عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: وجود یک بویه دریایی در نوار ۳۰۰ کیلومتری سواحل استان بسیار ناچیز است و باید تا جاسک حداقل ۱۰ بویه هواشناسی نصب شود.

چابهار نیازمند راه اندازی ۱۰ بویه هواشناسی استبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،روابط عمومی هواشناسی سیستان و بلوچستان، علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی  در جریان دیدار مدیرکل هواشناسی استان با وی در زاهدان اظهار داشت: اطلاعات هواشناسی جزو زیرساختی‌ترین بخش‌های کار‌های عمرانی و توسعه‌ای هر منطقه به شمار می‌رود که نوعی تضمین در عملکرد در جریان رفتار‌های اقلیمی هر منطقه محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه هواشناسی برای حال و آینده کشور مفید و ارزنده است، افزود: از اطلاعات هواشناسی علاوه بر بخش‌های عمرانی، در بسیار از امور زیرساختی و مطالعاتی مانند آمایش سرزمین، مطالعات بخش صنعت، کشاورزی و جمعیت استفاده می‌شود.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مشکلات زیرساختی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: وجود یک بویه دریایی در نوار ۳۰۰ کیلومتری سواحل استان بسیار ناچیز است و باید تا جاسک حداقل ۱۰ بویه هواشناسی نصب شود تا از اطلاعات زیرساختی آن در راستای توسعه صنعت دریایی و گردشگری استفاده شود.

یارمحمدی ادامه داد: ظرفیت‌های توسعه‌ای چابهار را نباید دست‌کم گرفت چراکه این بندر بزرگ اقیانوسی در چهارراه ترانزیت منطقه قرار گرفته و با ارزش‌ترین و ارزان‌ترین خدمات بازرگانی را به کشور‌های همسایه و حتی دور از ایران ارائه می‌کند.

او  در بخش دیگری به تحریم‌های ظالمانه آمریکا اشاره و عنوان کرد: اگرچه نفس تحریم‌ها نادرست و ظالمانه است، اما سبب می‌شود تا اتکای کشور به نفت به حداقل ممکن برسد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: سال‌های سال است که آرزوی کاهش اتکا به نفت در بودجه‌ریزی کشور را داریم، اما نتوانسته‌ایم به آن دست یابیم، اما وجود این تحریم‌ها توفیق اجباری برای برآورده شدن این آرزو است. البته در بودجه کنونی و سال آینده بخش‌های قابل‌توجهی از اعتبارات از اتکای به نفت و گاز خارج شده است.

یارمحمدی تصریح کرد: با وجود ظرفیت‌های بالقوه فراوان در کشور نیازی به نفت و گاز نیست، وجود انرژی‌های تجدید پذیر، بخش حمل‌ونقل دریایی، گردشگری و… از ویژگی‌های مهمی است که تنها در سیستان و بلوچستان ظرفیت تولید ثروت بالا دارد.

او  در بخش دیگری خواستار توجه دولت به دستگاه‌های زیرساختی کشور شد و گفت: هواشناسی یک سرمایه ملی برای کشور است که هزینه برای آن یک سرمایه‌گذاری با ارزش و ضروری است. در همین چند وقت اخیر با اهمیت هواشناسی در سیل‌های اخیر به خوبی آشنا شدیم که چقدر از وقوع حوادث کاست.

عضو هیئت‌رئیسه کمسیون عمران مجلس افزود: علاوه بر توسعه زیرساخت‌های هواشناسی، باید این دستگاه تخصصی به تکنولوژی‌های روز دنیا نیز مجهز شود و موضوع آموزش کارکنان هم با جدیت دنبال شود.

سیستان و بلوچستان دارای بهترین ظرفیت‌های اقلیمی در سخت‌ترین شرایط جوی

محسن حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از وضعیت جوی استان در یک سال اخیر، گفت: سیستان و بلوچستان بهترین ظرفیت‌های اقلیمی را در سخت‌ترین شرایط جوی دارد.

او  ادامه داد: اکثر شهر‌های استان در بسیاری از روز‌های سال بالاترین میزان ساعات آفتابی و دریافت انرژی از خورشید را در کشور دارا هستند که نشان‌دهنده ظرفیت بالای تولید انرژی‌های نو محسوب می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: در شمال استان نیز ظرفیت وزش باد‌های ۱۲۰ روزه که مداوم‌ترین باد ایران است نیز جلوه‌ای از وجود یک اقلیم ثروتمند در جنوب شرق کشور است.

حیدری با بیان اینکه باید از اقلیم ثروتمند استان در چارچوب توانایی‌های آن بهره گرفت، گفت: ممکن است احداث مزرعه بادی برای تولید برق در زابل کار بسیار ارزنده‌ای باشد، اما ایجاد نیروگاه خورشیدی در این منطقه مناسب نیست بنابراین باید ساختار‌های توسعه را منطبق با ظرفیت‌های اقلیمی دنبال کرد.

او  تصریح کرد: توسعه باید منطبق با ظرفیت‌های اقلیمی هر منطقه شکل گیرد، زیرا بی‌توجهی به ظرفیت‌های اقلیمی در فرایند‌های توسعه، محکوم به شکست است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در ادامه به مشکلات زیرساختی هواشناسی اشاره کرد و خواستار حمایت مجلس شورای اسلامی از تقویت بنیه‌های علمی و زیرساختی سازمان هواشناسی شد.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار