به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کتاب بهمن ۶۵ روایت نوجوانی به نام فائزه است که بسیار تحت تأثیر برادر بزرگتر خود عباس که اکنون در جبهه است، قرار دارد.
فائزه خاطرات خود را مینویسد و کتابهای برادرش را مطالعه میکند؛ اما از هنرهای زنانه بی بهره است. این داستان کتاب در خطی از ارتباط صمیمی فائزه با برادر و درگیریهای او با خواهرش در جریان است.
سندی مؤمنی نویسنده کتاب بهمن ۶۵ در این نشست که شامگاه سه شنبه برگزار شد، با تاکید بر اینکه این داستان بیش از هر چیز بر نقش خانواده تکیه دارد، گفت: خانواده برای من بسیار اهمیت دارد، خانواده جایی است که من توانستم این داستان را خلق و احساس کنم بدون اینکه جنگ را از نزدیک دیده باشم. اما متأسفانه خانواده در جامعه امروز نهادی است که بیش از هر چیز دیگر دچار مشکل شده و بسیاری از نقشهای خانواده به سازمان دیگری واگذار شده است.
مؤمنی این کتاب را اثری مستقل توصیف کرد و افزود: میتوان این اثر را ادامه کتاب قسم نخور دانست. در قسم نخور داستان پیش از پیروزی انقلاب این خانواده مد نظر است و در زمان جنگ روایت میشود. این منتقد ادبی با بیان اینکه فضای این کتاب کاملاً واقع گرایانه است، گفت: این داستان، خانواده و روابط اعضای آن را نشان میدهد و نیز تأثیری که جنگ بر اعضای خانواده گذاشته است.
عبدالرضا قیصری شاعر و نویسنده ادبیات دفاع مقدس استان فارس نیز در این نشست گفت: این بار، با قلم داستانی یک منتقد ادبی مواجه ایم؛ با خواندن این اثر با کتابی روبه رو میشویم که نشان از دقت نگارنده دارد.
معاون فرهنگی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس، عنوان کرد: نویسنده در این کتاب برخلاف عرف و معمول، به شیوه دخترانه و با استفاده از پدید های زندگی، پیامدهای جنگ را روایت کرد است؛ به جای اینکه به جنبه خشن این واقعه بپردازد. در حقیقت بهمن ۶۵ از این منظر که در تلاش است تا مخاطب نوجوان را با خود همراه و او را با دغدغههای نوجوانی در دهههای گذشته و میانه جنگ آشنا کند، موفق بوده است.
این منتقد ادبی با بیان اینکه در این کتاب، زندگی جاری است، گفت: ما همیشه منتقد فضای شعار زده و سفارشی نویسی در کتابهای جنگ و دفاع مقدس هستیم؛ ولی اینجا این حس پدید نمیآید. نویسنده بسیار هوشمندانه از زاویهای به جنگ نزدیک شده که کمتر به آن پرداخته شده است؛ یعنی روایت جنگ از نگاه یک دختر نوجوان.
او، انتخاب زاویه بیان و هماهنگی بسیار آن با انتخاب شخصیت راوی را نقطه قوت کتاب برشمرد و افزود: در این داستان، زمان حال به کار برده شده، با این حال کتاب به مرز خاطره نویسی وارد نشده و کاملاً داستانی است.
قیصری با اشاره به اینکه داستان این کتاب مستند است، گفت: مهم این است که یک واقعه اصیل مثل دفاع مقدس را معرفی کنیم و به عنوان تجربه یک ملت به شیوههای گوناگون همچون استفاده از هنر و ادبیات به آن بپردازیم.
او اضافه کرد: در ادبیات دفاع مقدس همیشه چهره مردانهای از جنگ به ما نشان داده شده است؛ حتی اگر بخواهیم نقش زنان را بگوییم به پشتیبانی و وظیفه تدارکات آنها در جنگ میپردازیم.
در این کتاب نویسنده از دری دیگر وارد میشود و به ما نشان میدهد که نیمی از جمعیتی که درگیر جنگ بودند از جامعه زنان بودند.
قیصری با بیان اینکه برای نسل نو امروز و کسانی که خاطرهای از جنگ ندارند، محتوای جذاب کمتر فراهم نشده است، عنوان کرد: برای نوجوانان امروز که در گیر بمباران فرهنگی هستند به اندازه کافی مطلب خوب فراهم نکردیم که بتوانیم توجه آنها را به حماسه و ارزش دفع مقدس معطوف کنیم و خوشبختانه این کتاب از جمله آثار ادبی است که به نسل نو ما هم خدمات و خاطرات جنگ را ارائه میدهد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس در این نشست با بیان اینکه تلاش میکنیم آثار و نوشتههای نویسندگان بومی را معرفی کنیم، گفت: تلاش کتابداران ما در در کتابخانههای عمومی این است که در کنار رساندن کتاب به مخاطبان، به بررسی و معرفی آثار بپردازند تا کتابهایی که ارزش خواندن دارند بیشتر معرفی و شناخته شوند. ویژه برنامههای نقد و رونمایی کتاب نیز در همین راستا برگزار میشود.
او با اشاره به اینکه از ابتدای سال نشستهای معرفی و رونمایی بسیاری در کتابخانههای عمومی اجرا شده است، اضافه کرد: بیشتر این نشستها مربوط به آثار نویسندگان استانی است. نویسندگان فارس که در سطح ملی حرف برای گفتن دارند و با همین امکانات موجود در استان همواره حامی کتاب و کتابخانههای عمومی بودند.
منوچهری همچنین اعلام کرد: این مجموعه آمادگی دارد تا با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد حفط آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس به معرفی آثار تازه منتشر شده در حوزه داستان و خاطرات شهدای دفاع مقدس بپردازد.
انتهای پیام/