موذن زاده گفت: ما اکنون در حوزه الکتروتراپی در رشته فیزیوتراپی تنها حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد خودکفا هستیم.

لکتروتراپیبه گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد موذن زاده رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران در نشست خبری ششمین سمینار تازه‌های الکتروتراپی که صبح امروز در ساختمان انجمن فیزیوتراپی ایران برگزار شد درباره این سمینار اظهار کرد: این سمینار با همکاری مراکز مختلف ازجمله سازمان نظام پزشکی و دانشکده‌های توانبخشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار می‌شود. حوزه الکتروتراپی یا درمان با جریان‌های الکتریکی یکی از شاخه‌های رشته فیزیوتراپی است. در این حوزه از امواج برق، سرما و گرما استفاده می‌شود.

هدف از الکتروتراپی در رشته فیزیوتراپی چیست؟

او بیان کرد: هدف از حوزه الکتروتراپی در رشته فیزیوتراپی کاهش درد و التهاب، بهبود شکستگی‌ها و زخم‌ها و حرکات، افزایش دامنه حرکتی و قدرت عضلات است. در گذشته از لیزر‌های کم توان در حوزه فیزیوتراپی استفاده می‌شد، اما اکنون لیزر‌های پرتوان در این رشته کاربرد دارند. ما امروزه از دیوفیدبک و مایوفیدبک در درمان مشکلات کف لگن استفاده می‌کنیم و بر اساس مطالعات مبتنی بر شواهد نسبت به اثربخشی این روش‌ها اظهار نظر می‌کنیم.

خودکفایی ۹۰ درصدی در حوزه تجهیزات ورزشی

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران افزود: تحریم‌ها در سال‌های اخیر برای ما مشکلاتی برا ایجاد کرده است که می‌توانیم به یاری متخصصان داخلی و کمک شرکت‌های دانش بنیان این مشکلات را مرتفع کنیم. در حوزه تجهیزات ورزشی حدود ۹۰ درصد خودکفا هستیم و در این حوزه تنها ۱۰ درصد به تجهیزات ورزشی تولید شده شرکت‌های خارجی نیاز داریم.

تاخیر یک ساله تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات مراکز فیزیوتراپی

موذن‌زاده تاکید کرد: ما در حوزه الکتروتراپی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد به تجهیزات خارجی وابسته هستیم، اما شرکت‌های ایرانی می‌توانند تجهیزات خود را حتی به اتحادیه اروپا و کشور کانادا صادر کنند. با توجه به تحریم کشور آمریکا تجهیزات فیزیوتراپی ما از کشور‌های اروپایی، آسیای جنوب شرقی، ژاپن و چین وارد می‌شوند. قیمت تجهیزات پزشکی نسبت به سال ۹۶ حدود ۳ تا ۴ برابر شده و این در حالی است که رشد تعرفه‌های پزشکی چندان نبوده است. همچنین ما با ضعف صندوق‌های سازمان‌های بیمه گر مواجه هستیم به طوری که سازمان بیمه تامین اجتماعی حدود ۱ سال در پرداخت مطالبات خود به مراکز فیزیوتراپی تاخیر دارد.
بیشتر بخوانید: کاربرد گسترده الکتروتراپی در درمان بیماری‌ها

لزوم بازنگری سرانه سلامت در مجلس

او تصریح کرد: ۵۰ درصد هزینه‌های درمانی بخش خصوصی را امروزه مردم از جیب خود می‌دهند در حالی که این رقم نباید بیش از ۳۰ درصد باشد. بنابراین لازم است مجلس سرانه سلامت را بازنگری کند. ما اعتقاد داریم مردم شایسته دریافت بهترین خدمات هستند و باید میزان پرداختی از جیب مردم کاهش پیدا کند، اکنون خدماتی را بیمه‌های پایه پوشش می‌دهند که شامل خدمات پایه فیزیوتراپی هستند و حدود ۳ هزار و ۵۰۰ مرکز درمانی دولتی و خصوصی در حوزه فیزیوتراپی در کشور وجود دارند.

 کمبود قابل توجه فیزیوتراپیست‌ها در کشور

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: امروزه در کشور حدود ۸ هزار فیزیوتراپی، ۱۷ مرکز دانشگاهی و ۴۰۰ فارغ التحصیل دکتری تخصصی وجود دارند، این در حالی است که بر اساس استاندارد جهانی ما با کمبود فیزیوتراپیست در کشور مواجه هستیم و به حدود ۳۰ هزار نیاز داریم. خدمات فیزیوتراپی در کشور باید به شکل تخصصی به مردم داده شود. ما توانایی ایران را داریم که قطب فیزیوتراپی آموزشی در خاور میانه باشیم و اکنون دانشجویان کشور‌هایی مانند هند و سنگاپور در ایران در رشته فیزیوتراپی تحصیل می‌کنند.
 
موذن‌زاده اظهار کرد: افراد فاقد صلاحیت در حوزه درمان فیزیوتراپی دخالت می‌کنند در حالیکه اشخاصی تنها مجاز هستند که در حیطه درمان وارد شوند که صلاحیت بالینی لازم را داشته باشند، به عبارتی باید کارت سازمان نظام پزشکی را داشته باشد. امروزه در باشگاه‌های ورزشی افراد غیر متخصص به طور مثال برخی گروه‌های تربیت بدنی در حیطه‌هایی مانند xbody و ems فعالیت می‌کنند در حالی که این اشخاص باید حداقل تحصیلات وزارت بهداشت را داشته باشند، بنابراین به سلامت مردم آسیب‌های جدی وارد می‌شود.
 
او یادآوری کرد: افراد بیمار که با مشکلات اسکلتی عضلانی مواجه هستند برای رفع مشکل خود باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و افراد سالم تنها به مجاز به رفتن به باشگاه‌های ورزشی هستند، بنابراین اشخاص بیمار باید به مراکزی بروند که پروانه خود را از سازمان نظام پزشکی یا وزارت بهداشت گرفتند یا اگر این افراد در خانه خدماتی را به بیماران می‌دهند باید صلاحیت بالینی داشته باشند. فیزیوتراپیست‌ها مهندسان حرکت هستند و در زمینه کار با دستگاه‌های الکتروتراپی آموزش لازم را دیده‌اند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار