با خواندن این گزارش با ساختار، تاریخچه و وظایف پلیس آگاهی ناجا آشنا شوید.

پلیس آگاهی چیست؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پلیس آگاهی ناجا یکی از یگان‌های نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.

در سال ۱۳۷۰ با اجرای طرح ادغام نیرو‌های انتظامی، اداره کل آگاهی تحت تابعیت معاونت تحقیقات و کشف جرایم ناجا تشکیل و مسئولیت رهبری، برنامه‌ریزی، نظارت و یاری رسانیدر موارد مورد نیاز به نواحی را بر عهده گرفت.

در سال ۱۳۸۰به موجب تغییراتی که در ساختار معاونت به وجود آمد؛ معاونت تحقیقات و کشف جرایم به معاونت آگاهی تغییر نام یافته و اداره کل آگاهی نیز به سه اداره کل مبارزه با جرایم جنایی و مبارزه باجرایم خاص و رایانه‌ای تبدیل شد.

همچنین اداره کل مبارزه با قاچاق کالا هم با تغییر نام تحت عنوان اداره کل مبارزه با جرایم اقتصادی به این معاونت ملحق گردید.

در سال ۱۳۸۵ معاونت آگاهی به پلیس آگاهی تغییر نام داده و رده‌های متعددی به عنوان زیر مجموعه‌های آن تشکیل گردید که بخشی به امور اداری، بعضی به پشتیبانی عملیات و برخی دیگر در راستای انجام امورمأموریتی – عملیاتی گام برمی‌دارند.

پلیس آگاهی به عنوان ضابط قوه قضاییه وظایف زیر را بر عهده دارد:

کشف جرایم، بازرسی و تحقیق، حفظ آثار و دلایل جرم، دستگیری متهمین و مجرمین و ممانعت از فرار و اختفاء آنها، انجام امور مربوط به تشخیص هویت و کشف علمی جرایم با انجام اقداماتی نظیر تهیه و اجرای طرح‌ها و دستورالعمل‌های مربوط به کشف علمی جرایم

شناسایی و تعقیب مجرمین از طریق جمع‌آوری آثار و مدارک جرم و انجام آزمایش‌ها بر روی آثار و مدارک به دست آمده

مطالعه و تحقیق دربارهٔ علل ارتکاب جرم

شناخت و کشف جرایم با به‌کارگیری مدارک به دست آمده، نظارت بر اجرای آن‌ها

تجزیه و تحلیل جرایم و فعالیت‌های واحد‌های آگاهی

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.