مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۳ روز هوای پاک و ۱۴۳ روز هوای آلوده در این کلانشهر رخ داده است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمدجواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از بهبود نیافتن وضعیت صنایع آلاینده هوا در اهواز انتقاد کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳ روز هوای پاک و ۱۴۳ روز هوای آلوده در این کلانشهر رخ داده است.

او با اشاره به ۲۹ دی ماه روز ملی هوای پاک افزود: شاخص اندازه گیری ذرات ریز با اندازه ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) نیز از ابتدای امسال تاکنون نشان می‌دهد که امسال ۱۳ روز هوای پاک، ۱۳۹ روز قابل قبول (سالم)، ۱۲۲ روز هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۲۱ روز ناسالم و یک روز خطرناک رخ داده است.

اشرفی اظهار داشت: بر اساس شاخص اندازه گیری ذرات معلق در هوا با اندازه ۱۰ میکرون (PN ۱۰) که شاخص اندازه‌گیری گرد و غبار است، در ۱۰ ماهه امسال، ۱۰ روز هوای پاک، ۲۵۶ روز قابل قبول (سالم)، ۳۳ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۵ روز ناسالم را شاهد بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: تعداد روز‌های پاک از سال گذشته روند افزایشی داشته و در مدت مشابه سال ۹۷، ۱۷ روز پاک داشتیم.

این مقام مسئول ادامه داد: تعداد روز‌های ناسالم با شاخص PM ۲.۵ در سال ۹۵، ۷۵ روز؛ در سال ۹۶، ۵۱ روز و در سال ۹۷، ۱۶ روز بوده است.

او تصریح کرد: روز‌های ناسالم با شاخص PM ۱۰ نیز در سال ۹۵، ۵۵ روز؛ در سال ۹۶، ۲۰ روز؛ در سال ۹۷، ۱۶ روز رخ داده است.

اشرفی مهمترین عامل کاهش گرد و غبار را افزایش بارندگی در خوزستان عنوان کرد و بیان داشت: بخشی از کاهش گرد و غبار داخلی ناشی از اقدمات طرح مهار ریزگرد‌ها بوده، افزایش بارندگی در کشور‌های همسایه نیز باعث شد گرد و غبار با منشاء خارجی نیز کاهش چشمگیری داشته باشد.

او گفت: آلودگی مسئول در تمام روزها، آلاینده‌های گازی نبوده و غبار PM ۲.۵ بوده که این شاخص در شهر‌هایی همچون تهران ناشی از سوخت‌های فسیلی و در اهواز بیشتر ناشی از سوزاندن مزارع و یا مشعل‌های نفت و یا استفاده از مازوت در نیروگاه رامین و ترافیک است.

آلودگی صنایع کاهش نداشته است

محمدجواد اشرفی همچنین با بیان اینکه شرایط صنایع آلاینده هوا در استان تغییری نیافته است، افزود: کاهش آلودگی هوا از صنعت، به دلیل شرایط بارندگی و افزایش رطوبت بوده که باعث کاهش انتشار گاز‌های آلاینده (ناشی از فلر‌های نفتی) و کاهش حرکت آن‌ها به سمت محدوده شهری شده، اگرنه شرایط صنایع آلاینده هوا تغییری نداشته و کاهش نیافته است.

او اظهار کرد: شرکت نفت و گاز کارون سیستم بهسوزی برای مشعل‌ها نصب کرده، اما تاثیر قابل توجهی در کاهش آلودگی هوا نداشته است.

اشرفی بیان داشت: نیروگاه رامین به دلیل کمبود گاز در برخی روز‌ها از مازوت استفاده می‌کند که پرونده آن به مراجع قضایی ارجاع شده است.

او با اشاره به آتش زدن مزارع نیشکر برای برداشت محصول ادامه داد: در حال حاضر ۳۰ تا ۳۰ درصد از مساحت مزارع نیشکر به صورت سبز برداشت شده و مابقی از طریق سوزاندن برداشت می‌شود که به دلیل تحریم برداشت سبز از این مزارع نیز رشدی نداشته است.

اشرفی با اشاره به آلودگی هوا ناشی از ترافیک گفت: در اهواز ناوگان حمل و نقل عمومی و تاکسی و اتوبوس‌ها توسعه‌ای نداشته است.

بر اساس این گزارش، طرح جامع کاهش آلودگی هوای اهواز، سهم صنایع را در آلودگی هوای این شهر ۶۵ درصد دانسته و ۳۵ درصد دیگر را ناشی از سایر آلودگی‌ها اعم از حمل و نقل، سوزاندن مزارع نیشکر و خانگی اعلام کرده است. بر این اساس در مجموع ۵۶ درصد از آلودگی اهواز ناشی از صنایع نفت است.

موسسه بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)) سال پیش بطور رسمی آلودگی هوا و ذرات معلق در آن را در گروه نخست مواد سرطان زا قرار داد و آن را از عوامل ابتلا به سرطان اعلام کرد.

۲۶ دی تا ۲ بهمن به عنوان هفته هوای پاک و ۲۹ بهمن به عنوان روز ملی هوای پاک نامگذاری شده است.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.