به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی قیمت ارز افزایشی اندک و روز به روز، حتی در محدوده کمتر از صد تومان را تجربه کرده است که بسیاری از فعالان بازار معتقدند زمینه برای جهش قیمتها فراهم نیست و آنچه انتظار میرود ثبات قیمت ارز و قابل پیش بینی شدن آن برای آیندهای حداقل کوتاه است.
قیمت دلار از خرداد ماه امسال روند کاهشی خود را آغاز کرد در نیمه سال بود که جای پایش را در کانال یازده هزار تومان سفت کرد. سخنان همتی، رییس کل بانک مرکزی نیز حکایت از آن داشت که براوردها بر ماندگاری قیمتها در این محدوده دلالت دارد و بسیاری از فعالان بازار نیز در این خصوص میگفتند که قیمتها حتی از این رقم نیز پایینتر است و فشار تحریم سبب شده قیمتها بالاتر از قیمت واقعی باشد. این فشار سیاسی ناشی از تحریمهاست که سبب شده است قیمتها در این محدوده باقی بماند، اما اتفاق دیگری در راه بود.
سهمیه بندی بنزین معادلات را نه تنها در بازار ارز که در سایر بازارها نظیر بازار طلا و سکه نیز بر هم ریخت و روند کاهشی قیمتها در اغلب بازارها را به روندی افزایشی تبدیل کرد.
این چنین بود که قیمت دلار از کانال یازده هزار تومان کنده شد و حالا تا میانه کانال سیزده هزار تومان پیشروی کرده است.
سد مقاومتی تازه تعریف دلار اتفاقا درست در همین محدوده است. در محدوده۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان، افزایش قیمت دلار به بیش از این رقم زمینه را برای تداوم رشد مهیا میکند و کاهش قیمت دلار از این سقف نیز امکان رشد قیمت را سختتر میکند. سد مقاومتی دلار درست ۱۰ روز قبل بر سیزده هزار تومان تعریف شد، اما شکسته شدن این سد حرکت تا مرز پیش گفته را تسهیل کرد. حالا، اما این سئوال پیش روی فعالان بازار و افکار عمومی است، دلیل افزایش قیمتها چیست و پیشروی تا کجا ادامه دارد؟
انفجاری در راه نیست
اگر از فعالان بازار ارز در فردوسی و سبزه میدان سئوال کنید که وضعیت رشد قیمتها در آینده و چه صورتی است با این پاسخ مواجه خواهید شد؛ انفجار در راه نیست چرا که قیمت ارز در بازار قیمتی غیرواقعی نیست و انفجار قیمتی زمانی رخ میدهد که نرخ واقعی دلار بیشتر از قیمت مبادله آن در بازار باشد.
یکی از فعالان بازار در این خصوص گفت: شرایط کنونی اتفاقا سبب شده نرخ دلار بالاتر از نرخ واقعی باشد و اگر فشار تحریم و جوسازی برخی دلالان بر موج افای تی اف و ... نباشد، قیمتها به سرعت به کانالهای پایینتر بازگشت میکند، اما هم ایام پایانی سال زمینه را برای برخی دلالان فراهم کرده است که سوار موج شوند و هم ماجرای افای تی اف و تبلیغات عجیب و غریبی که درباره ورود ایران به لیست سیاه میکنند.
این تبلیغات در حالی صورت میگیرد که فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی دارایی تایید کرده است ایران از مجموع ۴۱ دستورالعمل افای تی اف ۳۶ دستور العل را اجرایی کرده است و با استناد به همین عملکرد امیدواریم مانع از آن شویم که ایران وارد لیست سیاه شود. به گفته وی در آخرین نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره پالرمو و CFT تصمیم گیری صورت نگرفت و اعلام تصمیم در این خصوص به زماین دیگر موکول شد.
محدوده حرکت، کانال سیزده هزار تومان
برخی دیگر از فعالان اقتصادی نیز بر این باورند که محدوده حرکت دلار در کانال سیزده هزار تومان خواهد بود و تا پایان سال تغییر چندانی در این بازار رخ نخواهد داد. آنچه مستند فعالان بازار در این خصوص است، حضور بازارساز در بازار و اجرای سیاستهای خاص وی است. بانک مرکزی بارها از حضور خود در بازار به شکلی رسمی خبر داده و تاکید کرده است شرایط بازار ایجاب میکند سیاستگذاری در این حوزه ادامه یابد.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/