به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روسیا الیوم، دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه اعلام کرد مسکو از افزایش تنش در ادلب سوریه ابراز نگرانی کرده است با این حال روسای جمهور ترکیه و روسیه برنامهای برای دیدار مشترک ندارند.
دمیتری پسکوف گفت: در حال حاضر برنامهای برای دیدار مجدد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه وجود ندارد. وی دیدار دو رئیسجمهور را در شرایط ضروری، ممکن دانست.
هم زمان هیئت روسیه در آنکارا، درباره تحولات ادلب، رایزنی کرده، اما هنوز درباره نتایج این رایزنیها بیانیهای صادر نشده است.
پیش از این مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، روز یکشنبه گذشته اعلام کرد هیئت مذاکره کننده این کشور با هیئتی که از روسیه به آنکارا رفته هنوز به اجماعی درباره وضعیت ادلب سوریه نرسیده است.
چاووش اوغلو در ادامه توضیح داد که چون دور نخست گفتوگوها در روز شنبه با شکست روبرو شد، دور دوم مذاکرات دو طرف ترک و روس در حال برگزاری است.
بیشتر بخوانید:
گفتنی است وزارت دفاع ترکیه از کشته شدن ۵ نظامی این کشور و زخمی شدن ۵ تن دیگر در منطقه تفتناز در استان ادلب خبر داد. این اتفاق پس از آن رخ داد که توپخانه ارتش سوریه مواضع نظامیان ترکیه را در تفتناز هدف قرار داد. بر اساس گزارش منابع ترکیه، در مقابل، نظامیان ترکیه نیز مواضع ارتش سوریه را در منطقه هدف قرار دادند.
محمد دیمیرباغ، روزنامه نگار اهل ترکیه به روسیا الیوم گفت ترکیه در ادلب با نوعی ماجراجویی روبرو شده است، البته آنکارا تا به الان سعی کرده فقط واکنش نشان بدهد و منتظر بماند تا برای پایان دادن به تنش در ادلب، تفاهمی حاصل شود، اما تداوم این روند میتواند موجب شود بنا به دستور امنیت ملی، ترکیه وارد عمل شود.
به گزارش روسیا الیوم ترکیه سعی میکند در گفتوگو با روسیه به تفاهمی برسد تا موجب آرامش در ادلب شود به همین منظور باب مذاکره میان روسیه و ترکیه، تنها دو روز پس از دیدار اول، از سر گرفته شده است اگر چه بر اساس اظهارات مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه، این مذاکره به نتیجهای نرسیده است. چاووش اوغلو گفت اگر شرایط اینگونه باقی بماند نتیجه آن، برگزاری دیداری میان سران دو کشور روسیه و ترکیه خواهد بود.
اوزگور یورول، روزنامهنگار ترکیهای میگوید اختلاف میان روسیه و ترکیه درباره مناطقی است که ارتش سوریه بدان دست یافته است. ترکیه اصرار دارد نظامیان سوریه باید تا مرزهای تعیین شده در توافقنامه سوچی عقب بنشینند، اما نظامیان سوریه میخواهند خود را به جاده بین المللی برسانند که این خواسته مطلوب ترکیه نیست.
با توجه به اتفاقات اخیر به نظر میرسد استان ادلب در سوریه در آستانه یک درگیری قرار دارد، تجهیزات نظامی ترکیه به صورت متوالی به این استان میرسد. کشته شدن نظامیان ترکیه نیز میتواند جرقهای برای اقدام نظامی از سوی آنکارا باشد. اتفاقاتی که بر اساس اظهار نظر کارشناسان از دلایل اصلی مذاکرات بی نتیجه میان آنکارا و مسکو است.
انتهای پیام/