به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد مجیدی از سال ۷۶ به استقلال پیوست. اوپس از پیوستن به استقلال سه بار دیگر به این تیم بازگشت در این فاصله هیچ وقت در باشگاهی جز استقلال در ایران توپ نزد و به این تیم در ایران وفادار ماند. او یکی از مهمترین سمبلهای باشگاهی ایران را در بازی پرسپولیس – الغرافه خلق کرد؛ زمانی که عدد ۴ را به سمت هواداران پرسپولیس گرفت. عددی که متعلق به اوست:
مجیدی ۴ گل در دربیها برای استقلال به پرسپولیس زده است.
۴ تیم مختلف لیگ امارات بازی فرهاد در تیم شان را تجربه کرده اند.
۴ برد پیاپی استقلال برابر پرسپولیس (بدون در نظر گرفتن تساوی دو تیم در جام ولایت در سال ۹۰) در دوران حضور طلائی فرهاد در فوتبال ایران رقم خورده است.
مجیدی ۴ بار و در فواصل مختلف در لیگهای ایران برای استقلال بازی کرده است.
دوره اول حضور در استقلال
فرهاد در تیر ۷۶ با نظر مربی محبوب خود ناصر حجازی به استقلال پیوست و خیلی زود در ۲۰ تیر در روز خداحافظی فرشاد پیوس ماشین گلزنی و آقای گل همیشگی فوتبال ایران و روز اهدا شماره ۱۷ به مهدوی کیا، اولین بازی خود برابر پرسپولیس را در دربی شماره ۴۳ برگزار و شکست دردناک سه بر صفر را تجربه کرد. فرهاد بعدها در رابطه با این بازی گفت:"آن دربی و آن شکست تلخ را هرگز فراموش نمیکنم. بعد از بازی همه اعضای تیم در اوج ناراحتی بودند، ولی هرگز نمیتوان میزان ناراحتی ناصرخان را از آن باخت و بازی ضعیف تیم توصیف کرد. "
فرهاد با استقلال در لیگ عجیب و غریب سال ۷۶ که در آن پرسپولیس به جهت تعداد زیاد بازیکن ملی پوش و برگزاری مرحله مقدماتی جام جهانی ۱۳۹۸ فرانسه از لیگ کنار رفت، قهرمانی ایران با استقلال در لیگ آزادگان تجربه کرد. با استقلال در اردیبهشت ۱۳۷۸ نایب قهرمان باشگاههای آسیا شد و به دربی مهم و تاریخی ۴۷ که ناگفتههای زیادی دارد و به "۹ نفره "معروف شده و در دوم مهرماه ۱۳۷۸ برگزار شد، پا گذاشت.
فرهاد که یکی از فورواردهای استقلال در آن بازی بود در برابر پرسپولیس که یک نیمه را کامل ۹ نفره بود نتوانست کاری کند و باز هم دربی را با خاطره بد به پایان برد. او مدتی بعد به همراه احمد مومن زاده در جنجال ورزشگاه حافظیه شیراز مقصر معرفی شد، محروم شد و در دوران محرومیت ترک وطن کرد و به راپیدوین پیوست. در فاصله دربی ۴۳ تا ۴۷ استقلال که فرهاد جزئی از تیمش بود هیچ بردی تجربه نکرد و پرسپولیس با گلهای هاشمی نسب دو برد و یک تساوی در این فاصله از استقلال گرفت. در آبان ۷۷ سانتر شاهرودی و گل هاشمی نسب. در فروردین ۷۸ فرد ملکیان گل دقیقه ۳ هاشمی نسب پاسخ داد و بازی مساوی شدو در ۲۰ تیر ۷۸ و در فینال حذفی کشور دو گل هاشمی نسب و پیروانی برابر تک گل سهراب بختیاری زاده جام را به پرسپولیس داد و فرهاد همچنان نمیتوانست کاری برای استقلال و هواداران در برابر رقیب دیرینه بکند.
دوره دوم حضور در استقلال
مجیدی که دوران خوبی در راپیدوین سپری نکرده بود با رزومه ۲ گل زده در ۱۲ بازی و سه بازی در ترکیب اصلی مجددا در سال ۷۹ به استقلال برگشت. در شش بازی برای استقلال به میدان رفت که مهمترین آن بازی با الوحده امارات در ورزشگاه آزادی در اول مهر ۱۳۷۹ و آن بازگشت پرشکوه بود.
