الهیار ترکمن گفت: امکان پرداخت عیدی به دانشجو معلمان وجود ندارد اما پیگیر آن هستیم تا این موضوع را محقق کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره اقدامات آموزش و پرورش در گام دوم انقلاب اظهار کرد: اگر تغییرات ساختاری و اصلاحات آموزش و پرورش را به طور همسو پیش ببرید می‌توانیم جوان‌هایی تربیت کنیم که آینده را به دست می‌گیرند، همانطور که جوانان در رهنمودهای رهبری به بیانیه گام دوم مورد توجه قرار گرفته‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: برای تغییر جدی در آموزش و پرورش باید آن را در بخش‌های مختلف از جمله در محتوا و آموزه‌های درسی مورد توجه قرار دهیم که این موضوع از سوی سازمان پژوهش دنبال می‌شود.

اما و اگر‌های پرداخت عیدی به دانشجو معلمان

الهیار ترکمن در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موضوع پرداخت عیدی به دانشجو معلمان پرداخت و گفت: دانشجو معلمان برای بهبود شرایط کاری و صنفی‌شان همواره چارچوب قانونی را باید در نظر داشته باشند و با داشتن درک درست قوانین نسبت به مطالبات خود اقدام کنند در غیر این صورت شکافی بین دانشجو معلمان و آموزش و پرورش ایجاد خواهد شد. در موضوع عیدی هم همین مسئله باید رعایت شود با توجه به قوانین پرداخت عیدی برای افرادی مصداق پیدا می‌کند که سابقه اشتغال و خدمت تمام وقت دارند و هرچه از فعالیت تمام وقت کاسته می‌شود از میزان عیدی هم کاسته خواهد شد؛ در این شرایط می‌بینیم که دانشجو معلمان سابقه خدمت ندارند و فقط استخدام رسمی هستند.

او افزود: امکان پرداخت عیدی به دانشجو معلمان وجود ندارد و یکی از نمایندگان مجلس این موضوع را مطرح کرد و حالا به عنوان یک انتظار و مطالبه از سوی دانشجو معلمان مطرح می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به تنهایی برای تحقق این موضوع دخیل نیست اظهار کرد: البته استعلام و اقدامات لازم برای پرداخت عیدی را انجام داده‌ایم اما تا زمانی که مجوزهای قانونی و پاسخ استعلام سازمان اداری و استخدامی نباشد تنها شرط پرداخت عیدی اشتغال کار تمام وقت است.


بیشتر بخوانید: ماجرای حذف سنوات تحصیلی از سابقه کاری دانشجومعلمان


الهیار ترکمن با انتقاد از برخی نمایندگان مجلس بیان کرد: ای کاش این دلسوزی در تمام عملکرد آن‌ها وجود داشت. روز گذشته گزارشی از کمیسیون تلفیق دیدم که در بند الحاقی تبصره ۹ تمام درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای از اجرای قانون متوازن مستثنی شدند اما آموزش و پرورش در این موضوع مورد توجه نبوده است.

او ادامه داد: اگر آموزش و پرورش شامل این قانون می‌شد ۵۰ میلیارد تومان در ساختار بودجه عمومی آموزش و پرورش قرار می‌گرفت.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت معوقات و واریزی‌های فرهنگیان تا پایان سال، گفت: حق التدریس معلمان شاغل با مبلغ یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مهم‌ترین واریزی ما است؛ با توجه به اینکه وام بودجه‌ای در آموزش و پرورش سه مرحله ‌ای شده است حدود ۷۵ درصد از اعتبارات مورد نیاز در زمان تنظیم لایحه در بودجه پیش بینی می‌شود و در حین اجرای بودجه با ۱۰ درصد افزایش ممکن است؛ بنابراین با تخصیص بالاتر از سقف مطالبه به سال بعد منتقل شود، اما تمام تلاش بر این است که تا اسفند سال جاری این مبالغ را واریز کنیم.

تمهیدات آموزش و پرورش برای پیگیری کسر ۴۵ درصدی از حقوق دانشجو معلمان

الهیار ترکمن با اشاره به موضوع کسر ۴۵ درصدی از حقوق دانشجو معلمان تصریح کرد: آمادگی خود را برای برگزاری جلسه با نمایندگان صنفی دانشجو معلمان اعلام می‌کنم تا قوانین را برای آن‌ها شرح دهیم. همانطور که در قانون متعهدین خدمت آمده است بخشی از هزینه غذا و خوابگاه از طریق حقوق دانشجو معلمان پرداخت می‌شود.

