مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت:سال زراعی گذشته ۱۹ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی به کشت کینوا اختصاص یافت که از این سطح حدود ۳۳ تن محصول برداشت شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  محمدنقی کاظمیان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به کاهش سطح زیر کشت دانه روغنی کینوا در کشتزار‌های خراسان شمالی، علت آن را نبود صنایع فراوری و بازار فروش دانست و افزود: امسال عملکرد تولید محصول کینوا  در مقایسه با پارسال کاهش یافته زیرا کینواکاران انگیزه‌ای برای افزایش تولید ندارند.

کاظمیان با بیان اینکه کینوا به صورت پاییزه و بهاره در کشتزار‌ها قابلیت کشت دارد، افزود: برداشت آن از اواخر آذرماه آغاز و تا دی ماه ادامه می‌یابد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سهمیه کشت این گیاه در سطح کشتزار‌های استان ۲۰ هکتار است که این میزان براساس یک بازه زمانی پنج ساله باید به ۱۰۰ هکتار افزایش یابد اما، استقبال کشاورزان تاکنون از کشت این محصول خیلی کم بوده است.

او اظهار داشت: گیاه کینوا به عنوان یک محصول کم آب طلب است که شرایط آب و هوایی چهار تا ۴۰ درجه سانتی گراد را تحمل می‌کند و بهترین زمان کشت آن در استان خراسان شمالی ۱۵ مردادماه و برداشت آن نیز اواسط آبان ماه است.

کاظمیان با بیان اینکه قیمت کینوا سه تا چهار برابر قیمت گندم است افزود: این محصول اقتصادی است، اما به دلیل اینکه صنایع فراوری آن در استان وجود ندارد سایر شرکت‌ها با قیمت ارزان از کشاورزان خریداری می‌کنند.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه در سال‌های اخیر با پدیده خشکسالی مواجه هستیم اظهار داشت: برنج ۳۳ هزار متر مربع آب مصرف می‌کند این در حالی است که گیاه کینوا ۵ هزار متر مربع آب مصرفی آن است.

گیاه کینوا گیاهی از خانواده تاج خروس است که به عنوان گیاه دارویی و دانه روغنی استفاده می‌شود، این گیاه قدمتی پنج هزار ساله دارد و بسیار خوش هضم‌تر از دانه های، چون برنج است،

کینوا منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب۲ و آهن است، این گیاه از سال ۱۳۸۸ وارد ایران شده و تاکنون در استان‌های ایرانشهر، اهواز، گرگان، آمل، و بتازگی در خراسان شمالی کشت شده است و در شرایط کم آبی مقاوم و با کشت برنج رقابت می‌کند.

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.