استقلال که بازی رفت با دوگل نیکبخت و هاشمی نسب ۳ بر ۲ باخته بود با ۴ گل در بازی برگشت آقایی کرد که دو گل آن را فرهاد مجیدی زد. گل اول او در دقیقه یک بازی خیال ورزشگاه پر از تماشاگر آزادی را راحت کرد. فرهاد خیلی زود بعد از شش بازی به امارات رفت و در باشگاه الوصل امارات دوران پادشاهی خود را بنا کرد. بازیکنی که به عنوان یار قرضی به العین امارات رفت با گلزنی برای العین در نیمه نهایی و حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا تنها ایرانی قهرمان شده در لیگ جدید قهرمانان آسیا شد و سالها در امارات آقایی کرد. او در الوصل، العین، النصر و الاهلی توپ زده و جزئی از تاریخ الوصل امارات است.
دوره سوم حضور در استقلال
فرهاد مجیدی در ۳۲ سالگی و در تابستان سال ۱۳۸۶ دوباره به استقلال برگشت. شاید فقط شاید یکی از دلایل بازگشت فرهاد گل زدن و پیروزی در دربی، در روزهایی بود که دربیها به صورت متوالی مساوی میشد و تابلو اغلب نتیجه یک بر یک را در پایان بازیها نشان میداد. شش تساوی پی در پی یک بر یک از دربی ۶۲ در فروردین ۸۶ تا دهم مهرماه ۸۸ هواداران فوتبال کلافه کرده بود. ولی تاریخ در حال نوشتن عدد ۴ بود. استارت کار برای فرهاد از دربی ۶۷ زده شد.
گل اول
اولین گل دربی خود را فرهاد در آخرین تساوی متوالی دو تیم در دربی ۶۷ به پرسپولیس زد. او در مهر ۸۸ و در ۳۴ سالگی توانست ثانیهای زودتر از حسین کاظمی در دقیقه ۵۵ گل تساوی استقلال برابر تک گل عادل کلاه کج را که در ریباند پنالتی شیری در دقیقه ۴۸ زده شده بود، بزند و از اولین گل خود در دربیها رونمایی کند.
گل دوم
فرهاد گل دوم خود را در دربی ۶۸ به پرسپولیس زد. او در چهاردهم بهمن ۸۸ خیلی زود و در دقیقه ۱۲ دروازه علیرضا حقیقی را باز کرد و شاگردان صمد مرفاوی را از پرسپولیسِ دایی پیش انداخت. گل تساوی در دقیقه ۳۷ مرحوم هادی نوروزی بازی را برای هفتمین بار پی در پی یک بر یک کرد. در حالی که بازی به دقیقه ۸۷ رسیده بود و ورزشگاه با اتحاد عجیب هواداران دو تیم به نتیجه تساوی دوباره دو تیم اعتراض شدیدی داشت، پاس در عرض هوارملا محمد عراقی را کریم باقری برداشت و با ضربهای غیر قابل مهار از فاصلهای ۳۰ متری به سه کنج دروازه طالب لو دوخت تا استقلال فرهاد باز هم ببازد.
فرهاد که مانند"بنجامین باتن" روز به روز جوانتر میشد، هر روز بر کیفیت فوتبالش در سنین بالا اضافه میشد و فوتبال بهتری را ارائه میکرد و مجددا در بورس خریدهای خارجی از طرف کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس قرار گرفته بود. او که به شدت محبوب هواداران شده بود، در مصاحبهای نوروزی (ویژه نامههایی که برای مردم و رسانهها در دهه ۷۰ و ۸۰ خاطرههایی ماندگار میساخت و متاسفانه در عصر شبکههای اجتماعی و اینترنتی چند سالی است حلاوت خود از دست داده است) با ویژه نامه ایران ورزشی در رابطه با شکست استقلال و کوچ مجدد به کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت:"می مانم و این شکست جبران میکنم".
تیفوسیهای این جمله را در قلب خود نوشتند و سایر هواداران ویژه نامه را برای قوت قلب خود در صندوقچههای قدیمی خود نگهداری کردند.
