نیاسری نسلجی از عملکرد مسئولان وزارت بهداشت در ارتباط با انتشار شایعه ابتلای شتر‌های بندر جاسک به ویروس کشنده کرونا انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از کشته شدن ۳۶۰ نفر از مردم چین بر اثر ابتلا به ویروس کشنده کرونا، موجی از شایعات مبنی بر ورود این ویروس به ایران شنیده شد. در این بین، شایعه‌ ابتلای شماری از حیوانات اهلی بندر جاسک نظیر شتر به ویروس کشنده کرونا، خبری بود که بیش از اخبار دیگر منجر به وحشت مردم شد.

در همین راستا امیر نیاسری نسلجی، عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن بیان اینکه در گذشته، هرگاه مرگ و میری در جمعیت شتر اتفاق می‌افتاد، مسئولان وزارت بهداشت در تلاش بودند تا آن را به ویروس کرونا کشنده نسبت دهند، اظهار کرد: مسئولان وزارت بهداشت در گذشته نیز تلاش کردند، کشته شدن ۲۰۰ نفر شتر در ایرانشهر و یا مرگ یک شتر در بندرعباس را به کرونا نسبت دهند، در حالی که ثابت شد این موضوع به ویروس کشنده کرونا ارتباطی ندارد.

هیچ مورد انتقال ویروس کرونا از شتر به انسان وجود ندارد

استاد تمام دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با اشاره به موارد ابتلای شتر‌های کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس به نوع ضعیفی از ویروس کرونا، عنوان کرد: در آن سال‌ها مسئول زیست شناسی دامی در دنیا اعلام کرد که ممکن است جمعیت شتر‌ها به نوعی از ویروس کرونا مبتلا شده باشند، اما هیچ مورد انتقال این بیماری از شتر به انسان تاکنون مشاهده نشده است.

نیاسری نسلجی ضمن اشاره به حساسیت بیش از اندازه وزارت بهداشت بر روی جمعیت شتر در کشور، گفت: «وزارت بهداشت در اولویت‌بندی عوامل ورود ویروس کرونا به کشور دچار خطای محاسباتی شده است؛ قطعا اتباع چینی حاضر در کشور و تجار و دانشجویانی ایرانی که به کشور چین رفت آمد دارند، نسبت به وجود ویروس کرونا در شتر مخاطراتی بیشتر دارند و جلوگیری از رفت و آمد این افراد به کشور چین در شرایط فعلی اولویت بیشتری دارد.

اظهارات وزارت بهداشت دقیق‌تر باشد

وی در پایان ضمن انتقاد از عملکرد مسئولان وزارت بهداشت کشور در ارتباط با پخش شایعه ابتلای شتر‌های بندر جاسک به ویروس کرونا، افزود: «این دست از تصمیمات ناآگاهانه وزارت بهداشت می‌تواند اثرات جبران ناپذیری بر یک گونه دامی و یک صنعت داشته باشد و وزارت بهداشت باید در اظهارنظر‌های خود بیشتر دقت کند.

با توجه به اظهارنظر‌های موجود، به نظر می‌رسد ویروس کشنده کرونا ۲۰۱۹ ارتباطی با ویروس مشاهده شده در شتر‌های بندر جاسک ندارد و تا کنون هیچ مورد انتقال این ویروس از شتر به انسان دیده نشده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸
سگ و گربه و موش بیشتر احتمال داره و همین طور پرندگان وگرنه مرغ و گوسفند و شتر به طور طبیعی در قرنطینه زندگی می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۰۱ فروردين ۱۳۹۹
یعنی جرند و مزخرف از بعضی از شما ها بصورت روزانه تراوش میکنه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۰۱ فروردين ۱۳۹۹
کلا برعکس گفتی دیگه!!
آخرین اخبار