طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) ویروس کرونا خانواده بزرگی از ویروسها را تشکیل میدهند که موجب بروز بیماری در انسان و برخی دیگر حیوانات از جمله شترها، گربهها و خفاشها میشود.
در برخی موارد ویروسهای کرونای حیوانی میتوانند گسترش پیدا کنند و موجب بروز بیماری در انسان و شیوع بیماری در کشورها شوند که مورد آن را برای ویروسهای سارس و مرس (سندروم عفونت تنفسی خاورمیانه) داشتیم و حالا به نظر میرسد که تراژدی سارس و مرس در حال تکرار شدن برای کرونا ویروس ۲۰۱۹ با نام ۲۰۱۹-nCoV است.
رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درباره ویروس کرونا که در چین شیوع پیدا کرده است، اظهار کرد: ویروس کرونا ۲۰۱۹ در چین شیوع پیدا و بیش از ۱۳۰۰ نفر را گرفتار کرده و عامل مرگ ۴۱ نفر شده است.
عرفانی بیان کرد: این بیمار برای نخستین بار در شهر ووهان چین گزارش شده و تاکنون موجب قرنطینه چند شهر و ۴۰ میلیون چینی شده است.
رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: پیش بینی ها مبنی بر آن است که که بین هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار نفر در چین به ویروس کرونا ۲۰۱۹ مبتلا شده باشند.
بنابر گزارش ها بیشتر فوتی ها بر اثر ویروس کرونا افراد مسن و سالخورده بودند که بیماری های مزمن زمینه ای مانند دیابت یا فشار خون بالا داشتند چرا ه سیستم ایمنی این افراد در برابر بیماری آسیب پذیرتر است،که موجب شده بود آنها نسبتبه عوارض بیماری آسیبپذیرتر شوند و حداقل ۲۴ چینی که جان خود را از دست دادند، از استان هوبئی بودند که ووهان در مرکز آن قرار دارد و جوانترین فرد فوتشده، خانمی ۴۸ ساله و پیرترین فوتی ها، دو مرد ۸۹ ساله بودند.
با چند نکته بهداشتی ساده میتوان خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش داد، کافی است دستان خود را مرتب با صابون بشویید، دهان و بینی خود را هنگام عطسه یا سرفه بپوشانید، گوشت و تخم مرغ را کاملا بپزید، از تماس با افرادی که علائمی شبیه آنفولانزا نشان میدهند، خودداری کنید و از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.
عرفانی گفت: سازمان جهانی بهداشت تاکنون ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بین المللی قلمداد نکرده و فعلا در چین وضعیت بحرانی اعلام شده است.
مقامات بهداشتی سرتاسر جهان نگران شیوع این ویروس هستند اما ارزیابی دقیق میزان کشنده بودن ویروس جدید دشوار است و مشخص نیست مقامات چینی چقدر در بیان آمارها شفاف و صادقه بوده اند، اما روند شیوع بیماری سرعت بالایی دارد.
رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به علائم ویروس کرونا ۲۰۱۹ اظهار کرد: دوره کمون بیماری حدود هفت روز است و تب، سرفه، گلو درد، درد عضلانی، آب ریزش پبینی، سر درد و بدن درد از علائم این بیماری محسوب میشوند و در مواردی تهوع و اسهال بروز میکند.
عرفانی با اشاره به روش تشخیص ویروس کرونا ۲۰۱۹ گفت: کیت تشخیص ویروس کرونا ۲۰۱۹ در کشور آلمان تولید شده است و ما نیز پس از شیوع ویروس در چین و گسترش ان برای تهیه کیت اقدام کرده ایم و آزمایشگاه مرجع سلامت برای شناسایی ویروس کرونا ۲۰۱۹ آمادگی دارد.
رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مراقبت های مرزی برای پیشگیری از بروز بیماری ناشی از ویروس کرونا صورت گرفته است و تیم های بهداشتی در فرودگاه امام خمینی(ره) مستقر هستند.
