به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین عرفانیان گفت: اپیدمی بیماری آنفلوانزا از حدود دو هفته پیش در کشور کنترل و مهار شده و دیگر درگیر همه گیری این بیماری نیستیم، اما با توجه به سردی هوا همچنان باید مراقبتها و پیشگیریهای لازم برای جلوگیری از بروز موارد جدیدی این بیماری انجام شود.
وی ادامه داد: در مورد آمار موارد ابتلا به بیماری آنفلوانزا، وزارت بهداشت متعهد به همه شماری موارد ابتلا نیست. در صورتی که در مورد بیماری مثل سل موظف به شناسایی همه موارد و گزارش آن به سازمان بهداشت جهانی هستیم. در مورد آنفلوانزا وضعیت بیماری در کشور رصد میشود و موارد شدید این بیماری که در بیمارستان یا در «آی سی یو» (ICU) بستری میشوند یا فوت میکنند ثبت میشود.
رئیس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: در مورد بیماری آنفلوانزا شاخص «آی ال یو» (ILU) یا ناخوشیهای شبه آنفلوانزا را داریم که شاخص موارد بیماریهای تنفسی به کل بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی است. در زمان شیوع و همه گیری این بیماری در آذر امسال این شاخص به ۴.۱ درصد رسیده بود و اکنون که در فاز کنترل هستیم تعداد موارد بیماران تنفسی و مشکوک به آنفلوانزا به کل بیماران در مراکز درمانی به ۲.۳ درصد رسیده است.
عرفانیان افزود: در مورد موارد مرگ آنفلوانزا نیز در یک هفته گذشته (۱۴ تا ۲۰ دی) فقط یک مورد مرگ اثبات شده ناشی از آنفلوانزا در استان آذربایجان شرقی داشتیم و به این ترتیب با توجه به فوت ۱۱۳ نفر به علت این بیماری از اول مهر تا قبل از هفته گذشته تعداد کل تلفات این بیماری از اول پاییز امسال به ۱۱۴ نفر رسید.
وی افزود: در همه گذشته (۱۴ تا ۲۰ دی) در مجموع ۴۹۲ نفر با عفونت تنفسی و علایم شبه آنفلوانزا در بیمارستانهای کشور بستری شدند که از این تعداد ویروس آنفلوانزا در ۲۴ نفر تایید شد.
رئیس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره احتمال بروز موج دوم اپیدمی آنفلوانزا گفت: این بیماری یک بیماری غیر قابل پیش بینی است و گر چه احتمال هر اتفاقی وجود دارد، اما تجربه سالهای اخیر نشان میدهد که معمولا شیوع این بیماری در کشور تک موج بوده است.
عرفانیان درباره مصرف واکسن آنفوانزا نیز گفت: تاریخ مصرف واکسن آنفلوانزا از زمان تولید تا بهار سال بعد است و اگر این واکسن هنوز در داروخانهها در دسترس باشد، افراد پر خطر (زنان باردار، افراد دارای نقص ایمنی، کودکان، سالمندان) میتوانند تزریق کنند، چون واکسن سه و چهار ظرفیتی مفیدی هستند، اما اگر در دسترس نبود، نزدن واکسن خیلی اتفاق مهمی نیست و مهمتر از آن رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری است و نباید در مورد واکسن این بیماری نیاز کاذب ایجاد کرد.
وی افزود: سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزای وارداتی در کشور مصرف نشد و تاریخ انقضای آن تمام شد، اما امسال با وجود واردات ۳۰ درصد بیشتر این واکسن باز هم به علت حالت هیجانی که ایجاد شد، در مواردی شاهد کمبود این واکسن بودیم که بخشی از آن به علت تقاضای القایی و بی مورد بود.
رئیس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: هیچ کشوری نمیتواند جلوی ورود بیماری آنفلوانزا را بگیرد، اما امسال با مشارکت مردم و اطلاع رسانی مناسب رسانهها و اقدامات وزارت بهداشت این بیماری به موقع و با حداقل خسارت و تلفات کنترل شد و اگر این اقدامات نبود، حتما با موارد ابتلا و مرگ بیشتر این بیماری مواجه میشدیم.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/