به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در ششمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران ۱۶۳ شهر آثار و مستنداتشان را به دبیرخانه مرکزی ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردند. بر اساس این گزارش کیفیت آثار ارسالی در این دوره نسبت به دورههای گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار بود بهگونهای که داوران مراحل اولیه این طرح برخلاف روال سالهای گذشته که ۲۰ شهر را بهعنوان شهرهای راهیافته به مرحله نیمهنهایی انتخاب میکردند در این دوره ۳۸ شهر را برای این مرحله انتخاب و به دبیرخانه معرفی کردند.
شهرهای راه یافته به مرحله نیمهنهایی به این شرح است: ارومیه، شهرضا، تبریز، میاندوآب، گناوه، کاکی، برازجان، کنگان، خورموج، شهرری، سربیشه، سبزوار، بجنورد، دزفول، رامهرمز، مرودشت، جهرم، فسا، شیراز، اوز، اردکان سپیدان، بم، رفسنجان، اسلامآباد غرب، لاهیجان، کوه دشت، خرمآباد، بهشهر، آمل، ساری، بابل، بندرعباس، بندر کنگ، سیریک، همدان، تفت، اردکان، اشکذر.
داوری مرحله نیمهنهایی و نهایی این رویداد در بهمنماه امسال برگزار خواهد شد و در نهایت شهر پایتخت ایران و چهار شهر خلاق در زمینه کتابخوانی طی مراسمی اعلام خواهد شد. براساس شیوهنامه داوری این رقابت، مولفههایی مانند مشارکت تشکلهای مردمنهاد و نهادهای عمومی، توجه به طیف گسترده مخاطبها، اثربخشی، خلاقانه و پایدار بودن طرحها و برنامهها اهمیت دارد. همچنین طراحی برنامهها، فعالیتها و اقدامها به طور ویژه برای پایتخت کتاب، تناسب آنها با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی، تأثیر پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی، برخورداری از پشتیبانی شرکتهای بزرگ تجاری، کارخانهها و دستگاههای اجرایی برای تأمین هزینهها و سرمایهگذاری از دیگر مولفههای مهم وموثر در داوری طرحها و برنامههای ارائه شده در این رقابت است. شهرهایی که بر اساس این شاخصها بیشترین امتیاز را بیاورند به مرحله بعد راه خواهند یافت.
ششمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از ابتدای تیرماه با اعلام فراخوان آن از سوی دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تمامی نهادها و سازمانهای ذیربط از جمله نهادها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی همچون نهاد کتابخانههای عمومی کشور، معاونت توسعه مناطق محروم رئیس جمهوری، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی، سازمان شهرداریها و دهیاری ها، ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، خانه کتاب، کمیسیون ملی یونسکو، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، انجمن کتابداری واطلاع رسانی ایران و شبکه شهرهای دوستدار کتاب و بخش خصوصی و فعالان فرهنگی و تشکلهای مردمنهاد شروع به کار کرد.
یزد عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران را از آغاز سال جاری در اختیار دارد؛ پیشتر شهرهای اهواز، نیشابور، بوشهر، کاشان پایتخت کتاب ایران بودند.
انتهای پیام/