به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ورزش از آن دسته اموری است که همیشه به آن سفارش زیادی شده است. کشتی هم یکی از ورزشهای باستانی ماست و بیشتر مخاطبین و علاقهمندان آن مردان هستند؛ البته این روزها ورزش کشتی در میان بانوان هم رواج دارد و آنها نیز مانند مردان علاقهمند این ورزش باستانی هستند.
از دیرباز تا کنون افرادی که در زمینه کشتی فعالیت میکردند پهلوان نام میگرفتند، اما پهلوانی منش خاص خود را داشت. به طور مثال یکی از پهلوانان ما که همیشه به سبب راه و منش پهلوانی که در پیش داشت برای ایرانیان دارای ارزش و احترام خاصی بوده و هست جهان پهلوان تختی است؛ همان مردی که در سال ۱۳۰۹ در محله خانی آباد به دنیا آمد و بزرگ شد و به سبب علاقه به ورزش باستانی وارد کشتی شد و کشتی را فقط یک ورزش میدانست که برای حفظ سلامتی مفید است نه راهی برای امرار معاش!
تختی از همان روزها همیشه و در همه حال کنار مردم خود بود و حتی به هنگام عزیمت به آخرین سفر خود که با بدرقه خیل عظیمی از مردم همراه بود گفت: «همیشه نسبت به این محبت گسترده مردم احساس شرمندگی میکنم.»
مفهوم پهلوانی
پهلوانی در حوزه فرهنگ و ارزشهای فرهنگی مفهومی بسیار گسترده و عمیق نسبت به آنچه در معنای لغوی آن است دارد. جایگاه پهلوانان در مستندات ادبی، هنری، تاریخی، اجتماعی و سیاسی و حتی در فرهنگ و تمدن ملل گوناگون به خصوص ایران تصاویری متمایز و متفاوتی نسبت به تعریفش پیدا میکند.
آنچه امروز به عنوان پهلوانی و فرهنگ آن در میان جوامع مختلف بشری وجود دارد دستاورد تعاریفی از گذشتگان ماست که سینه به سینه در کنار مستندات مکتوب تاریخی بیان میشود و اگر نگاهی به فرهنگ و تاریخ ملل گوناگون بیاندازید میبینید که بزرگان و پهلوانانی از همه آنان پدید آمدهاند که در ذهن همگان اثر بزرگی بر جای گذاردهاند.
براساس تعاریف هرگز نباید افرادی که فقط جسم خود را پرورش دادهاند و دارای اندام جسمی قوی یا به قول معروف «زور بازو» و سینههای ستبر هستند را پهلوان دانست؛ بلکه تنها کسانی شایسته کسب عنوان پهلوانی هستند که سالها در جهت تربیت جسم و جان خود به طور همزمان کوشیدهاند و صاحب مرام و منش پهلوانی شدهاند و به عناصر هویت بخش فرهنگ و آئین پهلوانی در نظر و عمل احترام میگذارند.
راه نادرست پهلوانی
این روزها نوجوانان و جوانان ما به شدت علاقمند به دیده شدن هستند و برای این کار اغلب حاضر به انجام هر کاری هستند از درست کردن صفحات مجازی تبلیغاتی گرفته تا انجام کارهای هنجار شکنانه در فضای مجازی و یا حتی پوشیدن لباسهایی که نه تنها برازندگی ندارد بلکه گاه انزجار افراد جامعه را به همراه دارد و همگی این رفتارها ناشی از عطش دیده شدن است.
جوانان امروزی بدشان نمیآید که هیکلی درشت و گوشی شکسته داشته باشند تا در میان دیگر بچههای محله خود به پهلوان شهرت پیدا کنند و بقیه روی آنها حساب دیگری باز کنند. نوجوانان و جوانانی که تعریف درستی از منش پهلوانی ندارند و میخواهند یک شبه ره صدساله را طی کنند آن هم نه از راه درست؛ بلکه از راهی که سراسر غلط و پر خطر برای آنان است.
