حسن عابدینی تحلیلگر مسائل منطقه در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برگزاری تظاهرات میلیونی مردم عراق در حمایت از قانون اخراج آمریکا از این کشور اظهار کرد: گروههای موثر در آرایش سیاسی در عراق تصمیم گرفتند برای پایان دادن به ناآرامیها، اغتشاشها و آشوبهایی که چند ماه گذشته نیروهای وابسته به غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا در بغداد ایجاد کردند، تظاهرات گستردهای را برگزار کنند.
او ادامه داد: این تظاهرات از چند جهت میتواند موثر واقع شود، اول اینکه بیانگر وحدت بین احزاب و جریانات سیاسی عراق است که به قانون اساسی و مردم وفادارند، دوم اینکه به نقش کشورهای غربی به رهبری آمریکا و ارتجاع عرب به سرکردگی عربستان و امارات پشت پا میزنند، آنها با دخالتهای گسترده خود در عراق مانع از ایجاد آرامش و امنیت در بین النهرین شدند.
عابدینی بیان کرد: موضوع مهم دیگر این است که نمایندگان مجلس عراق به طور رسمی روز پانزدهم دی زمینه برای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را با قانونی که با اکثریت آرا مورد تصویب قرار گرفت، فراهم کردند که این وظیفه قانونگذاران و سیاست مداران بوده است.
او ادامه داد: مردم هم با راهپیمایی و اجتماعی که روز جمعه در بغداد و چند شهر دیگر انجام خواهند داد، عملا این قانون مورد تصویب مردمی قرار میگیرد که به نوعی می توان گفت یک همه پرسی مردمی در مخالفت با حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق است، این تظاهرات میتواند تاثیرات مهمی هم در حوزه های ملی عراق، منطقهای و بین المللی داشته باشد.
تحلیلگر مسائل منطقه تصریح کرد: قطعا کشورهای غربی و ارتجاع عرب تمام تلاش خودشان را برای ایجادشکاف در میان صفوف مردم انجام دهند، اما همکاری احزاب سیاسی پر قدرت و مردمی در عراق نشان میدهد این تظاهرات به بهترین نحو برگزار خواهد شد و میتواند در صحنه سیاسی این کشور تاثیر مثبتی بگذارد.
او در پاسخ به این سوال که آیا اجماع جریانات سیاسی و مردم عراق میتواند نقطه عطفی بر خروج آمریکا نه تنها از عراق بلکه منطقه باشد، خاطر نشان کرد: قطعا این طور است، آمریکاییها دریافتند که دیگر امنیت لازم برای استمرار حضور در منطقه غرب آسیا را ندارند و حالا که زمینه برا ی خروج آنها از عراق فراهم شده، بدیهی است در سایر کشورهای منطقه نیز این اقدام عملیاتی خواهد شد.
عابدینی افزود: به نظر میرسد دوران حضور جنگجویان آمریکایی در غرب آسیا که در پرتو قوانین شبه کاپیتولاسیونی شکل گرفته است در حال پایان یافتن است. حتما مردم سوریه، لبنان، یمن و حتی کشورهایی که روسای جمهور و یا سردمداران آنها پادشاهان و امیران هستند، به تدریج به خواست مردم تن دهند و زمینه را برای خروج نیروهای آمریکایی و فرامنطقهای فراهم کنند.
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اعتراف ترامپ درباره حضور در عراق یاد آور شد: دولت آمریکا بر این مسئله اذعان دارد که باید زمینه برای کاهش نیروهای خود در منطقه را فراهم کند، دونالد ترامپ پیشتر این موضوع را بیان کرده بود که هفت تریلیون دلار در منطقه هزینه کرده اند، ولی هیچ سودی برای واشنگتن در بر نداشته است.
او در پایان بیان کرد: به جرات میتوان گفت ماههای پایانی حضور نیروهای نظامی آمریکایی در منطقه غرب آسیا در حال رقم خوردن است و اگر مقاومتی هم از سوی آمریکا در این زمینه وجود داشته باشد، موثر نخواهد شد، چرا که مردم منطقه روز به روز آگاهتر شده و سرچشمههای ناامنی، افراط گرایی و خشونت طلبی را شناسایی کردند که همان حضور نیروهای آمریکایی در منطقه است.
بیشتر بخوانید:عراق یکپارچه خواستار پایان دادن به حضور نیروهای ائتلاف بینالمللی است
مقتدی صدر روز سهشنبه بیست و چهارم دی (۱۴ ژانویه) طی فراخوانی از مردم عراق برای شرکت در تظاهرات میلیونی یکپارچه در محکومیت حضور نظامیان آمریکایی و تجاوزات مستمر آنها دعوت کرد. نکته جالب پس از این فراخوان این بود که این درخواست با واکنش مثبت و حمایت سریع گروههای مقاومت و جریانهای سیاسی نماینده اکثریت ملت عراق روبهرو شد. بر اساس آخرین خبرها قرار است این تظاهرات میلیونی صبح روز جمعه (۴ بهمن) برگزار شود.
انتهای پیام/