یک متخصص زنان و زایمان به والدین توصیه کرد از خدمات بانک خون بند ناف رویان برای سلامتی فرزندان خود در آینده استفاده کنند.

مزایای ذخیره‌سازی خون بند ناف از نگاه یک متخصص زنان و زایمانبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «فاطمه میرزامرجانی» اظهار کرد: خونی بند ناف منبعی از سلول‌های بنیادی بخصوص سلول‌های بنیادی خون‌سازی است که می‌تواند در روند درمان بیماری‌های بدخیمی مانند تالاسمی، انوع سرطان‌های خون، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی بدن موثر باشد.

وی گفت: نبود خطر برای مادر و نوزاد، جمع‌آوری آسان بدون درد برای مادر یا نوزاد، افزایش شانس یافتن دهنده پیوند از مزایای استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف نسبت به سلول‌های بنیادی مغزاستخوان و خـون محیطـی است.

این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: به طور کلی در هر موردی که می‌شود از سلول‌های بنیادی مغزاستخوان استفاده کرد، سلول‌های بنیادی خون بندناف نیز قابل استفاده است.

میرزامرجانی تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین استفاده از سلول‌های خون بندناف در بیماری‌هایی مانند لوسمی‌های اطفال و نارسایی‌های خونی غیر بدخیم اطفال که منشاء خونی دارند، است.

وی به والدین توصیه کرد از خدمت بانک خون بند ناف رویان برای سلامتی فرزندان خود در آینده استفاده کنند.

فرآیند عضویت و نگهداری نمونه در بانک خون بند ناف شامل ۵ مرحله از قبیل مرحله انجام آزمایشات مادر در ماه نهم بارداری» است که در این مرحله به منظور اطمینان از سلامت مادر بر اساس استاندارد جهانی NETCORD آزمایشاتی باید قبل از عقد قرارداد انجام شود، مرحله «تائید آزمایشات توسط واحد پذیرش و عقد قرارداد و دریافت کیت خونگیری»، مرحله «جمع‌آوری نمونه» که در این مرحله نیز فرآیند جمع‌آوری خون بندناف به صورت کاملا استریل، بدون درد و بدون تداخل در روند زایمان مادر صورت می‌گیرد و خون‌گیری می‌تواند به صورت داخل یا خارج رحمی انجام شود و در هر صورت هیچ‌گونه آسیبی به مادر یا نوزاد وارد نمی‌شود و حجم خون جمع‌آوری شده می‌تواند حداقل ۴۰ سی‌سی باشد که کل این فرایند کمتر از ۵ دقیقه به طول می‌انجامد.

مرحله بعدی مرحله‌ی «تحویل نمونه جمع آوری شده به بانک خون» است که در آن کیسه خون درون فلاسک مخصوص فریز می‌شود، مرحله «پردازش سلولی و فریز نمونه» که در این مرحله نیز نمونه دریافت شده ابتدا از نظر حجم و تعداد سلول مورد بررسی قرار گرفته اگر حجم آن حداقل ۴۰ سی‌سی باشد وارد آزمایشگاه پردازش سلولی می‌شود و در غیر این صورت با قرارداد فسخ شده و طبق قرارداد هزینه عودت می‌گردد. بر روی نمونه‌هایی که حداقل شرایط استاندارد را دارند بررسی آزمایشات میکروبی و ویروسی اچ آی وی و سنجش کلنی و فلوسیتومتری انجام شده ونهایتا در شرایط دمایی مناسب برای مدت طولانی فریز می‌شود

مرحله بعدی که آخرین مرحله محسوب می‌شود مرحله «صدور کارت فریز» است که در این مرحله مادر ۶ ماه بعد از زایمان باید آزمایشات ماه نهم را تکرار نماید وکارت صادر می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.