به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد کتال محسنی معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران با اشاره به مرگ یک دلفین به نام «آلفا» در دلفیناریوم برج میلاد طی چند روز گذشته، اظهار کرد: فعالیت مجموعه دلفیناریوم برج میلاد با صدور مجوز از سال ۹۱ آغاز شد و از سال ۹۲ با ۲ قلاده شیر دریایی و سال بعد با ۱ شیر دریایی و ۲ دلفین به فعالیت خود ادامه داد.
او با اشاره به تلف شدن یک شیر دریایی در سال ۹۶ در دلفیناریوم برج میلاد بیان کرد: اوایل دی ماه سال جاری خبر تلف شدن دلفین را به ما اعلام کردند و همکاران ما برای بازدید و بررسی به مجموعه رفتند و مسئولان آنجا از حضور همکاران تا یک ساعت اولیه برای بررسی ماجرا ممانعت کردند.
کتال محسنی با اشاره به اینکه نماینده دلفیناریوم نماینده تأیید شدهای از سوی ما نبود، تصریح کرد: ما مسئول دلفیناریوم که مالک، صاحب و دامپزشک دلفینها بود را میشناسیم و مجوز اولیه هم به نام او بود و فردی که اکنون پیمانکار دلفیناریوم است از سوی سازمان محیط زیست به رسمیت شناخته نشده است.
او افزود: به دلیل وجود برخی اختلافات میان مجموعه دلفیناریوم با شهرداری در سال ۹۵ طی مزایدهای پیمانکار جدیدی انتخاب میکنند و سازمان محیط زیست در سال ۹۷ طی نامهای اعلام میکند که مسئول قبلی مجموعه دلفیناریوم که از سوی ما تأیید شده است را به رسمیت میشناسیم و فرد جدید را تا زمانی که مدارک مورد نظر محیط زیست را ارائه ندهد، به رسمیت نمیشناسیم.
او گفت: بر اساس صورتجلسهای که نماینده دلفیناریوم هم امضا کرد، مقرر شد تا مسئولان دلفیناریوم طبق نمونهبرداریهایی که انجام میدهند، نتیجه را به ما اعلام کنند، همچنین مقرر شد از فعالیت دلفیناریوم و نمایش عمومی هم خودداری شود.
کتال محسنی عنوان کرد: در همان صورتجلسه به تاریخ چهارم دیماه مطرح کردیم که مرگ دلفین را به موقع انعکاس دهید. انتظار ما این است که علاوه بر پایشهای دورهای و خوداظهاریها، اگر اتفاق خاصی هم میافتد، این نقاط عطف را به ما اعلام کنند. همچنین اعلام کردیم که نتایج نمونهبرداریها را به ما انعکاس دهند، بنابراین همکاران ما خودشان نمونهبرداری نکردند و مسئولان دلفیناریوم این کار را انجام دادند.
او با اشاره به توقف فعالیتهای این مجموعه پس از رخ دادن این اتفاق گفت: در تاریخ ۷ دی ۹۸ از طرف دلفیناریوم به ما نامه زدند که نمایش عمومی، بخشی از شرایط زیستی این حیوانات است و اگر اتفاقی بیفتد، شما مسئول خسارتها هستید، چرا که به ما مجوز دادهاید و اگر مشکلی هست، مجوز ما را لغو کنید و مجوز صادرات بدهید.
کتال محسنی مطرح کرد: بر اساس نمونهبرداریها و آنالیز، علت تلفات را ایست قلبی و مشکل تنفسی ناشی از نارساییهای قلبی اعلام کردند و در بررسیها به عمل آمده هیچگونه نشانی از بیماریهای عفونی، متابولیک و مسمومیت به دست نیامده است.
او گفت: در بررسیهای کالبدشکافی، تمام اندامها به جز قلب و قفسه سینه، عادی بودند و در بررسی قلب، وجود لختههای خون در بطن راست و شریان اصلی مشاهده شده است.
معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران گفت: پایشهای ما یک سوم شده است؛ این واقعیتها را نمیتوان نادیده گرفت و ما نیاز به کمک داریم تا به اهدافمان برسیم. ما باید بوی نامطبوع هوا، پسماندسوزی، صنایع، حوزه طبیعی و … را کنترل کنیم.
او درباره سن دلفین تلف شده گفت: درباره سن گونه تلف شده هم باید منتظر اعلام نظر دفاتر تخصصی سازمان حفاظت محیطزیست باشیم و باید گفت که در فرآیند پیگیری خوداظهاریها هم نقصهایی داشتیم.
معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران در خصوص صدور مجوز برای فعالیت سایر دلفیناریومها گفت: مجوز فعالیت این مجموعهها از سوی سازمان مرکزی باید صادر شود و قرار است که دیگر مجوز جدیدی صادر نشود.
انتهای پیام/