به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اصغر شایان رئیس پیشگیری و کاهش خسارت سازمان حفظ نباتات در خصوص شیوع آفت مگس مدیترانهای در کشور اظهار کرد: از سال ۸۵ در باغات مرکبات کشور با حضور آفت مگس مدیترانهای مواجه هستیم و شیوع بیشتر آنها در شمال کشور به خصوص استان مازندران به دلیل تنوع مرکبات در این مناطق است.
وی افزود: میوههای اول فصل استان مازندران نیز میزبان مگس مدیترانهای هستند و دامنه فعالیت آنها از اواخر خرداد ماه تا اوایل زمستان ادامه دارد با این وجود حدود ۶ ماه از سال با این آفت مبارزه صورت میگیرد.
رئیس پیشگیری و کاهش خسارت سازمان حفظ نباتات بیان کرد: طی ۱۳ سالی که کار مبارزه با آفت مگس مدیترانهای انجام میشود، این آفت به عنوان یک آفت بومی در مناطق شمالی کشور به خصوص استان مازندران شناخته شده و باغداران با روشهای مبارزه به خوبی آشنا هستند.
شایان ادامه داد: امسال به دلیل شرایط مطلوب آب و هوایی و تولید انبوه مرکبات، با حجم بیشتری از مگس مدیترانهای نسبت به سالهای گذشته مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: مبارزه با مگس مدیترانهای بسیار سادهتر از مبارزه با آفات دیگر است و شیوع بیشتر آنها برای باغداران نگران کننده نیست.
رئیس پیشگیری و کاهش خسارت سازمان حفظ نباتات ابراز کرد: باغداران باید با روشهای مبارزه با مگس مدیترانهای آشنایی کامل داشته باشند و به موقع با این آفت مبارزه کنند تا این آفت نتواند خسارتی به مرکبات وارد کند.
شایان با اشاره به وضعیت فعلی شیوع مگس مدیترانهای در شمال کشور گفت: رطوبت یکی دیگر از عواملی است که شرایط شیوع مگس مدیترانهای را فراهم میکند که مناطق شمالی کشور هم اکنون با رطوبت هوا مواجه اند و همین موضوع موجب شیوع این آفت در زمستان شده است.
وی در خصوص خسارت وارده به باغات اظهار کرد: در سالهای گذشته که با حجم کم تری از مگس مدیترانهای مواجه بودیم، خسارتها نیز بسیار ناچیز و سطحی بوده است.
رئیس پیشگیری و کاهش خسارت سازمان حفظ نباتات در رابطه با خسارتها افزود: برای امسال احتمال افزایش جمعیت مگس مدیترانه پیش بینی شده بود و در همین راستا تمام تجهیزات و سموم را افزایش دادیم همچنین هشدارها و آموزشهای لازم به باغداران و کشاورزان داده شده است که امسال نیز خسارت وارده بسیار اندک و ناچیز برآورد شود.
شایان ادامه داد: بیشتر خسارتها در باغاتی رخ میدهد که مبارزه بر علیه آفت صورت نمیگیرد به عنوان مثال، در استان مازندران خانههای ویلایی زیادی وجود دارد که اغلب صاحبان آنها در شهرهای دیگر زندگی میکنند و درختهایی که در این ویلاها وجود دارد در صورت مواجه با آفت، دچار خسارت میشوند.
وی تصریح کرد: درختانی در سطح خیابانها نیز وجود دارند که اغلب به دلیل عدم مبارزه، دچار خسارت میشوند.
رئیس پیشگیری و کاهش خسارت سازمان حفظ نباتات بیان کرد: ریزش و تخم ریزی مگس مدیترانهای در مرکبات باعث تغییر رنگ میوه میشود بنابراین مصرف کنندگان در صورت آلوده بودن میوه متوجه آن میشوند و از آن استفاده نمیکنند.
منبع: میزان
انتهای پیام/