به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: موزه منطقهای جنوب شرق ایران در فروردین سال ۹۰ با معماری خاص و ۱۳ هزار متر مربع مساحت و ۱۰ هزار متر مربع زیربنا در بلوار شهید مطهری زاهدان راهاندازی شده است.
او ادامه داد: این موزه در سه طبقه و در سه بخش اصلی باستان شناسی، مردم شناسی و بوم شناسی استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان در قالب تصاویر و اشیای تاریخی به معرفی منطقه جنوب شرق میپردازد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: موزه منطقهای جنوب شرق یکی از بزرگترین و جذابترین موزههای استان است که در آن آثاری از تاریخ و فرهنگ و کشفیات باستانی به نمایش گذاشته شده است.
ساختمان تاریخی این موزه در خیابان شهید طالقانی زاهدان به معرفی وضعیت پست از آغاز تاکنون در این شهر میپردازد که از جمله ساختمانهای اداری است که اوایل سلسله پهلوی برای انجام مراسلات پستی با توجه به کتیبه موجود در سر در آن به سال ۱۱ هجری شمسی توسط دولت بنا شده و نام اداره ایالتی پست و تلگراف سیستان و بلوچستان به خود گرفته است.
این موزه در ساختمانی واقع در خیابان شهید مصطفی خمینی زابل با عنوان کنسولگری قدیمی ایران و انگلیس در زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع قرار دارد و در سال ۸۵ به عنوان اولین موزه سیستان و بلوچستان راهاندازی شد.
در سال ۷۶ مرمت بنا آغاز و هماینک نیز به عنوان موزه مردم شناسی همه روزه پذیرای محققان و بسیاری از علاقهمندان به مقوله آداب و سنن و روش های زندگی مردم استان است.
این موزه برای معرفی سایت باستانی شهر سوخته با مساحت ۴۷۰ متر مربع در محل مجتمع فرهنگی پژوهشی آن در سال ۹۱ افتتاح شد.
در این موزه اشیای حاصل از کشفیات شهر سوخته نگهداری و به معرض نمایش گذاشته شده است.
با توجه به اهمیت جهانی این محوطه سعی بر آن شده تا بخش های مختلف از آثار کشف شده شامل گورستان، ظروف، زیورآلات و غیره را به نمایش بگذارد.
این موزه در خیابان ولایت ایرانشهر با هدف آشنایی با مفاهیم ارزشمند قرآنی و شیوه زندگی ائمه با تاکید بر ارزشهای اسلامی و وحدت مسلمانان در مکانی که یادآور خاطرات سکونت رهبر معظم انقلاب در زمان اقامت اجباری از سوی رژیم ستم شاهی است، در سال ۸۷ افتتاح شد.
این ساختمان در سال ۷۰ توسط پرویز فاضلی مالک بنا به سازمان میراث فرهنگی اهدا و در سال ۸۶ در فهرست آثار ملی ثبت و مرمت آن توسط سازمان انجام و به نام موزه قرآن و عترت تغییر کاربری یافت.
این بنا در خیابان ایران سرباز یکی از بناهای دوره پهلوی اول است که طبق معماری آن دوره ساخته شده است.
از ویژگیهای شاخص این بنا میتوان به اجرای طاق آهنگ سقفها اشاره کرد.
این بنا به عنوان تلگرافخانه شهرستان کاربری داشته که پس از ثبت به عنوان موزه محلی سرباز در سال ۹۴ راهاندازی شده است.
این موزه در خیابان آزادی در ساختمان قدیم فرمانداری سراوان در بین سالهای ۱۶ تا ۱۸ احداث شده است.
در سال ۸۸ بعد از اتمام عملیات مرمت راهاندازی شد.
در روستایی به همین نام در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب شرق سراوان واقع شده است.
سفال تولیدی در منطقه کلپورگان نشان دهنده تداوم حیات ۶ هزار ساله نوعی سفال پیش از تاریخ در ایران است.
این کارگاه به عنوان یک موزه زنده که تداوم سنت سفالگری پیش از تاریخ بلوچستان را به نمایش گذاشته، در سال ۸۸ به ثبت آثار ملی کشور رسیده است.
این موزه در ساختمان فرمانداری قدیم چابهار در میدان ۲۲ بهمن واقع شده که مصالح آن از خشت و در ۲ طبقه ساخته شده است.
هماینک از این بنا به عنوان موزه محلی چابهار استفاده میشود که بخش حیاط آن به بوم شناسی بلوچستان اختصاص یافته است.
موزه محلی چابهار در سال ۸۹ راهاندازی شده است.
انتهای پیام/ع