به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو- ایران، دبیر کمیسیون ملی یونسکو ایران از برگزاری همایش "پاسداری از مراکز فرهنگی؛ میراث مشترک بشری" با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با حضور وزیر امور خارجه و مسؤولان و کارشناسان فرهنگی خبر داد.
حجتالله ایوبی گفت: یونسکو بر پایه این اندیشه شکل گرفت که ریشههای خشونت و جنگ را در ذهنها بخشکاند. شاید بههمین دلیل در این سازمان بر شناسایی و برجسته کردن هر آنچه که میراث مشترک بشری است، تاکید فراوانی وجود دارد.
او با بیان اینکه شناسایی و ثبت میراث ملموس و ناملموس یکی از راههای نزدیکترشدن ملتها به یکدیگر است، افزود: زمانی که اعلام میشود، در ایران ۱۵ آیین و ۲۴ اثر ثبت جهانی شدهاند، به این معناست که همه جهان خود را بهگونهای متعلق به این سرزمین میدانند.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو- ایران به اشتراک گذاشتن تجربهها و دستاوردهای فرهنگی و تمدنی نقاط مختلف جهان با یکدیگر را بهترین راه برای ایجاد فرهنگ گفتگو و صلح پایدار در جهان دانست و افزود: رویدادهای دلخراش و آزاردهنده این سالها در تخریب میراث مشترک فرهنگی جهان، باعث اندوه و تاثر همه جهان شد، بنابراین تلاش جمعی نخبگان و فرهیختگان برای پاسداری از میراث جهانی مشترک، قابل ستایش و راهی مطمئن برای حرکت بهسوی صلحی پایدار است.
او با تاکید بر اینکه سهم ایران در میراث جهانی مشترک بیمانند و مورد احترام همه جهان است، اظهار کرد: ایران نهمین کشور از نظر تعداد ثبتهای جهانی است. هر دو سال یکبار، دو شخصیت فرهنگی و علمی ایرانی در فهرست بزرگداشتهای یونسکو قرار میگیرند؛ بنابراین پاسداری از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ایران یک مطالبه جهانی است.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو- ایران تهدید این میراث بشری را تهدید تاریخ مشترک و تهدید هویتِ نه تنها یک ملت که تهدید بخشی از هویت تاریخی همه جهان دانست و ادامه داد: در برابر رفتارهای ناهنجار گذشته و رفتارهای ناهنجار احتمالیِ آینده بهترینِ کار، آگاهیبخشی است.
ایوبی با اشاره به جزییات همایش پاسداری از مراکز فرهنگی؛ میراث مشترک بشری گفت: در این همایش در حقیقت در تلاش هستیم با حضور اساتید و شخصیتهای برجسته و سازمانهای مردم نهاد ملی و بینالمللی، نقش و جایگاه آثار تاریخی و فرهنگی را در ایجاد هویت مشترک، صلح پایدار، گفت وگو و روابط پایدار بین کشورها بررسی کنیم.
او با بیان اینکه این همایش دوشنبه هفتم بهمن از ساعت ۹ صبح در کتابخانه ملی برگزار میشود، افزود: در این همایش رئیس فدارسیون باشگاههای ایران و روسای دیگر باشگاهها نقش فعال و برجستهای دارند.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو- ایران تاکید کرد: این باشگاهها میتوانند با استفاده از ظرفیت باشگاههای یونسکو در جهان، افکار عمومی را نسبت به اهمیت و جایگاه فرهنگ و میراث مشترک جهانی آگاه کنند.
به گفته ایوبی، این همایش با همراهی دستگاهها و شخصیتهایی مانند محمدجواد ظریف - وزیر امور خارجه -، منصور غلامی - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری - بهعنوان رئیس کمیسیون ملی یونسکو و با همکاری ویژه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و افرادی که دغدغهای مشترک با نخبگان دارند برگزار میشود.
او با تاکید بر اینکه این نشست مقدمهای برای همفکری و هماندیشی با نمایندگان کشورهای دارنده تمدنهای کهن و یافتن راههای مطمئن برای پاسداری از میراث مشترک جهانی به عنوان یکی از ماموریتهای مهم یونسکو است، ادامه داد: عکسالعمل بهموقع و سریع مدیرکل یونسکو «اودری آزوله» و صدور بیانیه پس از تهدیدهای اخیر قابل ستایش است. کنوانسیونهای متعددی در یونسکو بهتصویب رسیده است که بر این مسئله تاکید دارد.
انتهای پیام/