به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فاطمه گلی پور کارشناس زراعت جهاد کشاورزی حومه مرودشت با بیان اینکه طول دوره رشد محصول از کاشت تا برداشت ۱۲۰ تا ۱۸۰ روز است، اظهار کرد: کشت دانه چیا (chia seed) از اواخر آذر ماه آغاز و تا نیمههای دیماه ادامه دارد و برداشت نیز بسته به شرایط آب و هوایی در خردادماه انجام میشود.
او افزود: دانه چیا از خانواده نعناعیان، یکساله و از طریق بذر تکثیر میشود و بخاطر داشتن امگا ۳، امگا ۶، امگا ۹ و امگا ۱۰ از مغذیترین منابع غذایی دردنیای گیاهان دارویی است.
کارشناس زراعت جهاد کشاورزی حومه مرودشت با بیان اینکه دانههای چیا آبدوست و قادر هستند تا ۱۲ برابر وزن خود آب جذب کنند، تصریح کرد: دانه این گیاه به صورت تخم شربتی استفاده میشود و بخاطر بوجود آوردن لعاب در رفع عطش تابستانه کاربرد دارد.
گلی پور یادآور شد: چیا که به نامهای تخم چیا یا چیا سید هم شناخته میشود، دانهای خوراکی سرشار از پروتئین است که به سلامت قلب کمک میکند، دیابت نوع ۲ را درمان میکند، فشار خون بالا را کاهش داده و افسردگی را بهبود میبخشد.
مرودشت در فاصله ۵۱ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
انتای پیام/