به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، هنوز سیاه سرداران شهید بر تن داشتیم که داغی دیگر به دلمان نشست. اینبار هموطنانمان در همان ساعت اولیه پرواز تهران – کیف در حادثهای ناگوار جان خود را از دست دادند. خبر همین بود، ۱۴۷ ایرانی و ۳۲ غیرایرانی صبح روز چهارشنبه هجده دیماه، بر اثر سقوط هواپیما جان باختند؛ خبری که اگر اندکی مخاطبان آن تأمل و تحمل میکردند، آنچنان که باید تنور هشتگهای فضای مجازی داغ نمیشد و یک کلاغ سقوط هواپیمای ایرانی به چهل کلاغ رسانههای آن سوی آبی دامن نمیزد.
از همان لحظهای که خبر سقوط این هواپیمای مسافربری روی خطوط خبری مخابره شد، بیش از هر رسانه معتبر دیگری، فضای توییتر شکلی رسمی به خود گرفت و برخی از کاربران این شبکه ضمن ابراز همدردی با خانوادههای حادثهدیدگان، لحظه به لحظه آمار ضد و نقیضی از خسارات جانی و مالی این حادثه اعلام میکردند. حالا وقت آن بود که رسانههای معاند که در چند وقت اخیر به خاطر شهادت فرماندهان مقاومت روزه سکوت گرفته بودند، به زبان بیایند و با همان لحن همیشگی خودشان با مردم ایران صحبت کنند و تا آنجایی که میشود مسئولان و سران جمهوری اسلامی ایران را مقصر اصلی سقوط هواپیما تلقی کنند.
این درست همان چیزی بود که دشمنان میخواستند؛ در سکوت خبری مراجع رسمی داخل کشور، برخی رسانههای خارجی این حادثه را پاسخی در مقابل حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد، مقر نظامی آمریکا در عراق، تلقی کردند. عدهای دیگر سقوط هواپیمای اوکراینی را خطای انسانی پدافند هوایی داخلی دانستند و تصاویری از قطعات موشکهای ایرانی در اطراف لاشه این هواپیما را منتشر کردند.
البته با گذشت یک روز از حادثه سقوط هواپیما، کشور سازنده به نقصهای فنی هواپیما اعتراف کردند و بلافاصله پس از آن کارشناسان و متخصصان این حوزه مهر تأیید بر آن زدند.
اما صبح امروز شنبه ۲۱ دیماه، حقیقت ماجرا آشکار شد، ستاد کل نیروهای مسلح پس از گذشت سه روز با صدور بیانیهای از وقوع خطای انسانی در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی خبر داد. بر این اساس دلیل سقوط هواپیمای بویینگ 737 اصابت موشک سامانه ضدهوایی پدافند ایرانی اعلام شد.
رهبر معظم انقلاب پس مطلع شدن از خطای فاجعهبار ضمن ابراز همدردی با خانواده جان باختگان دستور تشکیل فوری جلسه شورای عالی امنیت ملی و بررسی موضوع را صادر و تاکید کردند به محض اتمام بررسی در جلسه شورای عالی امنیت، اصل حادثه و نتایج بررسیها، صریح و صادقانه از سوی نهادهای ذیربط به اطلاع مردم رسانده شود.
نکته قابل تامل این است که در خصوص بیان علت اصلی حادثه سقوط هواپیمای بویینگ، اگر اطلاع رسانی دقیق و به موقع صورت میگرفت، خبرگزاریها و رسانههای داخلی میتوانستند با دید موشکافانهتری به موضوع بپردازند و فضا برای سوگیری و جهت دهی رسانههای معاند ایجاد نمیشد تا افکار عمومی اعتماد خود را به مراجع خبری داخلی از دست ندهد.
بیشتر بخوانید: واکنش کاربران به خطای انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی
انتهای پیام/