سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: در راستای حفاظت و صیانت از آثار تاریخی و میراث فرهنگی استان کلاس‌های آموزشی نحوه ثبت میراث ناملموس برای دهیاران روستا‌های استان برگزارشد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، اسماعیل مریوانی گفت: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی ثبت میراث‌های فرهنگی با هدف جلوگیری از زوال فرهنگ بومی، ترویج و پاسداری از آن‌ها و آشنایی دهیاران با میراث ناملموس و شیوه ثبت این آثار در حال برگزاری این دوره‌های آموزشی است.

وی با اشاره به اینکه این استان ۸۵ اثر میراث ناملموس ثبت ملی شده دارد، اضافه کرد: این آثار شامل بیان‌ها، ادبیات شفاهی، هنر‌های اجرایی، آیین‌ها، مراسم اجتماعی، دانش، مهارت‌های سنتی، صنعت و کسب و کار‌های سنتی است.

مریوانی با بیان اینکه این دوره‌ها در تمام شهرستان‌های استان برای کلیه دهیاران برگزار می‌شود، یادآور شد: با برگزاری این دوره‌های آموزشی این اداره کل در تلاش بود تا با توانمندی دهیاران روستا‌ها در راستای شناسایی، حفظ و پاسداری از میراث غنی فرهنگ کردستان گام بردارد و شاهد ثبت تعداد بیشتری از این آثار در فهرست آثار ملی باشیم.

وی با اشاره به اهمیت میراث‌فرهنگی ناملموس و قوانینی که برای پاسداری از این آثار از سوی جامعه جهانی به تصویب رسیده گفت: این طرح آموزشی ابتدا در سه شهرستان قروه، سقز و بانه با هماهنگی فرمانداری و بخشداری‌های هر شهرستان اجرا شده و براساس برنامه ریزی در دیگر شهرستان‌های استان نیز برگزار شده است.

انتهای پیام/م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.