یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد؛ مصرف ویتامین دی با ایجاد سنگ کلیه در ارتباط نبوده و خطر آن را افزایش نمی‌دهند.

به  گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،بر پایه نتایج این طرح تحقیقاتی تحت عنوان «بررسی مقایسه سطح سرمی ویتامین D در افراد مبتلا به سنگ کلیه و افراد سالم در مراجعان به کلینیک مهدیه کرمانشاه» که توسط «زهره برتنی» با همکاری «بهزاد حیدرپور»، «منصور رضایی» و «آرمین آشوری» در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد، مشخص گردید سطح ویتامین D با ایجاد سنگ کلیه در ارتباط نبوده و خطر آن را افزایش نمی‌دهند؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود با آموزش تغذیه و اصلاح عادات بیماران مبتلا به سنگ، می‌توان میزان بروز و عود این بیماری را کاهش داد یا حداقل طول فاصله زمانی عود آن را افزایش داد.

با توجه به مشکلات درمان سنگ کلیه و هزینه‌های آن، توصیه‌های تغذیه‌ای می‌تواند روشی آسان و کم هزینه جهت کاهش بار این بیماری بر فرد و جامعه باشد.

اهمیت انجام این مطالعه از این جهت است که اگرچه روش‌های بسیاری برای درمان سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری ظهور کرده‌اند، ولی همگی روی خود سنگ تمرکز دارند و نه جلوگیری از ایجاد سنگ؛ بنابراین بررسی بیشتر عوامل موثر بر ایجاد سنگ کلیه از اولویت‌های لازم برای پیشگیری از این بیماری است.

ویتامین D یا کلسیفرول یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوان‌ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند.

این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌کند و همچنین از طریق ترجمه ژن‌های هسته سلول به رشد سلول کمک می‌کند. مهمترین منبع تامین این ویتامین نور خورشید می‌باشد.

چربی ماهی‌ها مانند قزل آلا منبع غنی ویتامین دی هستند، آفتاب، غلات و برخی سبزیجات و میوه‌جات، کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه، جگر، ماهی ساردین از مهمترین منابع ویتامین D هستند .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.