وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که محققان ایرانی در دنیا جایگاه قابل قبولی دارند، گفت: فرار مغز‌ها در کشور صحت ندارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شامگاه دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان در پاسخ به سوال ایشان مبنی بر چگونگی کیفیت وضعیت علمی دانشجویان کشور و فرار مغزها، اظهارکرد: نگرانی‌هایی در خصوص وضعیت کیفیت علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان وجود دارد.

وزیر علوم گلستان

او افزود: آموزش عالی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به وظایف خود درست عمل کرده و طی ۱۵ سال دانشگاه‌های ما نیرو‌های تخصصی در تراز بین المللی تربیت کردند.

غلامی ادامه داد: قبل از انقلاب نیرو‌های فنی، پزشکی و نظامی مورد نیاز کشور از خارج تأمین می‌شدند، اما بعد از انقلاب فعالیت‌های پژوهشی شروع و از اواخر دهه ۸۰ جایگاه علمی خود را در بین ۱۴۰ کشور به رتبه ۱۵ رساندیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که محققان و فارغ التحصیلان ایرانی در دنیا جایگاه قابل قبولی دارند، گفت: فرار مغز‌ها در کشور صحت ندارد.

او گفت: اکنون محققان ایرانی جایگاه قابل قبولی در جهان دارند در حالی که قبل از انقلاب جایگاه و رتبه خاصی نداشتیم.

غلامی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند جایگاه علمی کشور را پایین نیاورید و این امر نشان از مهم بودن این رتبه داشته، زیرا سبب ارتقاء کشور می‌شود.

او ادامه داد: فارغ التحصیلان کشور به لحاظ شاخصه‌های بین المللی در جزو بهترین‌های دنیا بوده و اگر در داخل کشور از آن‌ها کمتر بهره می‌بریم به دلیل این است که زیرساخت‌های لازم برای فعالیت آن‌ها فراهم نیست.

غلامی اضافه کرد: برخی از مراکز اقتصادی ما نسبت به استفاده از نیروی دانشگاهی احساس نیاز نمی‌کنند این درحالی است که فارغ التحصیلان ما می‌توانند در پیشرفت کشور اثربخش باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای استفاده از ظرفیت دانشجویان، پارک علم و فناوری شکل گرفته و شرکت‌های دانش بنیان را در کنار خود جای می‌دهند.

صادرات ۸۴۶ میلیون دلاری شرکت‌های دانش بنیان

او تأکید کرد که طی دو سالی که محدودیت‌های تحریمی شکل گرفته احساس نیاز نسبت به شرکت‌های دانش بنیان بیشتر شده است.

طبق گفته غلامی شرکت‌های دانش بنیان از سال ۹۲ تاکنون ۸۴۶ میلیون دلار صادرات داشتند.

او در بخش دیگری از سخنان خود به فرار مغز‌ها گریزی زد و گفت: طلب علم در هر نقطه که باشد کار مفیدی است و بررسی‌های ما نشان می‌دهد که اکثر کسانی که برای تحصیل به خارج از کشور می‌روند، قصد برگشت دارند، اما جاذبه‌های بالای کشور‌های خارجی سبب ماندن آن‌ها می‌شود به همین منظور ما باید جاذبه‌هایی همچون اشتغال، تسهیلات و ... را برای آن‌ها فراهم کنیم.

غلامی با بیان اینکه فرار مغز‌ها آن گونه که مطرح می‌شود، نیست، اضافه کرد: در سال گذشته زمینه جذب ۵۰ عضو هیئت علمی را از بین نخبگانی که از خارج از کشور برگشته بودند، فراهم کرده ایم و امسال این عدد به ۱۰۰ نفر رسیده است.

او با تأکید بر توسعه کیفی دانشگاه ها، اظهارکرد: طرح ساماندهی دانشگاه توسط شورای عالی فرهنگی تصویب شده و از اوایل سال ۹۹ اجرا می‌شود.

غلامی توضیح داد که در این طرح دانشگاه‌های دولتی به صورت شبکه علمی درآمده و دیگر جزیره‌ای عمل نخواهند کرد.

او با بیان اینکه این طرح به نفع آموزش عالی است، گفت: به دلیل حساسیت‌های اجتماعی انحلال دانشگاه‌ها در دستور کار ما نیست، اما برای هر دانشگاه یک مأموریت جدید تعریف می‌شود.

مشکل پارک علم و فناوری گلستان برطرف شود

در ادامه آیت الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان اظهارکرد: دانشگاه‌های دنیا دانشجو را برای مدیریت کشور خود تربیت می‌کنند آیا ما در کشور توانسته ایم این امر را انجام دهیم؟

او ادامه داد: زمانی کشور ما در جهت منافع غرب و آمریکا حرکت می‌کرد، اما اکنون وضعیت تغییر یافته و تجلیات آن خود را نشان می‌دهد.

نورمفیدی بیان کرد: مشکل نداشتن فضای پارک علم و فناوری و کمبود فضای دانشگاه گلستان باید هرچه سریع‌تر مرتفع شود.

او اضافه کرد: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند مشکلات کشور را کاهش داده و برای حل معضل پارک گلستان باید ردیف بودجه‌ای در نظر گرفت.

در پایان هادی حق شناس استاندار گلستان و وزیر علوم قول مساعد دادند که مشکلات این دو مرکز (پارک و دانشگاه فنی و مهندسی گلستان) برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علمدار
۰۴:۵۹ ۰۲ اسفند ۱۳۹۸
باید بری بالای درخت نه فرار کنی