گل سوم و اولین برد از چهار برد پیاپی
روز موعد برای وفای به عهد فرا رسیده بود، داربی ۶۹ در ۲۳ مهر برگزار میشد و استقلال خوب آن روزها علیرغم فوتبال خوبی که در برابر پرسپولیس در زمین ارائه میداد نتیجهای نگرفته بود. پرویز مظلومی مربی استقلال آخرین حربه خود را رو کرد. هافبک بی بدیل و تکرار نشدنی استقلال مجتبی جباری تازه از مصدومیت رها یافته بود به بازی آمد، پرس کیانوش رحمتی روی محمد نوری، رسیدن توپ به مجتبی و فرار بزرگ فرهاد از شیث در دقیقه ۹۱ و ۳۴ سالگی گل سوم استقلال رقم زد، فرهاد به قول خودش وفا کرده بود. فرهاد که اصولا حرف نمیزند و اگر بزند به آن عمل میکند، کار خودش را کرده بود و استقلال و خودش را بعد از سالها برنده دربی کرده بود.
دومین برد پیاپی
انگار بردهای استقلال منتظر فرار فرهاد بود، دربی ۷۰ در دهم فروردین ۹۰ با تک گل آرش برهانی و برد استقلال همراه شد تا دومین برد پیاپی آبیها باز هم با مربی گری پرویز مظلومی رقم بخورد.
گل چهارم و سومین برد پیاپی
فرهاد گل چهارم خود به پرسپولیس در دربی ۷۱ و باز هم روی پاس در عرض مجتبی جباری در دقیقه ۱۵ روز ۲۵ شهریور ۱۳۹۰ زد تا پرسپولیس در روز از دست دادن پنالتی توسط محمد نوری با گل دومی که مجتبی جباری در دقیقه ۸۲ زده بود با دوگل مغلوب آبیها شود.
استقلال با فرهاد در ۱۸ آذر ۱۳۹۰ در نیمه نهایی جام حذفی با دو گل جباری و شریفات در وقتهای اضافه مجددا پرسپولیس را برد و فرهاد در اوج مسابقات از استقلال به الغرافه رفت. بازی برگشت لیگ نزدیک بود و فرهاد که نقش اول چهار برد استقلال در ۱۵ ماه گذشته بود، این بار شکست استقلال برابر پرسپولیس ۱۰ نفره در ۱۰ دقیقه پایانی را از گیرندهی تلویزیونی دید. محبوب دل هوادارها مقصر این باخت و از دست دادن جام در پایان فصل لقب گرفت.
دوره چهارم حضور در استقلال
فرهاد که در ۷ مهرماه ۹۱ با انتشار نامهای علیرغم داشتن پیشنهادات مختلف در لیگ ایران از فوتبال خداحافظی کرده بود، در دوران مدیر عاملی علی فتح الله زاده، شخصی که با او به استقلال آمده بود، مجددا در آذر ۹۱ به استقلال برگشت و این بار بعد از حذف تلخ استقلال در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا در تهران در هفتم آبانماه ۱۳۹۲ برای همیشه فوتبال کنار گذاشت.
در این فاصله دربی ۷۶ و ۷۷ را از روی نیمکت برابر پرسپولیس گل محمدی و دایی شروع کرد و به عنوان یار تعویضی وارد زمین شدو تلاشش حاصلی نداشت و هر دو بازی صفر بر صفر تمام شد.
*حالا و این بار برای چهارمین بار پی در پی در جایگاه سرمربیگری در ۱۳ روز گذشته در مهمترین آزمون زندگی خود برابر پرسپولیس خواهد ایستاد. او که در سه بازی گذشته کاری کرده تا جای خالی استراماچونی احساس نشود، روز پنج شنبه میتواند دوباره محبوب هوادارها شود.
عدد ۴ همواره برای او یادآور روزهای خوبی بوده است. فرهاد میخواهد چهارمین برد پیاپی خود را در لیگ قهرمانان آسیا و لیگ ایران و این بار در دوران مربیگری شروع کند.
او که خاطره آغاز خوبی در دوران بازیگری از دربیها نداشت و ۱۴ سال تا تجربه اولین برد خود برابر پرسپولیس انتظار کشیده بود، این بار میخواهد سنت شکنی کند و با غلبه بر پرسپولیس در اولین دربی خود در پست سرمربی گری استقلال برای هواداران خاطره بسازد.
منبع: ورزش سه
انتهای پیام/