نمکی گفت: بودجه‌های پژوهشی در دانشگاه نشان دار می‌شوند؛ این کار با هدف خرج نشدن بودجه در قسمت‌های دیگر انجام می‌شود.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی، وزیر بهداشت صبح امروز در حاشیه بیست و پنجمین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: شاخص‌های متعدد در حوزه سلامت از رشد قابل توجهی برخوردار است به طوری که ایران در بین کشور‌های شرق مدیترانه، شاخص‌های ارزشمندی را به‌دست آورده است و این جز با تلاش محققان و پژوهشگران در کشور حاصل نشده است.

نمکی بیان کرد: ما در عرصه دارویی کشور با کمک محققان بیش از ۹۷ درصد از دارو‌های کشور را در داخل تولید می‌کنیم و برای تولید ۳ درصد باقی مانده نیز برنامه گسترده داریم.

او بیان کرد: امسال از ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد یورو، مصرف دارو و تجهیزات پزشکی را به ۳ میلیارد یورو رسانده‌ایم. سال آینده با یک کاهش ۲۰ درصدی و با تکیه بر تولید داخل، میزان مصرف دارو و تجهیزات پزشکی وارداتی را کم می‌کنیم.

سهم بودجه تحقیقات در کشور پایین است

وزیر بهداشت گفت: سهم بودجه تحقیقات در کشور پایین است  اما سهم بودجه سلامت از تولید ناخالص ملی در حدود ۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

نمکی ادامه داد: توزیع منابع در پژوهش به خوبی انجام نشده است که بخشی از آن به دلیل مسائل داخل وزارت بهداشت است. در حدود ۵۲ درصد از بودجه‌های پژوهشی از بخش خصوصی تامین می‌شود.

او اظهار کرد: پیوند با شرکت‌های دانش بنیان یکی از متنوع‌ترین برنامه‌های ما محسوب می‌شود و ما نیازمندیم که پژوهش‌های ما منتهی به دستاورد‌ها شود تا مشکلات نظام سلامت برطرف شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: در طرح‌های بزرگ ملی مانند سنجش فشار خون، باید پژوهشگران کشور وارد شوند. مشکل اصلی ما در بخش بیماری‌های غیرواگیر موضوع فشار خون است که ما طرح ملی «کمپین فشار خون» را با کمک پژوهشگران دانشگاهی انجام داده‌ایم.

او تاکید کرد: ما باید از ظرفیت و پتانسیل محققان ملی بیشتر استفاده کنیم. هر دانشمند یا دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های علوم پزشکی یک سرمایه ملی محسوب می‌شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان در زمینه بیماری مالاریا اقدام به شناسایی بیماران کرده‌ایم.

فعالیت یک هزار و ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در عرصه سلامت

وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در تلاشیم توجه ویژه‌ای به بودجه پژوهش در سهم سلامت شود و سعی داریم در دانشگاه‌ها بودجه پژوهش را نشان‌دار کنیم تا بودجه پژوهش در جا‌های دیگر صرف نشود.

او ادامه داد: یکی از اقدامات مهم ما ورود بخش خصوصی در پژوهش است تا از دستاورد‌های این حوزه استفاده‌های بهینه انجام شود.

نمکی گفت: اکنون یک هزار و ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در عرصه سلامت به خصوص دارویی مشغول به فعالیت هستند که هر یک از این شرکت‌ها گرنت‌هایی را با خود می‌آورند.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی اظهار کرد: این گونه جشنواره‌ها با هدف شناسایی پژوهشگران و اختصاص بودجه‌ای به آن‌ها جهت انجام کار‌های تحقیقاتی‌شان است و معتقدم که پیوست پژوهش با شرکت‌های دانش بنیان و صنعت در حوزه سلامت و به خصوص دارو‌های نوترکیب و شیمیایی در زمینه تولید آن‌ها و پیشرفت بیشتر این حوزه کمک زیادی به کشورمان می‌کند.

او با اشاره به وقوع سیل در سیستان و بلوچستان گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی ایرانشهر و زاهدان با هماهنگی، مدیریت منظمی در جهت ارائه خدمات مناسب به مردم دارند. تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر اپیدمی بیماری واگیردار در این استان گزارش نشده است.

نمکی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ارائه فاکتور‌های غیرواقعی در برخی از بیماستان‌ها به بیماران گفت: تیم‌های بازرسی وزارت بهداشت و به خصوص معاونت درمان به طور مرتب آماده دریافت گزارش‌ها و شکایات مردمی است و مردم با مشاهده هرگونه تخلف آن را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

او گفت: همچنین تیم‌های بازرسی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به صورت دوره‌ای بازدید می‌کنند و در صورت گزارش تخلفی از مردم سریعا این موضوع را در سریع‌ترین زمان پیگیری می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.