عرفانی افزود: در سایر مبادی ورودی به کشور که احتمال دارد پس از سفر به چین به کشور دیگر رفته و از آنجا به ایران سفر کرده باشند نیز تدابیر بهداشتی اندیشیده شده است.
عرفانی ادامه داد: با توجه به اینکه هموطنان ایرانی به کشور چین و سایر کشورهایی که در انها ویروس کرونا گزارش شده است رفت و آمد دارند، توصیه می شود که علائم و راه های انتقال بیماری را بشناسند و در صورت بروز هر گونه علامت مشکوک به سرعت به پزشک مراجعه کنند.
او افزود: در مورد ویروس جدید کرونا ۲۰۱۹ ( سومین نوع خطرناک کرونا ویروس) نیز خوشبختانه تاکنون مورد ابتلا در ایران نداشته ایم.
مسافرانی که قصد سفر به چین را دارند، باید از بازارهای حیوانات زنده دوری کنند و در مناطق روستایی به حیوانات نزدیک نشوند، افزون بر این، مسافران باید بهداشت دست را کاملا رعایت کنند و دستهای خود را بهطور مکرر بشویند و از تماس دست با صورت خودداری کنند، همچنین از کسانی که سرفه یا عطسه میکنند، تا حد امکان فاصله گرفت و پس از بازگشت به کشور وضعیت سلامتی خود را مورد پایش قرار داد و اگر فردی دچار سرفه یا عطسه شده است ، قبل از ورود به کشور با نیروهای بهداشتی مستقر در پایانه های مرزی تماس بگیرد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، تماس نزدیک را «قرار گرفتن در محدودهی ۱.۸ متری و یا داخل یک اتاق بهمدت طولانی و بدون پوشش محافظ مناسب با فردی که دارای ویروس کرونا است» یا «تماس مستقیم با ترشحات عفونی بیمار ویروسی بدون پوشش محافظ مناسب» عنوان میکند.
سفارت ایران در چین درباره ویروس کرونا همم توصیههای به ساکنان و مسافران چین داشت، بنابر این توصیه ها سفارت ایران درخواست کرد تا هموطنانی که قصد سفر به چین را دارند پیش از سفر آخرین وضعیت شیوع ویروس در مقصد را رصد و از تردد در اماکن مشکوک به آلودگی اجتناب کنند، همچنین در صورت مشاهده علائم ابتلا به ویروس به مراکز درمانی مراجعه کنند و برای دریافت خدمات کنسولی با سفارت یا کنسولگریهای ایران تماس بگیرند.
رقابتهای گزینشی المپیک در سطح قاره آسیا که قرار بود از ۱۴ بهمن در شهر ووهان چین برگزار شود، به علت شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد و محل برگزاری مسابقات هم تغییر کرد.
طبق برنامه جدید IOC این مسابقات از ۱۲ اسفند به مدت ۸ روز در شهر امان پایتخت اردن برگزار خواهد شد.
گزارش از هانیه جلیل نژاد
انتهای پیام/
حتی پوشیدنه زیور الات هم مشکل داره
یا بعد از گرفتنه کارته سلامت یه نفر تو صورتشون سرفه کنه
"بعد یا قبل" از گرفتنه کارته سلامت دست بزنه به یه قسمته الوده و یکی از وسایله توی چمدون و کیفشون الوده بشه ...
«کارته سلامت ریسکه پنجاه درصدی داره»
یکسره هم کارمیکنن!!!!
دقت کنید 10 روزنه 10 سال
ینی کرونا گرفتم؟
البته اگه چادر رو هم تحریم نکرده باشن !البته تدابیر لازم درصورت تحریم شدن چادر هم اندیشیده شده توسط مسئولان نازنین که 10 تختخواب رو تو فضای باز به شیوه
4-3-3 میچینن !
علی برکت الله
(البته مخاطب این مطلب مسئولان دلسوز ،مردمی،مهربان و سخت کوشمون هستند)