او افزود: این وضوع همواره برقرار بوده اما یکی از نمایندگان مجلس این موضوع را در حالی مطرح کرد که بخشنامه کسر ۴۵ درصدی در زمان وزارت خودش ابلاغ شده بود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اصلاح این ۴۵ درصد کسری در حیطه فعالیت هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان است و اکنون آن‌ها در حال پیگیری ماجرا هستند.

الهیار ترکمن تأکید کرد: همانطور که قانون متعهدین به خدمت اجازه معافیت از سربازی، احتساب سنوات تحصیل در سوابق خدمتی، دریافت حقوق را به مشمولین این طرح داده است باید دیگر مسائل مربوط به این قانون را بپذیریم.

جزییات پرداخت عیدی به دانشجو معلمان

الهیار ترکمن با اشاره به چگونگی پرداخت عیدی به دانشجو معلمان اظهار کرد: آموزش‌وپرورش به‌عنوان یک دستگاه اجرایی در مقام تفسیر قانون نیست و ما ملزم به اجرای قوانینی هستیم که به تصویب مراجع ذی‌ربط ازجمله دولت، مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش‌وپرورش رسیده است.

او افزود: پرداخت عیدی به دانشجو معلمان بر اساس مصوبه هیات وزیران است که هرساله ابلاغ می‌شود و میزان پرداخت در آن به‌طور شفاف توضیح داده می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع بیان کرد: در این مصوبه شرط پرداخت عیدی به کارکنان دولت، اشتغال به خدمت تمام‌وقت است و دانشجو معلمان در وزارت آموزش‌وپرورش اشتغال به تحصیل دارند که اشتغال به کار محسوب نمی‌شود. براساس این مصوبه و بدون مجوز قانونی ما نمی‌توانستیم عیدی پرداخت کنیم و بخشنامه‌ای که قبلاً به استان‌ها ارسال کردیم براساس بند "۱" همین مصوبه بوده است.

الهیار با بیان اینکه به جامعه دانشجو معلمان گفته بودم که اگر مجوز قانونی را داشته باشیم آمادگی پرداخت را داریم، گفت: این موضوع مطرح و پیگیری شد تا اینکه در نامه‌ای که به وزارت آموزش‌وپرورش داده شد، دانشجو معلمان را مشمول و مصداق بند "۱" مصوبه هیات وزیران دانست و پرداخت عیدی به آنان را جایز دانست که برای ما حجت است و در حال حاضر همکاران نحوه انجام کار را برنامه‌ریزی می‌کنند.

۷۰ هزار دانشجو معلم مشمول دریافت عیدی می‌شوند

او در ادامه اضافه کرد: به دانشجو معلمان مانند سایر کارکنان و به نسبت اشتغال به تحصیلی که دارند، عیدی پرداخت خواهد شد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع تصریح کرد: ۷۰ هزار دانشجو معلم مشمول دریافت عیدی هستند، که ۴۵ هزار از آنان تمام‌وقت هستند و عیدی کامل دریافت خواهند کرد.

الهیار ادامه داد: ۲۵ هزار نفراز دانشجو معلمان نیمه‌وقت هستند که از اشتغال به تحصیل تمام‌وقت فاصله گرفته‌اند و متناسب با همان و بر اساس مجوز‌های موجود پرداخت عیدی به آنان نیز صورت خواهد گرفت.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع در پایان با اشاره به دانشجو معلم تمام‌وقت و نیمه‌وقت، گفت: دانشجو معلم تمام‌وقت دانشجویی است که به‌طور کامل در دانشگاه فرهنگیان اشتغال به تحصیل دارد و دانشجو معلم نیمه‌وقت دانشجویی است که دوران تحصیل وی تمام‌شده و بخش از واحد‌های درسی‌اش باقی‌مانده است.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
داداش
۱۰:۵۱ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
جدیدا بحث آقای حاجی بابایی شده فقط دانشجو معلمان!!
یه ذره هم فکر معلمانی باشید که در کلاسها دارن چند ساله زحمت می کشند