به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح امروز جلسه شورای سیاستگذاری و هماهنگی چهره مردمی سال ۹۸ برنامه فرمول یک، با حضور میرباقری معاون سیما، سعید اوحدی دبیر شورای سیاستگذاری و هماهنگی چهره مردمی، حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران، دکتر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، مهراله رخشانی مهر معاون وزیر آموزش و پرورش، محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی دبیر کانونهای فرهنگی کل مساجد، زین العابدینی مدیر و شریعت پناهی مدیر گروه اجتماعی شبکه یک، سید علی ضیاء و محمدحسن رنجبران مدیر کل روابط عمومی سازمان صدا و سیما برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی طی ایراد سخنانی اظهار کرد: اینکه بعضی از ارزشهای انسانی، اخلاقی، دینی، رفتارهای برآمده از سطح عالی نوع دوستی، اهتمام مسائل ملی و آرمانهای والایی که مورد توجه ملت است را برجسته کنیم امری پسندیده و نیک است. اینکه ۷ میلیون نفر در انتخاب چهره مردمی مشارکت داشته اند، یعنی ۷ میلیون نفر برنامه را رصد کرده اند و این یک حرکت ارزشمند فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است.
وی افزود: این سرمایه و تجربه ارزشمندی که امروزه به دست آمده است، قطعاً میتواند راه را برای برداشتن قدمهای بعدی هموارتر کند. به نظرم باید یک کارگروه تشکیل شود تا برنامههای سال گذشته را مورد بررسی قرار دهد. امید است که این کار در حقیقت آغازی برای برجسته کردن و معرفی شخصیتهای والا باشد؛ البته که هدف نهادینه کردن ارزشها و فرهنگ سازی است.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه باید محور و موضوع انتخاب این چهرهها در کارگروه تخصصی بررسی شود، گفت: با تمام کاستیها و ضعفهایی که امروزه در جامعه وجود دارد، اما به هرحوزه که نگاه میکنیم یکسری از کارها را در سطح بالا میبینیم. عدهای تلاش میکنند تا نظامی که در این سطح کارآمد است را ناکارآمد نشان دهند. اگر ما بتوانیم نیازهای اساسی هر حوزه را تشخیص دهیم شاید اثرگذاری بیشتری داشته باشیم.
دکتر مرتضی میرباقری معاون سیمای رسانه ملی هم در دومین نشست شورای هماهنگی و سیاستگذاری چهره مردمی سال ۹۸ گفت: اقدام شبکه یک سیما در انتخاب و معرفی چهره برگزیده سال در حوزههای مختلف و تلاش برای معرفی افرادی که در بطن جامعه با تلاش و همت خود کارهای بزرگ و مهمی انجام می دهند، اما به هر دلیلی اقداماتشان آن طور که شایسته است دیده نشده، قابل قدردانی است.
وی بیان کرد: همان طور که در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری بر نقش اساسی جوانان در حل مسائل و مشکلات تاکید شده است، امیدواریم این حرکت رسانه ملی نمود و نمادی برای ساماندهی کردن نیروهای جوان و دغدغه مند در حل مسائل کشور باشد.
دکتر میرباقری با اشاره به اینکه در کشور ما هم همانند بسیاری از کشورها مشکلاتی وجود دارد، افزود: کشور ما به دلیل ماهیت مردمی و انقلابی توانسته است از بحرانها با توکل به خدا و قدرت عبور کند و این تحفه و ارمغانی است که امام راحل (ره) برای نظام مقدس جمهوری اسلامی به ارمغان آوردند و ملت بزرگ ایران با هدایت ایشان و رهبر معظم انقلاب همواره توانسته است با اقتدار از تمامی فراز و فرودها در این چهل سال که از عمر پربرکت انقلاب میگذرد، عبور کند.
معاون سیما خاطرنشان کرد: کشور ما علاوه بر وجود بلایای طبیعی که همه کشورها با آن مواجه هستند، متحمل دورهای از تحریمهای ظالمانه و یک جانبه آمریکا و دشمنان ایران اسلامی است که عزم جدی و اراده ملی را برای عبور از این اتفاقات میطلبد. رسانه ملی در معرفی افرادی که برای رفع موانع، خالصانه برای کشورشان اقدامات ارزندهای انجام میدهند، نقش مهم و تاثیرگذاری دارد و می توان گفت به تقویت و ترویج روحیه همکاری و مشارکت آحاد مردم در عرصههای مختلف کمک میکند.
دکتر میرباقری با تاکید بر اینکه نهادهای حکومتی، مدنی و اجتماعی نقش مهمی در حل مشکلات بطن جامعه ایفا میکنند، گفت: رسانه ملی وظیفه خود می داند که برای تقویت و ترویج روحیه مشارکت و همکاری افرادی که به صورت خودجوش برای حل مشکلات در حوزههای مختلف به ویژه مسائل اجتماعی خالصانه، مجاهدت میکنند، همراه باشد و بتواند عالمانه چهرههای مختلف و برجسته را رصد کند.
