به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که به شیوههای متفاوت پخته میشود.
مواد لازم برای حلیم بادمجان:
گوشت سردست یا گردن بره ۵۰۰ گرم
لوبیای سفید ۴۰۰ گرم
بادمجان ۲ کیلو
برنج ۱ پیمانه
پیاز داغ ۵ قاشق غذاخوری
کشک ۱ شیشه
زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار لازم
زعفران دمکرده به مقدار لازم
نعنا داغ به مقدار لازم
طرز تهیه حلیم بادمجان:
برای تهیهی حلیم بادمجان، ابتدا لوبیا را از شب قبل خیس کنید، تا نفخ آن گرفته شود.
بادمجانها را پوست بگیرید و نمک بزنید تا آب سیاه و تلخ آن خارج شود. برای پخت حلیم بادمجان لازم نیست بادمجانها سرخ شوند میتوانید هم سرخ کنید این کاملا سلیقهای است.
گوشت را با ۱ قاشق از پیاز سرخ شده و ۳ لیوان آب بپزید. بعد از پخت آن را ریش ریش کنید؛ و با انتهای دست خود خوب ورز بدهید تا جایی که گوشتها به رنگ سفید شوند. این کار باعث میشود بعد از مخلوط شدن با مواد حلیم بیشتر کش بیاید.
لوبیا و برنج و بادمجانها را با ۸ لیوان آب بگذارید (بهتر است آب گوشت را هم بریزید) تا کاملا بپزد و آب آن کامل گرفته شود و غلیظ شود. نمک و فلفل سیاه و مقداری از زعفران را اضافه کنید. حتما به اینکه آب آن کامل گرفته شود توجه کنید، زیرا در آخر آب میاندازد و شل میشود. (می توانید این مرحلهی پخت را داخل زودپز انجام بدهید تا سرعت پخت بالا برود.)
سپس ۴ قاشق پیاز سرخ شده و را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
بهتر است ادویهها را در روغن تفت بدهید تا خوش عطر شود. بعد از کشیده شدن آب مواد، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید از حرارت بیفتد و داخل غذاساز بریزید و آن را کاملا میکس کنید. تا مواد خوب نرم و یکدست شوند. دوباره روی حرارت برگردانید و در این مرحله گوشت و زعفران دمکرده را به مواد اضافه کنید. (اگر گوشتها را خوب له و ورز ندادید قبل از ریختن در غذا ساز گوشتها را اضافه کنید.)
و روی حرارت به جهت عقربههای ساعت مرتب هم بزنید تا مواد به طور کامل مخلوط شوند بعد از یک ربع کشک را اضافه کنید و حدود یک ربع با کشک هم بزنید؛ و در آخر با نعنا داغ (در صورت تمایل) و پیاز داغ و گردوی خرد شده و کشک تزیین کنید.
نکاتی برای پخت حلیم بادمجان:
• بهتر است برای درست کردن حلیم بادمجان، از برنج نیم دانه استفاده کنید.
• میزان کشک داخل حلیم بادمجان کاملا سلیقهای است.
• میتوانید داخل حلیم بادمجان از نعنا داغ استفاده نکنید.
• اصل حلیم بادمجان باید زرد باشد زعفران آب کرده شما باید غلیظ و کم آب باشد.
منبع:بیتوته
انتهای پیام/