گویا گفت: تاکنون هیچ موردی از ویروس کرونا در کشور مشاهده نشده و در صورت مشاهده آن اطلاع رسانی خواهد شد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، افزود: ویروس کرونا از سال‌های گذشته شناخته شده است و تاکنون، ۶ گونه از این ویروس که در انسان ایجاد بیماری می‌کرد، شناخته شده است.

او با بیان اینکه ویروس کرونای جدید که در چین مشاهده شده نوع هفتم از ویروس کرونا است، افزود: ویروس کرونای جدید باعث ایجاد عفونت در دستگاه تنفسی انسان می‌شود و معمولا علائم آن به شکل سرماخوردگی ساده بروز می‌کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه شرایط سه گونه از هفت گونه ویروس کرونا متفاوت بوده و به این معناست که بیماری‌های شدیدتری را در انسان ایجاد کرده است، ادامه داد: گونه اول این ویروس به نام ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ در چین به صورت همه گیر ظاهر شد و در مدت بسیار کوتاهی ۲۷ کشور دنیا را درگیر کرد که خوشبختانه کنترل شد.

او در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۲ گونه جدیدی از ویروس کرونا به نام ویروس مرس شناخته و پدیدار شد که این ویروس ابتدا در خاورمیانه به خصوص در عربستان ایجاد بیماری انسانی کرد، افزود: در ابتدا این ویروس از شتر به انسان منتقل شد، اما در ادامه بیماری از انسان به انسان به خصوص داخل بیمارستان‌ها انتقال پیدا کرد.

گویا تصریح کرد: ویروس کرونای جدید که امسال در چین مشاهده شده، ویروس کرونای نوع سوم است که بیماری شدید انسانی ایجاد می‌کند. البته نسبت به ویروس سارس و مرس بیماری زایی کمتری دارد، اما قدرت سرایت پذیری بیشتری داشته و می‌تواند به سرعت و آسانی از انسان به انسان منتقل شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص ویروس کرونای جدید که دو ماه از ظهور آن می‌گذرد، گفت: منشا این ویروس از حیوانات از جمله خفاش، آبزیان و مار‌ها بوده است، اما درحال حاضر، به نظر می‌رسد منشا اصلی این ویروس، خفاش باشد، گرچه درحال حاضر شرایط آن متفاوت شده و ویروس از انسان به انسان انتقال پیدا می‌کند.

او همچنین بیان کرد: این ویروس اولین بار در بازار فروش آبزیان در شهر ووهان چین شناسایی شده است و موارد این بیماری بیشتر به این شهر بر می‌گردد.


بیشتر بخوانید: کنترل دقیق مرزها برای پیشگیری از ورود کرونا به کشور+ تصاویر


گویا در ادامه با بیان اینکه ویروس جدید یک نوع جهش یافته ویروس کرونا است، افزود: ساختار اصلی این ویروس مانند سایر ویروس‌های کروناست، با این تفاوت که یک بخش از ژن آن تغییر پیدا کرده و در آینده هم ممکن است به دلیل همین عفونت‌های مکرری که در انسان ایجاد می‌کند، تغییرات بیشتری پیدا کند و بیماری زایی اش نیز تغییر کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه گفت: آنچه مسلم است، این است که وقتی ویروسی این توانایی را پیدا می‌کند که از انسانی به انسان دیگر به خصوص از طریق تنفس، انتقال پیدا کند، چنانچه مدعی شویم که می‌توانیم از ابتلای به آن جلوگیری کنیم؛ به نظر بنده امکان پذیر نیست. این ویروس به راحتی می‌تواند از مرز‌ها عبور کند و همه کشور‌ها در معرض این بیماری قرار دارند.

او ادامه داد: درصورتی می‌توانیم از انتقال عفونت تنفسی بین انسان به انسان جلوگیری کنیم که واکسن یا داروی مناسبی برای آن عفونت وجود داشته باشد، در صورتی که برای این ویروس کرونای جدید واکسن و دارویی جدیدی پیدا نشده است.

گویا با اشاره به اینکه نظام سلامت کشور‌ها ۴ وظیفه را دنبال می‌کنند، گفت: این وظایف شامل این است که مردم کمتر بیمار شوند و نه این که هرگز مبتلا نشوند؛ اگر کسی مبتلا به بیماری شد، کارش کمتر به بیمارستان بکشد؛ کسانی که به بیمارستان می‌روند، کمتر کارشان به بخش مراقبت ویژه کشیده شود و در نهایت کاری کنیم که با یک مراقبت بیمارستانی مناسب، کمتر کسی جان خود را از دست دهد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه افزود: این ۴ مورد، از جمله وظایفی است که کشور‌ها باید دنبال کنند؛ وگرنه ویروس حتی در پیشرفته‌ترین کشور‌ها از لحاظ امکانات بهداشتی- درمانی نیز مشاهده شده و در آینده نیز مشاهده خواهد شد.

