به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مهراله رخشانیمهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در نشست خبری دستاوردهای سوریه بیان کرد: اطلاعات کاملی در حوزه سازه و مقاومسازی داریم البته موضوع مقاوم سازی مدارس بحثی پیچیده و علمی است.
او ادامه داد: مجموعه دانشگاهی اطلاعات کافی در زمینه مقاومسازی نداشتند و سازمان نوسازی مدارس ناچار شد تا در زمینه مقاومسازی مدارس کارهای پژوهشی داشته باشد و بعد از همکاری با دانشگاههای امیرکبیر، تربیت مدرس، صنعتی شریف و پژوهشگاه زلزله آیین نامههای کاملی را استخراج کردیم.
رخشانیمهر با اشاره به اینکه اگر هزینه مقاوم سازی شده بنا یک سوم هزینه ساخت باشد، این اقدام انجام می شود، گفت: براساس این شرایط کار مقاوم سازی را در مدارس دنبال کردیم؛ این در حالی است که قبل از سال ۱۳۶۸ آییننامهای نبوده است.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی قبل از انقلاب نسبت به زمان فعلی رشد بیش از ۳/۵ برابری داشته است، تصریح کرد: این در شرایطی است که رشد جمعیت دانش آموزی را در چهار دهه گذشته شاهد بودیم.
او با اشاره به اینکه مدرسهسازی و ساخت بنا و فضا چند وجهی است اما تجربیات خوبی در حوزه معماری مدارس داشتیم، در زمینه سازه هم اطلاعات خوبی داریم اما مهم ترین موضوع مکان یابی است و اخیرا روی معیارها و ضوابط مکان یابی کار کردیم؛ همچنین باید توجه داشته باشیم در مجموعههای تخریب شده جمعیت مهاجرت میکنند و طبیعی است با توجه به این شرایط در مکانیابی باید توجه ویژهای داشته باشیم که البته سامانه مکان یابی به زودی راه اندازی میشود.
رخشانی مهر بیان کرد: در این سفر طرف سوری هیچ درخواستی برای بازسازی یا نوسازی مدارس از ایران نداشته است و صرفا انتقال دانش فنی و تجارب است و بار مالی برای کشور ندارد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور درباره تخریب مدرسه نوساز در مسجد سلیمان گفت: این مدرسه در مقابل زلزله مقاومت لازم را داشت.
انتهای پیام/