كمال شفيعی شاعر كودك و نوجوان در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مجموعه اشعار جدیدش گفت: مجموعه شعر جدیدم با عنوان «اگر درختها پای رفتن داشتند» را از میان شعرهای قبلی و سی تا چهل شعر جدیدم انتخاب کردم.
وی افزود: مجموعه شعرم در نشر گویا منتشر خواهد شد و هم اکنون مراحل فنی انتشار کتاب را سپری میکند و در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه میشود. در این مجموعه شعرم بیش از ۶۵ شعر نیمایی و سپید را آورده ام. در این شعرها با نگاهی جدید به ادبیات کودک و نوجوان, دغدغههای نوجوان امروز را مطرح کردم.
او با بیان اینکه برای اولین بار است کتابی در قطع و شکل دیگری و متفاوت با مجموعههای شعر قبلی منتشر میشود، گفت: شعر نوجوان یا شبیه مجموعههای شعر بزرگسال یا شبیه مجموعههای شعر کودک منتشر میشود اما در انتشار کتاب «اگر درختها پای رفتن داشتند» به گونهای متفاوت عمل شد. در این مجموعه شعر هم مانند سایر مجموعه شعرهایی که نشر گویا منتشر میکند نگاه به مجموعه شعر نوجوانان جدیتر شده است و کتاب را با استانداردهای جهانی چاپ خواهند کرد. تعداد شعرها در این مجموعه شعرم نسبت به مجموعههای شعر قبلی افزایش یافته است و مضمونی متناسب با رده سنی نوجوان انتخاب کردم تا در فضایی شایسته شأن و شخصیت نوجوان آماده شود.
این شاعر کودک و نوجوان در خصوص کتاب دیگرش با عنوان «هزار بار بیشتر» بیان کرد: مجموعه شعر «هزار بار بیشتر» مجموعه شعر نیمایی است و شعرهای آن در فضای ذهنی نوجوان سروده شده است که آنها را به تفکر دعوت میکند و به جای آنها تصمیم نمیگیرد. مجموعه شعر «هزار بار بیشتر» در انتشارات مدرسه منتشر و در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه میشود.
وی افزود:این مجموعه شعر به دلیل موسیقی کلامی که در اشعارش وجود دارد با ذهن جوشان و طبع پرهیجان نوجوان امروز هماهنگی دارد. از آنجایی که مجموعه شعر «هزار بار بیشتر» از زبان نوجوان به موضوعات میپردازد ونوجوان را مخاطب خود قرار میدهد سراغ موضوعاتی مانند عشق، فهر و دوستی میرود و با نگاه نوجوان دلواپسیهای آنها را بیان میکند.
شفیعی ادامه داد: دو مجموعه پژوهشی هم آماده کرده ام. به دلیل وسواسی که برای انتخاب ناشر دارم تاکنون ناشر این مجموعهها را انتخاب نکردم؛ یکی از این مجموعهها «مغناطیس و پتانسیل معنایی» است. این کتابم را درباره زبان و ادبیات کودک و نوجوان نوشته ام و در آن به بررسی سیر تحول زبان در ادبیات کودک و نوجوان پرداختم. این اثر بیشتر به آثار خلق شده در ادبیات کودک و نوجوان ایرانی و خارجی و تاثیرگذاری آنها بر ذهن مخاطبانش نگاه میکند. کارکرد گفتمانی سکوت در حوزه رمان بزرگسال, کتاب پژوهشی دیگری است که به بررسی کارکرد سکوت معنایی در سیر خلق رمان موفق میپردازد. تا عید کار نگارش این کتاب تمام میشود و پس از آن کتاب را برای انتشار به ناشر میسپارم.
انتهای پیام/