بسیاری از جوانان امروزی ما میخواهند بدون هیچ تلاشی و تنها با خوردن چند قرص و یا مکملهای غذایی هیکل خود را مانند پهلوانانی کنند که راه و رسمشان مردانگی و جوانمردی است. البته در کنار این اقدام بسیار خطرناک نوجوانان و جوانان ما طی اقدامی بسیار پرخطر اقدام به شکستن گوش خود کرده آن هم فقط به این دلیل که در میان سایر افراد به عنوان پهلوان خوانده شوند.
با دو انگشت پهلوان شوید!
صفحهای در فضای مجازی درست کرده است و چندین عکس را از نمونه کارهای خود به اشتراک گذاشته است؛ این صفحه نه محتوای علمی و آموزنده دارد و نه صفحه رنگارنگ سلبریتیها است بلکه صفحه فردی است که اقدام به شکستن گوش میکند؛ بله درست خواندید شکستن گوش که حدود ۶ هزار نفر هم دنبال کننده دارد.
جوانی که مدیریت این صفحه را دارد مدعی است که میتواند گوش افراد را بدون استفاده از هیچ گونه ابزاری وتنها با دو انگشت به هر شکل و فرم دلخواه دربیاورد؛ کاری که نیازمند حرفه و تخصص است، اما او این کار را با شعار «کار خوب خودش صدا میکند» انجام میدهد و در این صفحه با به اشتراک گذاشتن چندین عکس از آنها به عنوان نمونه کارهای خود یاد میکنند.
البته بسیاری از افراد در زیر عکسهای او با این جملات: «کارت بیستِ داداش»، «الحق که پنجه طلایی» و «مشتی و پرطرفدار هستی داداش» از او و کارش تعریف کردهاند. در این میان بسیاری از افراد هم از اهمیت انجام این کار پرسیدهاند که پاسخهایی اینچنینی دریافت کردهاند «این کار را انجام میدهیم تا کشتی گیر در زمین بازی هنگامی که با شکستگی گوش مواجه شد متحمل درد کمتری باشد.»
وقتی که از هزینه و نحوه انجام این کار از او سوال پرسیدم گفت: اگر گوشها سالم باشند بدون استفاده از هیچ گونه ابزاری و تنها با دو انگشت گوش را به شکل و فرم دلخواه مشتریهایش در میآورد. وقتی از او میپرسم که تخصص انجام این کار را دارد یا خیر میگوید تنها شغل و حرفه من این کار است و از این راه امرار معاش میکنم.
اما زمانی که از او درباره دلیل مراجعه مشتریهایش برای شکستن گوش میپرسم میگوید مشتریهای من عمدتاً افرادی هستند که میخواهند در میان دوستهایشان و یا بچههای محله خود صاحب قدرت باشند و بقیه اعضای محل از آنها حساب ببرند.
او همچنین درباره هزینه انجام این کار میگوید که اگر گوشها سالم باشند مبلغ ۳۰۰ هزار تومان را برای انجام این کار دریافت میکند و در صورت هرگونه آسیبی مبلغ بالاتر میرود. البته این کار را با بی حسی انجام میدهد تا فرد متحمل درد کمتری باشد.
پهلوانانی که منش پهلوانی ندارند
حال این سوال به وجود میآید که چرا راه و رسم و منش پهلوانانی همچون تختی اینچنین از بین رفته است و جای خود را به جوانانی داده است که نه تنها منش پهلوانان را ندارند، بلکه مصداق همان جمله «پهلوان پنبه» هستند. جوانانی که این چنین در راههای غلطی گام بر میدارند و گاهاً از هیبت درشت خود جهت ایجاد ترس استفاده میکنند؛ در حالی که منش پهلوانی مردانگی و جوانمردی است.
در این میان فضای مجازی هم بستری فراهم کرده است تا این راه غلط پرخطرتر باشد، چنین افرادی عمدتاً از تخصص کافی برای انجام شکستن گوش بهرهمند نیستند و گاهاً با انجام آن میتوانند خسارات جبران ناپذیری را برای فرد به همراه بیاورند شاید بهتر باشد جوانان ما تا به این اندازه عجول نباشند و اجازه دهند که هر کاری مسیر طبیعی خود را طی کند و البته باید راه و رسم پهلوانی را بهتر بیاموزند؛ منش افرادی همچون تختی که دست رد به سینه مادیات زد تا پهلوان بماند.
منبع: مهر
انتهای پیام/