به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر می خواهید روکش پارچه ای میز اتو بر اثر اتو کشیدن متوالی لباس ها، تغییر رنگ ندهد و لکه دار نشود، روکشی جداگانه به اندازه میز اتوی خود بدوزید یا از روکش های آماده استفاده کنید و هر چند وقت یک بار آن را خارج کنید و بشوییداین آموزش اتوکشی را تا آخر بخوانید.
برای جلوگیری از برق افتادن لباس های تیره به هنگام اتوکشی، تکه ای پارچه به رنگ روشن روی آن ها پهن کنید و از روی آن لباس را اتو بزنید و برای سرعت بخشیدن به کار می توانید این پارچه را کمی نمدار کنید.
لباس های نخی به سرعت چروک می شود. برای اتو کردن سریع آن ها می توان با آب پاش مخصوص کمی آب روی قسمت های مختلف لباس اسپری و بعد چروک لباس ها را راحت تر با اتو صاف کرد.
برای اتو کردن لباس های دکمه دار و زیپ دار، ابتدا پارچه ای روی قسمت های برجسته لباس بیندازید و بعد اتو را روی آن بکشید تا روی لباس خط نیفتد.
اگر در سفر، به اتو دسترسی نداشتید، لباس چروک را از یک چوب لباسی آویزان کنید و آن را برای مدتی در فضای حمام بخار گرفته قرار دهید.
اگر می خواهید لباس یا رومیزی گلدوزی یا پولک دوزی شده ای را اتو بکشید بهتر است حوله ای را روی میز اتو پهن کنید و لباس یا رومیزی را به صورت برعکس روی حوله قرار دهید و شروع به اتوکشی کنید. با این کار قسمت های برجسته پارچه، پرس و تخت نمی شود.
به هنگام اتو کردن پرده های بلند و بزرگ خانه، قسمت های اتو شده را روی یک یا ۲ صندلی که پشت میز اتو قرار داده اید، بیندازید تا دوباره چروک و زحمت شما دو برابر نشود.
هنگام اتو کردن لباس ها می توانید ملحفه ها را به صورت دولا یا چندلا روی میز اتو پهن کنید تا آن ها هم به همراه لباس ها اتو شود و بعد تنها به زمان کوتاهی برای صاف کردن قسمت های تا شده آن ها نیاز دارید.
پس از استفاده از اتوی بخار، نه تنها باید آب مخزن آن را خالی کنید بلکه اگر دستگاه اتو دکمه مخصوصی برای خارج کردن بخار دارد نیز باید آن را آن قدر فشار دهید تا باقی مانده آب داخل مسیر آن هم بخار شود و در صورت خارج شدن رسوب به صورت خرده گچ، نگران نباشید چون این رسوبات لکه ای ایجاد نمی کند و فقط باید پارچه یا لباس را بتکانید تا جدا شود.
احتمالا اتو بخار را که هم سبکتر، هم کوچکتر، هم برای اتوکشی انواع پارچه و پوشاک راحتتر است، انتخابی مناسبتر بدانید؛
پس قبل از خرید به این نکات توجه کنید:
1- جنس کفی این اتوها معمولا از سرامیک یا تفلون و در بعضی مدلهای ارزانتر، استیل است. اتو با کفی فلز و استیل نخرید، زیرا سبب برق افتادن پارچه (بویژه پارچههای مشکی) میشود.
2- بهتر است تعداد سوراخهایی که زیر کفی قرار دارد، بیشتر و در همه کف، بخصوص نوک اتو پخش شده باشد.
3- اگر البسه زیادی برای اتوکشی دارید، اتویی انتخاب کنید که گنجایش مخزن آب آن بیشتر باشد.
4- از داشتن سیستم ضد آهک در آن مطمئن شوید، زیرا سبب طول عمر اتو خواهد شد. اگر سیستم سردکننده عمودی داشته باشد بهتر است. برخی اتوهای بخار سیستم خاموشکن خودکار هم دارد پس از دقایقی ثابت ماندن در حالت افقی یا به شکل عمودی جریان برق قطع میشود. برخی مجهز به سیستم پرزگیر خودکار است.
5- از داشتن دکمه قطع و وصل بخار، عایقبندی مناسب برای جلوگیری از بیرون ریختن آب حین تکان دادن اتو و... مطمئن شوید.
6- به توان مصرفی و طول مناسب سیم انتقال برق و کیفیت کابل دقت کنید.
7- معیار اصلی در خرید را بر ارزانی یا گرانی، فلان سیستم دهان پرکن و... نگذارید و بسته به امکانات جیب و آیندهنگری خود هزینه کنید، نه براساس چرب زبانی و بزرگنمایی فروشنده و آگهیهای تبلیغاتی.
برای اتوکشی سوزن دوزی ها هرگز نباید اتو را مستقیماً روی کار بگذارید ، بلکه باید در پشت کار یک تکه پارچه نم دار سفید انداخته ، اتو را روی محل مورد نظر بگذارید و بردارید ، زیرا کشیدن اتو روی دست دوزی ها ممکن است به کار آسیب بزند و باعث جابجایی نخ ها ، منجوق ها و یا ملیله ها بشود .
اتوکشی موادی از قبیل نقده ، گلابتون و پولک باید با حرارت کاملاً ملایم و یا حداقل درجه حرارت صورت پذیرد ، چون مواد مذکور در مقابل حرارت تغییر شکل می دهند .
