زنگنه گفت: میادین‌ مشترک نفت و گاز کشور سرو سامان گرفته و هم اکنون تولیداتمان از قطر بیشتر است.

بازار نفتبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن زنگنه وزیر نفت در بخش برنامه گفت و گوی ویژه خبری با گرامیداشت ایام دهه فجر گفت: ما طرح‌های حوزه نفت و گاز را با کمک بازار سرمایه جلو می بریم.

او ادامه داد:در زمینه توسعه میدان گازی پارس جنوبی عملکرد بسیار درخشانی داشتیم و از برداشت روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۹۲ به رقم روزانه ۶۷۰ میلیون مترمکعب رسیده‌ایم.

زنگنه گفت: تولیدات میدان نفتی در ایلام تا عید دوبرابر می شود. خوشبختانه میادین‌ مشترک نفت و گاز کشور سرو سامان گرفته به طوری که هم اکنون تولیداتمان از قطر بیشتر است.

او ادامه داد:برداشت نفت از میدان‌های غرب کارون نسبت به سال ۹۲، ۵ برابر شده است همچنین طرح توسعه فاز ۱۱ پس از رفتن توتال و چینی‌ها به شرکت ایرانی پتروپارس سپرده شده است و عملیات حفاری چاه‌های آن به‌زودی آغاز می‌شود؛ انتظار می‌رود برداشت از این فاز تا پایان این دولت آغاز شود.

وزیر نفت گفت:میدان‌های مشترک تقریبا به سامان رسیده‌اند؛ از اساس قرار نیست در میدان‌های مشترک برداشت ما بیشتر باشد، زیرا برای نمونه در میدان فروزان سهم طرف دیگر (عربستان) بیشتر است.

زنگنه با اشاره به تاسیسات گازهای همراه نفت گفت: دربرنامه ششم توسعه جلوی سوزانده شدن بیش از ۹۰ درصد از گاز‌های همراه نفت گرفته خواهد شد، با اجرای طرح‌هایی که فقط یک قلم آن نیاز به ۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد.

وزیر نفت افزود: به بهره برداری رسیدن این طرح‌ها از امسال شروع می‌شود و تا پایان سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.

 


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ عامل کاهش تقاضا نفت در بازار جهانی / سهمیه بنزین نوروزی در اختیار دولت


وی همچنین از پالایشگاه بیدبلند به عنوان بزرگترین تأسیسات برای فراورش گاز‌های همراه نفت نام برد و افزود: بهره برداری از آن از اواخر امسال آغاز می‌شود و نزدیک ۳ و نیم میلیارد دلار برای بهره برداری آن هزینه شده است.

زنگنه بیان کرد:طرح توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی در این دولت آغاز و با شرکت ایرانی برای توسعه این لایه مذاکره شده است.

او افزود:جمع‌آوری گازهای همراه نفت یکی از افتخارهای صنعت نفت است، بزرگترین تاسیسات جمع‌آوری فرآورش گازهای همراه نفت (طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج‌فارس) امسال یا اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر نفت اضافه کرد : پیچیدگی فروش نفت‌ خام یکی از دلایل ناموفق بودن عرضه نفت خام در بورس انرژی است و شرکت ملی نفت ایران در زمینه فروش نفت در بورس انرژی بسیار انعطاف به خرج داده است.

او با اشاره به مصرف بنزین گفت:میانگین مصرف کنونی بنزین روزانه ۷۵ تا ۷۶ میلیون لیتر است و پول حاصل از فروش بنزین به حساب هدفمندی یارانه‌ها می‌رود و رقمی گیر ما نمی‌آید.

او بیان کرد: با سهمیه‌بندی بنزین مصرف ۲۰ میلیون لیتر کاهش یافته است، اما بارها گفتم این رقم ثابت نمی‌ماند. سهمیه‌بندی سبب شد تراز منفی شدن بنزین به تاخیر بیفتد.

وزیر نفت بیان کرد:اگر قیمت بنزین تغییر نمی‌کرد سال ۱۴۰۰ واردکننده بنزین می‌شدیم. ایران هم اکنون بزرگترین صادرکننده بنزین در اوپک است.

زنگنه ادامه داد:آینده برداشت گاز و میعانات گازی از پارس جنوبی رو به افت است و اکنون با همه توان تولید از این میدان در حال برداشت است؛ دیگر نمی‌توان با توجه به مقدار میعانات گازی پالایشگاه دیگری مانند ستاره خلیج فارس با خوراک میعانات گازی ساخت.

این مقام مسئول با اشاره به گازسوز کردن موتورها گفت:موتورسیکلت‌ها در کشور به زودی گازسوز می‌شوند، امروزه مشکل سوخت را نباید فقط در پالایشگاه‌ها جستجو کرد، بلکه بخش حمل و نقل هم باید در این باره لحاظ کرد، انسان عمر دارد، اما در ایران خودرو عمر ندارد.

او ادامه داد: در شهرهای بزرگ کشور بنزین و گازوئیل با کیفیت بالایی توزیع می‌شود، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به‌تازگی گفتند اگر قرار بود بنزین با کیفیت سال ۹۲ توزیع شود شهرهای بزرگ دیگر قابل سکونت نبود.

وزیر نفت افزود:برای نخستین بار قرار است موتور سیکلت در کشور که تعدادشان هم زیاد است‌، سی‌ان‌جی‌سوز شوند و قرار هم نیست قیمت سی‌ان‌جی تغییر کند.

زنگنه بیان کرد: بالاترین حجم قاچاق سوخت، مربوط به گازوئیل است و قاچاق بنزین به دلیل خطرهایش اندک است، یکی از راه‌های مبارزه با قاچاق، مهار آن در مبدا است.

او اظهار کرد: مقدار توزیع ال‌پی‌جی کاهش نیافته است، این محصول مختص مصرف خانوارهای فاقد گاز طبیعی که تعداشان به ۲ میلیون خانوار هم نمی‌رسد، است، ما هم‌اکنون روزانه ۶ هزار تن‌ ال‌پی‌جی توزیع می‌کنیم. این سوخت به طور غیر استاندارد برای سوخت خودروها مصرف می‌شود.
 
وزیر نفت گفت:امسال در مصرف گاز خانگی و تجاری رکورد ثبت کردیم، در دوم بهمن‌ماه رکورد روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب ثبت شد که رقم بسیار بالایی است.

او بیان کرد: تفاوت مصرف گاز در تابستان و زمستان ٣٠٠ میلیون مترمکعب است، افزایش مصرف داخلی صادرات گاز را با مشکلی روبه‌رو نکرده است.

زنگنه با اشاره به طلب کشورمان از عراق ادامه داد: برای دریافت طلب گازی از عراق صادرات گاز طبیعی به عراق کارهایی انجام شده است، اما هنوز پولی از سوی عراق دریافت نکرده‌ایم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار