سمانه بهزادپور روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، درباره چگونگی پذیرفتن موضوع ازدواج مجدد والدین توسط کودکان اظهار کرد: هرچه سن کودکان کمتر باشد، پذیرش تغییرات در ساختار خانواده راحتتر است، چراکه درکی از مسائل ندارند.
این روانشناس بیان کرد: هرچه سن کودکان بالا باشد و یا در سن بلوغ باشند پذیرش این تغییرات سخت است، البته بستگی به تفاوتهای فردی دارد، چراکه در برخی از موارد بعضی از آنها شرایط جدید و ازدواج مجدد والدینشان را میپذیرند، همچنین برخورد والدین با کودکان نیز در پذیرش این مسئله موثر است.
وی با بیان اینکه هرچه والدین ارتباط خوبی با فرزندشان داشته باشند، پذیرش ناپدری یا نامادری راحتتر میشود، افزود: والدین نباید درباره ازدواج مجدد خود به فرزندشان دروغ بگویند و بدون تخریب چهره والد اصلی در این باره با او صحبت کنند.
بهزادپور گفت: والدین نباید به کودکشان بگویند که "میخواهم برایت پدر یا مادر جدید بیاورم" اگر طلاق رخ داده و یکی از والدین قصد ازدواج مجدد دارد باید به فرزند خود بگویند "من میخواهم با فرد جدیدی ازدواج کنم، قطعا این فرد نمیتواند جای پدر یا مادر تو را بگیرد. "
این روانشناس ادامه داد: با اعلام ازدواج مجدد ممکن است شاهد واکنشهای مختلفی از سوی کودک باشید؛ اگر کودک احساس ناراحتی کرد باید با او همدلی کنید به عنوان مثال به او بگویید "میدونم پذیرش این مسئله برای تو ممکن است سخت باشد، اما من تلاش میکنم تا تو بتوانی این مضوع را بپذیری".
وی تصریح کرد: گاهی اوقات یکی از والدین فوت کرده و والد دیگر قصد ازدواج مجدد دارد که باید برای کودک توضیح دهد که پدر یا مادر واقعی تو همانی است که فوت کرده و کسی قرار نیست جای او را برای تو بگیرد.
بهزادپور خاطرنشان کرد: لازم است والدین به کودک دروغ نگویند، با او ارتباط خوب برقرار کنند، روراست همه چیز را توضیح دهند، احساسش را بپذیرند و همدلی لازم را با او داشته باشند، همچنین در مقابل واکنش اولیهاش گارد نگیرند.
انتهای پیام/