در صورتی که از نخ نامرئی برای دوخت استفاده شده تا حد امکان از اتوکردن کارخودداری کنید. الیاف پلاستیک حتی در مقابل حرارت کم نیز ممکن است شکل اولیه خود را از دست بدهند و باعث افت کار شوند .
تا آنجا که ممکن است از شست وشوی پارچه گرانقیمت دست دوزی شده ترمه یا مخمل خودداری کنید .
برای اینکه شلوار شما خط اتوی خوبی داشته باشد، در محل خط انداختن شلوار صابون بکشید و سپس اتو کنید.
اتوهای قدیمی که کف آن روکش تفلون ندارند در اثر تماس با پارچه زود کثیف میشوند کهحتماً باید تمیز شوند، توصیه میشود وقتی اتو داغ است با یک پارچه ی کتانی که در دست مچاله کردهاید کف آن را تمیز کنید سپس با پارچه ی آغشته به نمک یا چوششیرین بقایای جرم کف اتو را پاک کنید.
اتوهای بخار به مرور زمان جرم میگیرند و گاهی هم منفذهای خروج بخار بسته میشوند. کمی سرکه سفید در محفظه آب آن بریزید و بعد از 24 ساعت اتو را روشن کنید و اجازه دهید بخار کند تا آب و گچ آن خارج شود.
برای از بین بردن چروک های پارچه های ابریشمی، پشمی و ریون که نمی توان آنها را در معرض حرارت مستقیم قرار داد، یک ورق فویل آلومینیومی را روی میز اتو بگذارید، سپس لباس را روی آن پهن کنید. با بخار اتو به سطح لباس، حرارت از 3 الی 4 اینچ (2/54 سانتی متر) بالای تار و پود پارچه عبور می کند. گرمای مرطوبی که از فویل به سطح لباس می خورد باعث برطرف شدن چین و چروک های لباس می شود.
لباس هایی که از چمدان یا کمد خارج می شوند، بر اثر فشار لباس های دیگر چروک خواهند شد.
لباس ها را به چوب لباسی بزنید و سپس آنها را در نقاط مختلف حمام آویزان کنید. پنجره های حمام را بسته و شیر آب گرم را بازکنید و مجرای خروج آب راهم ببندید. یک ساعت بعد زمانی که به سراغ لباس ها بروید، تقریبا همه چروک ها صاف شده اند.
برای آنکه پرزهای مخمل نخوابد، لباس را به پشت برگردانید.
یک ظرف پر آب را جوش بیاورید و پارچه را روی آن بگیرید تا با بخار آن اتو شود.
برای شستشوی پارچه های نخی، ماده قلیایی و آب ( 60 درجه) همراه با فشار یا چنگ زدن مناسب است.
در هنگام اتو کردن احتیاج به روانداز نداشته و حرارت 150 درجه برای آن ها مناسب است. باید دقت کنید که از طرف طول، پارچه را اتو کنید.
برای آهار زدن از نشاسته استفاده کنید.
در صورتی که می خواهید پارچه های نخی را برای مدتی طولانی نگهداری کنید آن ها را داخل کیسه های نایلونی قرار دهید تا عوامل جوی روی آن ها اثر نکند. هر چند وقت یکبار هم تای آن ها را عوض کنید.
اگر در سفر هستید و اتو به همراه ندارید مى توانید چروک هاى لباستان را با آویختن آن از یک جالباسى در حمام بخار گرفته، باز و صاف کنید.اگر قصد استحمام ندارید و در فضاى حمام بخار آب کافى براى این منظور وجود ندارد مى توانید با دست به لباستان آب بپاشید و آن را مرطوب کنید تا چروک ها باز شوند سپس با گرفتن هواى داغ سشوار از فاصله مناسب با لباس، آن را خشک و براى پوشیدن آماده کنید.
براى اتو کردن لباس هاى ابریشمى ابتدا آنها را کمى با آب مرطوب کنید و سپس از پشت در حالى که یک قطعه پارچه نخى روى آن قرار داده اید اتو بزنید.
هنگام اتو زدن پرده ها، یک صندلى در پشت میز اتو قرار دهید و قسمت هایى از پرده را که اتو زده اید روى صندلى بگذارید تا به این ترتیب از افتادن پرده روى زمین و چروک شدن دوباره آن و همچنین سنگینى و کشیده شدن باقیمانده پارچه پرده جلوگیرى شود.
اگر پارچه و لباس شما بر اثر اتو کشیدن برق افتاده، پارچه نخى مرطوبى را روى قسمت
براق شده قرار دهید و اتو بکشید تا بخار حاصله، برق افتادگى را از میان ببرد.
براى اینکه نقش درزها و جاى دوخت زیپ روى پارچه به صورت براق باقى نماند هنگام اتو کشیدن این قسمت ها نیز از یک قطعه پارچه استفاده کنید و اتو را مستقیماً روى لباس نگذارید.
هنگام اتو کردن پارچه هاى تهیه شده از الیاف مصنوعى به ویژه اگر رنگى تیره دارند براى جلوگیرى از برق افتادن پارچه، آن را از پشت اتو کنید یا یک قطعه پارچه تمیز نخى را روى آن بیاندازید و سپس اتو بکشید
منبع:جدیدترین
انتهای پیام/