مهندس برنا فیروزی مشاور اجرایی و رئیس حوزه ریاست سازمان صداوسیما هم در این نشست با توجه به اینکه شناسایی و معرفی چهرههای برتر مردمی رویداد بسیار مهمی است، گفت: انتظار از رسانه ملی در این خصوص، وظیفه ما را سنگینتر میکند.
فیروزی افزود: راهی را که آغاز شده است با دقت و جدیت به پیش میبریم و قطع به یقین این برنامه یکی از مهمترین رویدادهایی است که در راستای اهداف بلند رسانه در تعمیق نگرش عمومی و ایجاد مرجعیت برای الگو بخشی اجتماعی محسوب میشود و موجب تغییر ذائقه مردم در بهره گیری و تعریف چهرهها شود.
مشاور اجرایی ریاست سازمان ادامه داد: به طور طبیعی همه جوامع متاثر از چهره ها هستند، اما این که در جامعه اسلامی ما با این قبیل برنامهها در خصوص الگوسازی در طراز و مردمی کردن آن تلاش میشود، بسیار ارزشمند و قابل تحسین است.
وی با اشاره به اینکه ابعاد و ظرفیتهای ویژه این طرح بسیار گسترده است، خاطرنشان کرد: معرفی افرادی با چنین ویژگیهایی در تمدن سازی، بازنشر ارزشها و شعائر انقلاب اسلامی، فرصت بسیار خوبی را برای رسانه فراهم میکند و معتقدم با انتخاب چهرههای برتر مردمی به موضوعهای همگرایی ملی، نقش مردم و وحدت به اشکال مختلف بیشتر پرداخته میشود.
فیروزی ادامه داد: این موضوع را باید به فراتر از یک برنامه در یک شبکه تعمیم دهیم و بهتر است از سایر ظرفیتهای رسانه هم استفاده کنیم و در این راستا لازم است مستندسازی و تعریف تئوری برای این موضوع خاص در رسانه داشته باشیم و اهداف را تبیین کنیم تا افرادی که در این طرح مشارکت دارند دقیقتر و هدفمندتر در این مسیر حرکت کنند.
وی در پایان بر استفاده از ظرفیت مرکز تحقیقات رسانه ملی برای تحقق اهداف شورای هماهنگی و سیاست گذاری چهره مردمی سال تاکید کرد.
محمدحسین رنجبران مدیرکل روابط سازمان صدا و سیما هم گفت: باید از ظرفیت تریبونهای سیاسی استفاده و این حرکت را تبلیغ کنیم. باید کسانی را معرفی کنیم که عاشق کشورشان هستند و به فرموده رهبر انقلاب، حتی اگر دلبستگی به نظام ندارند به میهنشان وابسته اند. به نظرم این جمع میتواند به محضر حضرت آقا مشرف شده و از ایشان نظرخواهی و راهنمایی بگیریم.
همچنین سردار اسکندر مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در این مراسم گفت: باید دیدگاهمان برای اجرای این برنامه بهبود کار در آینده و انتخاب چهره مردمی برای تمام سال باشد؛ یعنی اینگونه نباشد که با پایان این برنامه، منتخبان مردم به فراموشی سپرده شوند.
وی افزود: به نظرم باید این چهرهها به شیوههای مختلف به مردم معرفی شوند تا هموطنان ببینند که نوع دوستی همچنان در جامعه جاری است. برای رسیدن به این هدف همکاری تمامی دستگاهها و سازمانهای دولتی نیاز است. باید موقعیتهایی را برای فراموش نشدن این افراد فراهم کنیم. به طور مثال حضور در نماز جمعهها و یا مراسم یوم الله مختلف از جمله ۲۲ بهمن که فردا چهل و یکمین بهارش را جشن خواهیم گرفت.
سردار مومنی اظهار کرد: مسئولان میتوانند منتخبان مردمی را سالی چندبار دعوت کرده و خدمات آنها را به مردم معرفی کنند. به نظرم برنامه معرفی چهره مردمی سال فقط در یک شبکه نباشد؛ بلکه همه شبکههای سیما باید در ویژه برنامههایی چنین طرحی را عملی کنند.
وی ادامه داد: چه اشکالی دارد که چهرههای مردمی سالی چندبار به مجلس دعوت شوند و آنجا مورد تقدیر قرار بگیرند و یا مسئولین شرایطی را برای ادامه فعالیتهای انسان دوستانه این عزیزان فراهم کنند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان تاکید کرد: اختتامیه مراسم نباید پایان کار این دوستان باشد بلکه باید آنها به عنوان الگو در جامعه تکثیر شوند.
انتهای پیام/