به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجتالاسلام محمدمهدی صالحی معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی
مقام معظم رهبری در جمع زوجهای چهارمین کاروان از بیستوسومین دوره ازدواج دانشجویی در حرم مطهر رضوی ضمن قرائت پیام مقام معظم رهبری خطاب به زوجهای جوان، اقدام آنها برای تشکیل زندگی مشترک را تحسین و گفت: با توجه به شرایط امروز جوامع و پیچیده شدن ارتباطات و تصمیمگیریها، اغلب نیاز است که افراد مهارتهایی برای ارتباط بهتر و مؤثرتر با دیگران بیاموزند و
روابط همسران نیز از این امر مستثنی نیست.
او با اشاره به شهادت مظلومانه سردار سپهبد سلیمانی و حمله متقابل سپاه به مرکز نظامیان آمریکا در عراق، تصریح کرد: حاج قاسم سلیمانی، نماد هویت تمدن اسلامی است، بنابراین انتقام سخت از قاتل او صرفا انتقام نظامی نیست و تک تک ما در همه ابعاد تمدنی، از خانم خانهدار تا فعالان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نسبت به انتقامگیری مسؤول هستیم.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها فلسفه یادگیری این مهارتها را رسیدن به آرامش و اوج لذت در زندگی مشترک دانست و گفت: قرآن کریم، دو عامل را مایه آرامش معرفی میکند، انس با خداوند و اخلاص در ارتباط با او که یکی از نمونههای اخیر آن، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود و همین اخلاص او را به یکی از محبوبترین انسانهای دوران خود تبدیل کرد، بهگونهای که نه تنها در کشور خودمان بلکه در سراسر منطقه و حتی جهان نام او بر سر زبانها است.
حجتالاسلام صالحی با اشاره به آیه ۲۱ سوره مبارکه روم، ازدواج را دومین عامل آرامش بخش انسان از نگاه قرآن کریم برشمرد و افزود: در این آیه شریفه سه نکته مهم یادآوری میشود، نخست آنکه خلقت زن و مرد یکسان است و در اصل وجودی آنها تفاوتی نیست، بلکه تفاوتها در برخی خصوصیات جسمی و روانی است که شناخت متقابل آنها میتواند در آرامش بیشتر همسران مؤثر و کمککننده باشد.
او دومین نکته آیه شریفه را وجود آرامش بخش زن و محوریت او در ایجاد فضایی آرام و عاشقانه در خانواده دانست و تصریح کرد: ممکن است برخی بگویند با وجود این نگاه قرآن کریم، چرا برخی همسران آرامش را در زندگی مشترک گم میکنند و پس از مدتی به بنبستهای عاطفی میرسند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت، اغلب این زوجها مهارتهای ارتباطی لازم در حوزه ازدواج را ندارند و در برخورد با چالشهای مختلف زندگی نمیدانند چگونه از آنها عبور کنند.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری رسیدن به مودت و عشق درونی را از دیگر عوامل مؤثر در پایداری ازدواج، معرفی و با اشاره به بخش انتهایی آیه ۲۱ سوره روم، گفت: مودت، مرتبهای والاتر از محبت است که سبب ریشهدار شدن و عمق یافتن محبت دوطرفه در دل همسران میشود و، چون با روح انسان عجین میشود حتی پس از مرگ نیز از بین نمیرود.
او تصریح کرد: عاشقانهترین ازدواجها و پایدارترین آنها نتیجه مودتی است که دلها و جسمهای همسران را بههم گره میزند و تا ابد آنها را به ماندن در کنار یکدیگر وا میدارد.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نمونه بارز این مودت را در رابطه عاشقانه حضرت زهرا (س) و امیرمومنان علی (ع) دانست و گفت: این ارتباط به حدی از تعالی رسید که وقتی از حضرت زهرا (س) خواسته شد که امام علی (ع) را توصیف کنند، فرمودند او بهترین همراه در مسیر بندگی خداوند است و حضرت علی (ع) نیز در پاسخی مشابه، فاطمه زهرا (س) را بهترین کمک در راه اطاعت از خداوند معرفی کردند.
حجتالاسلام صالحی با بیان اینکه مودت میان همسران، مهمتر از محبت آنها نسبت به یکدیگر و تضمینکننده یک زندگی پایدار در بین آنها است، ادامه داد: جایگاه محبت تنها در دل است، اما مودت، عمقی به ژرفای روح انسان دارد و بهمعنای حقیقی، پیوند جسمها و جانهاست و چنین پیوندی حتی پس از مرگ نیز از بین نمیرود.
بیست و سومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی (طرح ملی همسفر تا بهشت) از دی تا اسفندماه در مشهد برگزار میشود.
علاقمندان میتوانند تا پایان آذرماه از طریق سایت اینترنتی ezdevaj.nahad.ir یا مراجعه حضوری به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یا امور فرهنگی برای شرکت در این مراسم ثبت نام کنند.
انتهای پیام// ز.م