به گزارش خبر نگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، ابراهیم هزارجریبی در جلسه رفع مشکلات مربوط به تأمین بذر پنبه در استان سمنان اظهار داشت: پنبه از برنامههای قابل توسعه وزارت جهاد کشاورزی در کشور است.
او با بیان اینکه خودکفایی در محصول پنبه از اهداف وزارت جهاد کشاورزی است افزود: استان سمنان بهویژه در مناطق گرمسار و آرادان سالها سابقه کشت و تولید پنبه را در گذشته داشته است.
مدیرکل دفتر پنبه، دانههای روغنی و محصولات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت تأمین بذر پنبه بهعنوان یکی از نهادههای مهم در حوزه کشاورزی گفت: بذر پنبه به ۲ صورت داخلی و خارجی تأمین و در سطح کشور توزیع میشود.
هزارجریبی اضافه کرد: بذرهای داخلی از سوی شرکتهای خاصی که امتیاز تکثیر بذر را از مؤسسات پنبه خریداری کردهاند، در کشور انجام و در سطح کشور گسترش و توزیع میشود و بذر خارجی وارداتی نیز در حال حاضر به شکل محدود در کشور توزیع میشود و درصورتیکه در داخل کشور به لحاظ توزیع بذر داخلی دچار کمبود شویم از بذر وارداتی استفاده میکنیم.
او گفت: تأمین بذر استان سمنان از طریق شرکتهای پنبه در خراسان رضوی بهطور کامل انجام میشود و سال آینده نیز بر اساس تفاهم بین استان سمنان و خراسان رضوی این روند ادامه دارد.
مدیرکل دفتر پنبه، دانههای روغنی و محصولات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی در مورد برداشت پنبه نیز گفت: در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی قدمهایی را برای تأمین کمباینهای خارجی برداشته است که این کمباینها به دلیل تحریمها هنوز وارد کشور نشدهاند و درصدد هستیم بتوانیم از دیگر کشورها در مورد تأمین کمباین اقدام کنیم و پس از آزمایش آن را در اختیار متقاضیان قرار دهیم.
هزارجریبی عنوان کرد: در داخل کشور نیز ساخت نوعی از کمباینهای غوزه چینی انجامشده است که در نشستهای مختلف ایراد و نواقص موجود این کمباینها بررسی و مرتفع شد و امسال نیز ۲ دستگاه کمباین دیگر در کشور ساختهشده است که نواقص و ایرادات دستگاههای ساختهشده سابق در آن رفع شده است و این دستگاهها در خراسان رضوی و فارس توزیعشده است و درصورتیکه متقاضی داشته باشد اقدام به ساخت کمباینهای بیشتر این نوع میشود.
انتهای پیام / م