به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان محمد مشکین فام، با بیان اینکه همه سکوهای پارس جنوبی هم اکنون در مدار تولید قرار دارند و وقفهای در تولید وجود ندارد، گفت: هم اکنون در پارس جنوبی ۶۳۰ میلیون متر مکعب گاز در روز تولید میشود.
وی با اشاره به نصب سکوهای جدید در سال جاری در میدان مشترک پارس جنوبی، گفت: به دنبال آن هستیم که سکوهای جدیدی که نصب شده است به زودی وارد مدار تولید شوند و بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته، ظرف دو هفته آینده سکوی ۲۴ B در مدار تولید قرار میگیرد.
مشکین فام از سکوی ۱۴ D به عنوان آخرین سکوی فاز ۱۴ برای نصب و بهره برداری یاد کرد و گفت: این سکو هم اکنون حمل شده (sail out) است و منتظر بهبود شرایط جوی هستیم تا این سکو نیز در موقعیت نصب شود تا بر این اساس کل ۴ سکوی فاز ۱۴ وارد مدار تولید و بخش دریایی این فاز تکمیل شود.
بیشتر بخوانید: مصرف گاز در بخش خانگی از مرز ۷۰۰ میلیون مترمکعب گذشت
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه نزدیک به ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور در پارس جنوبی تولید میشود، اظهار کرد:همکاران ما در شرکت نفت و گاز پارس شبانه روز تلاش میکنند که در این فرایند وقفهای ایجاد نشود.
وی به مصرف بسیار بالای گاز کشور در بخش خانگی اشاره کرد و گفت: هر سکوی پارس جنوبی تقریبا گاز یک استان را در کشور تأمین میکند؛ به طور مثال گاز مصرفی استان مازنداران برابر با ۳۵ میلیون متر مکعب در روز است و سکویی که ۲۸ میلیون متر مکعب در روز تولید دارد، بخش عمدهای از مصرف استان را پوشش میدهد و از این منظر برای ما حیاتی است که هیچ یک از سکوها از مدار تولید خارج نشوند و در صورت توقف تولید به دلیل شرایط عملیاتی، این آمادگی وجود دارد که در اسرع وقت مجددا سکو را وارد مدار تولید کنیم.
مشکین فام از شکسته شدن رکورد مصرف گاز در کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: باید در نظر داشته باشیم که منابع هیدروکربونی ما محدود است و اینکه هرچه تولید میکنیم مصرف شود، خوب نیست، بنابراین باید مکانیسمی به منظور کنترل این رویه داشته باشیم.
وی افزود: هم اکنون تولید روزانه ما از میدان مشترک پارس جنوبی برابر با نصف مصرف روزانه گاز در اروپا است، اگر بنا باشد به این ترتیب پیش برویم و هرچه تولید میکنیم، مصرف شود، قطعا در سالهای آینده با چالش مواجه خواهیم شد؛ بنابراین ضمن دعوت از عموم مردم و هموطنان عزیز برای مصرف بهینه گاز، امیدواریم تدبیری اتخاذ شود تا این مصرف با یک مکانیسم ویژه کنترل شود تا در آینده این رویه مشکلی ایجاد نکند.
انتهای پیام/