ضرورت شست و شوی مکرر دست‌ها

او توصیه کرد: برای جلوگیری از ابتلا به عفونت لازم است، دست‌ها با هر تماسی که با فرد مشکوک به بیماری داریم، با آب و صابون شسته شود و اگر دچارعلائم سرفه، آبریزش بینی و عطسه شویم با دستمال جلوی بینی و دهانمان را گرفته و پاک کنیم و دستمال را در کیسه پلاستیکی گذاشته و در سطل زباله قرار دهیم، این دو اقدام، نقش بسیار زیادی درپیشگیری از ابتلای این بیماری در افراد دارد.

گویا در ادامه، اطلاع رسانی و آموزش به مردم از طریق رسانه‌ها را در کاهش ابتلا به بیماری بسیار موثر دانسته و افزود: برخی از افراد از جمله سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی و افرادی که به هر دلیل سیستم دفاعی بدنشان ضعیف است؛ در معرض ابتلای شدید به این بیماری هستند، اگر این افراد مبتلا شوند، ممکن است به انواع شدید بیماری مبتلا شده و در بیمارستان بستری شوند؛ لذا توصیه می‌کنم بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.

او با اشاره به اینکه افراد مبتلا به بیماری کرونا، درصورت نیاز به درمان بیمارستانی، در بخش ویژه بستری می‌شوند، بیان کرد: برای جلوگیری از این امر، لازم است در صورت مشاهده علائم بیماری در اولین فرصت به پزشک مراجعه کرده و به توصیه پزشک عمل کنند.

گویا تاکید کرد: باید تلاش شود، با مراقبت بیمارستانی مطلوب و به موقع، در صورت ابتلای افراد به این بیماری، کمتر کسی جان خود را از دست دهد.

استقرار نظام مراقبت بهداشتی فعال در مرز‌های کشور

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از جمله اقدامات انجام شده در کشور توسط وزارت بهداشت در خصوص پیشگیری از ویروس کرونا به ارائه نظام مراقبت بهداشتی فعال در مرز‌ها اشاره کرد و افزود: در فرودگاه‌ها و اماکنی که مسافران از کشور‌های دیگر به خصوص چین وارد کشور می‌شوند، کنترل ویژه داریم و افراد از نظرعلائم بیماری کنترل می‌شوند. در صورت علائم مشکوک افراد تحت کنترل کامل قرار گرفته و در صورت نیاز در بیمارستان‌هایی که به این منظور در نظر گرفته شده است، بستری خواهند شد.

تهیه و ارسال دستورالعمل کنترل بیماری ویروس کرونا در مراکز مرتبط با سلامت

او از دیگر اقدامات وزارت بهداشت درخصوص پیشگیری از ویروس کرونا به تهیه و ارسال دستورالعمل کنترل این بیماری اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل برای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و کلیه سازمان‌هایی که در امر سلامت دخیل هستند، ارسال شده و براساس یک دستورالعمل واحد کار می‌کنند.

گویا در ادامه گفت: بقیه اقدامات صورت گرفته درخصوص پیشگیری و کاهش موارد ابتلا این بیماری در کشور با هماهنگی دستگاه‌های دیگرصورت گرفته است.

تاکنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور مشاهده نشده است

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که تاکنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور مشاهده نشده است و تنها ۸ مورد مشکوک به این بیماری داشتیم که خوشبختانه همگی منفی بوده است، افزود: این موضوع به آن معنا نیست که در آینده موردی نخواهیم داشت و البته به محض مشاهده موردی از این بیماری، حتما به مردم اطلاع رسانی خواهد شد، چراکه مردم باید بدانند که احتمال ابتلای به این بیماری وجود دارد و حتما باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.

گویا بیان کرد: آنقدر توانا هستیم که بتوانیم به خوبی این بیماری را کنترل کنیم، اما لازم است مردم مراقب باشند و تاکید می‌کنم که شستشوی مکرر دست‌ها حرف اول را می‌زند و رعایت آداب تنفسی از جمله استفاده ازدستمال جلوی بینی و دهان حتما اعمال شود، زیرا این موارد بهترین راه پیشگیری به ویروس کرونا است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان درخصوص وضعیت بیماری کرونا، گفت: براساس مطالعات مدل سازی، پیش بینی شده است که تا ماه آوریل این وضعیت (بیماری ویروس کرونا) در دنیا وجود داشته باشد و باید آمادگی‌های لازم را کماکان داشته باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.