به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، زمستان زمانی است که مردم به سبب سردی هوا محتاج به پوشش بیشتر و خزیدن در خانههای گرم بدون تهویه زیاد هستند و حیوانات صحرایی و کوهی در غارها و شکافهای کوه پنهان گشته و بسیاری از انواع حشرات از بین میروند، در برجهای زمستانی، شب بهتدریج کوتاه شده و روز طولانی میشود و هوا بسیار سرد میشود تا به نقطهای میرسد که باز شب و روز با هم مساوی گردند و هوا به اعتدال میآید.
از دیدگاه طب سنتی هر کدام از فصلها مزاج مخصوص به خود دارند که افراد باید در این فصلها برای رسیدن به تعادل مزاج و تندرستی، موارد لازم را بویژه از نظر تغذیه رعایت کنند.افرادی که مزاج سرد وتر دارند در فصل زمستان بیشتر از دیگر افراد باید مراقب تغذیه خود باشند.
مهدی یوسفی رئیس دانشکده طب سنتی مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با بیان اینکه سردی هوا باعث سردی و رطوبت در بدن میشود میگوید: مزاج فصل زمستان به دلیل بارندگی ها، سردی همراه با رطوبت یا به بیان دیگر سرد وتر است و افراد باید سبک زندگی خود را با قرار گرفتن در هر فصل همراه کنند و افرادی که حساس هستند خیلی در معرض هوای سرد قرار نگیرند، کسانی که مزاجشان سرد و تر است و با فصل زمستان اشتراک مزاج دارند مانند افراد میانسال باید بیشتر مراقب خودشان باشند.
او با بیان اینکه نخستین موردی که در این فصل باید به آن توجه شود پوشش بدن است ادامه میدهد: به همه افراد خصوصا آنهایی که مزاج سرد دارند توصیه میکنیم که لباسهای پشمی و گرم بپوشند وحتی الامکان موقع بیرون آمدن از منزل از کلاه یا هد بند استفاده کنند و ناحیه سر رابپوشانند به ویژه کسانی که سینوزیت دارند و همین طور افرادی که سردی در دست و پا دارند خودشان را بپوشانند.
مصرف غذاهای گوشتی در زمستان موجب افزایش قوای بدن میشود و غذاهای با طبع گرم برای زمستان مناسبتر است.
رئیس دانشکده طب سنتی مشهد میگوید: استفاده از نوشیدنیهایی با طبع گرم مانند سکنجبین و آویشن، استوقودوس و دمنوشهایی مانند زنجبیل، عرق نارنج یا نعنا در این فصل توصیه میشود از مصرف آب سرد و لبنیات تا حد امکان خود داری کنند در صورت استفاده از لبنیات، به همراه چاشنی میل شود.