کارشناس مسائل اروپا گفت: بعد از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، شاهد بازتعریف دیپلماسی در این کشور خواهیم بود.

در حالحیدرعلی مسعودی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس مسائل اتحادیه اروپا در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تمایل انگلیس برای گسترش روابط اقتصادی با ایران پس از خروج رسمی از اتحادیه اروپا، گفت: خروج انگلستان از اتحادیه اروپا سه پیامد دارد، نخست اینکه این اقدام متوجه سیاست داخلی کشور‌های اروپایی می‌شود و به نظر می‌رسد که به افزایش نقش، تاثیر گذاری احزاب مخالف و احزاب راست گرای افراطی در اتحادیه اروپا منتهی شود.

او افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی احزاب راست گرا جزء حزب حاکم یا در رده دوم هستند، بنابراین نقش بیشتری را در سیاست بازی خواهند کرد و باتوجه به این موضوع شاهد  افزایش مطالبات اجتماعی برای خروج از این اتحادیه در کشور‌های دیگر مانند ایتالیا، اتریش، فرانسه و آلمان خواهیم بود.

مسعودی اضافه کرد: پیامد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در حوزه سیاست خارجی موضوعی کلی محسوب می شود و به دنبال آن باید انتظار  ورود این اتحادیه به دوران جدیدی را داشته باشیم، بنابراین که در آن سیاست خارجی خود را بازتعریف یا بازسازی خواهند کرد.

کارشناس مسائل اروپا تاکید کرد: در حقیقت سه قدرت اروپایی (آلمان، انگلستان و فرانسه) یک بال خود را از دست می‌دهند و نتیجه  این می‌شود که کشور‌های دیگری مانند ایتالیا نقش برجسته تری را بازی خواهند کرد. این نقش برجسته‌تر یا مطالبه برای نقش برجسته‌تر در اتحادیه اروپا توسط کشور‌هایی مانند ایتالیا،  شکاف‌های داخل اروپا را مانند شکاف شمال و جنوب و شکاف اروپای غربی و شرقی را افزایش خواهد داد.

او افزود: انگلیس طی ۵۰ سال گذشته در داخل اتحادیه اروپا، سیاست خارجی خود را تضمین کرده بود، اما با خروج از این اتحادیه باید تعریف جدیدی از سیاست های خود در عرصه بین الملل ارائه کند. برای همین دور از ذهن نیست که یکی از اصلی‌ترین نتایج  آن نزدیک تر شدن انگلستان و آمریکا باشد.

مسعودی اضافه کرد: تیم رئیس جمهور آمریکا  و شخص ترامپ نقش موثری در تشویق و تحریک احزاب مخالف اتحادیه اروپا داشته‌ و تلاش کرده اند تا اتحادیه اروپا و مجموعه همگرای آن  را از هم بپاشند، البته تلاش های آنها همچنان ادامه دارد.

کارشناس مسائل اروپا درباره روابط انگلستان و ایران بعد از برگزیت، گفت: تعاملات تهران و لندن تحت تاثیر عوامل و متغیر‌های متعددی قرار دارد، یکی از این متغیر‌ها خروج بریتانیا از اتحادیه اروپاست و طرف دیگر این قضیه هم ما قرار داریم، باید دید که  آیا تهران تمایلی به گسترش روابط با انگلستان دارد یا همچنان این کشور را  استعمار پیر و پیرو آمریکا تلقی می‌کند. امکان دارد بعد از برگزیت تصور شود که لندن می‌تواند نقش مستقل تری را در حوزه سیاست خارجی ایران بازی کند، در صورت باید منتظر ماند.

او افزود: پیش بینی من از روابط تهران و لندن این است که با  خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تقویت گفتمان ضد انگلیسی یا ضد استعماری در ایران خواهیم بود، چراکه تاکنون ما انگلستان را بخشی از اتحادیه اروپا می‌دانستیم و تصور می‌کردیم که کشور‌های دیگر در اروپا نظیر فرانسه، آلمان و .. سیاست خارجی ضد ایرانی انگلیس را کنترل خواهند، ولی از این پس کنترل‌ها و محدودیت‌ها برداشته خواهد شد و لندن بیش از پیش در قالب سیاست آمریکا نسبت به ایران حرکت خواهد کرد.  نشانه آن را هم بعضا  مشاهده کرده‌ایم.

بنابر مصوبه پارلمان اروپا، انگلیس پس از جنجال‌های فراوان همزمان با ساعت ۲۳ به وقت محلی (۲:۳۰ به وقت تهران) پس از ۴۷ سال به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد.

بر این اساس، پس از گذشت بیش از سه سال کشمکش سیاسی، کناره‌گیری دو نخست‌وزیر و برگزاری ده‌ها تجمع اعتراضی، سرانجام انگلیس  از اتحادیه اروپا خارج شد. به این ترتیب بریتانیا به نخستین کشوری تبدیل شد که اتحادیه اروپا را ترک کرد.

 


بیشتر بخوانید:بعیدى نژاد: دولت انگلیس در دوره پس از برگزیت چالش هاى رابطه با ایران را رفع کند 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار