایمی مانند احساس خستگی، کاهش وزن و اشتها، زرد شدن پوست، ضعف، حالت تهوع، سردرگمی و اختلال حافظه در بیمار دیده میشود. بزرگ شدن کبد، احساس درد در مرکز و قسمت فوقانی راست شکم و تیره شدن پوست گردن و زیر بغل یا مشاهده لکههای تیره، برخی از علایم دیگر کبد چرب هستند. با توجه به شیوع بالای چاقی و دیابت، انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ میلادی بیش از ۱۰۰ میلیون نفر به کبد چرب مبتلا شوند. نتایج این مطالعه در نشریه Nutritional Biochemistry منتشر شده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/